- 1
- 2
-
oscar
http://www.tvnwarszawa.pl/-1,160371...
To chyba pierwszy pozytywnie obiektywny material jaki widzialem. Jakby zrobili podobny dot. calej polski i to wypromowali - byloby super. -
Ala
Nam jako motocyklistom ten materiał może się podobać. Ale niestety kierowcom, a raczej puszkarzom (ja tak nazywam tylko tych, którzy są wobec motocyklistów niemili albo wręcz agresywni) niewiele uświadomi. Zwłaszcza to, że nie porównano ilości motocykli z ilością samochodów, i nie pamiętam, żeby wspomnieli, że są też rozsądni motocykliści. Owszem, było coś w stylu "stereotyp wariata na dwóch kółkach tworzą 17-18-latkowie itp", ale nie wspomnieli o większości rozsądnych i odpowiedzialnych ludzi.
No i ten motor... Trochę mnie to raziło. Wolę określenie motocykl.
Ale tak generalnie to dobrze, że znalazł się wśród dziennikarzy motocyklista, który podjął się tego tematu. Oby więcej takich:) -
Wiktor VFR
-
Mfalme
W 100% się zgadzam z tym materiałem - JEDYNĄ rzeczą, którą bym zmienił to to, aby prowadzący tak nie atakował pana ministra. Nieco grzeczniej, bo gość też sensownie mówił. -
-
Mfalme
>Wiktor VFR napisał
>a czym kolezanka lata jesli mozna spytac?
Kolego, nie ma znaczenia czym lata, liczy się, że jest PRAWDZIWĄ motocyklistką, bo mówi motocykl a słowo motor ją razi. Takie są teraz kanony bycia tym "jedynym słusznym". No i to, jak kto po winklach lata. -
SKIBA
mimo że mam to 18 lat to nie znaczy że jestem idiota który ma kupic 100kucy i od razu śmigac, wielu ludzi straszych jeździ bez prawka a z resztą nawet to wina starych ze puszczaja kogoś takiego na ulice bo bądźmy szczerzy nie majac 18 sam sobie sprzęta nei zakupi -
Wiktor VFR
>▒V-Told▒ napisał
>>Wiktor VFR napisał
>>a czym kolezanka lata jesli mozna spytac?
>
>Kolego, nie ma znaczenia czym lata, liczy się, że jest
>PRAWDZIWĄ motocyklistką, bo mówi motocykl a słowo motor
>ją razi. Takie są teraz kanony bycia tym "jedynym
>słusznym". No i to, jak kto po winklach lata.
aha to ja pojade do góraszki zamiast samolocik powiem szybowiec ...na szybowiec i co jestem juz pilotem? chyba od telewizora -
KUBA
A zalozymy sie ze mozna samemu sobie kupic?
ps. Nie chce sie czepiac ale Twojego posta 3 razy czytalem zeby zrozumiec :) -
SKIBA
>KUBA napisał
>A zalozymy sie ze mozna samemu sobie kupic?
>
>ps. Nie chce sie czepiac ale Twojego posta 3 razy czytalem
>zeby zrozumiec :)
sory ale nie wyspany jestem, wiem ze można ale taka 600 w dobrym stanie do smigania to nie wiedziałem -
Mfalme
>Wiktor VFR napisał
>aha to ja pojade do góraszki zamiast samolocik powiem
>szybowiec ...na szybowiec i co jestem juz pilotem? chyba od
>telewizora
Mniej więcej o taką zależność mi chodziło - przytaczam tylko gronowe kanony bycia prawdziwym motocyklistą. Sorry, ale mówiąc "motor" i nie wypadając z niemal każdego zakrętku niestety nie wolno nazywać się motocyklistą.
Osobiście uważam, że nazwa "motocyklista" to skrócona forma "posiadacza motocykla". -
Ala
>Wiktor VFR napisał
>>▒V-Told▒ napisał
>>>Wiktor VFR napisał
>>>a czym kolezanka lata jesli mozna spytac?
>>
>>Kolego, nie ma znaczenia czym lata, liczy się, że jest
>>PRAWDZIWĄ motocyklistką, bo mówi motocykl a słowo
>motor
>>ją razi. Takie są teraz kanony bycia tym "jedynym
>>słusznym". No i to, jak kto po winklach lata.
>
>aha to ja pojade do góraszki zamiast samolocik powiem
>szybowiec ...na szybowiec i co jestem juz pilotem? chyba od
>telewizora
to, że razi mnie takie nazywanie nie jest od razu powodem do atakowania mnie! po prostu jest to moje zdanie. wy macie swoje- proszę bardzo. ja już tak mam, że czepiam się, jak ktoś robi błędy ortograficzne i stylistyczne.
a że jestem prawdziwą motocyklistką to się zgodzę- przecież istnieję, nie jestem wirtualna! -
Wiktor VFR
ja tam nikogo nie atakuje a ze kolezanka mi sie podoba to zwyczajnie spytalem czym lata:) jakis Virus panuje na gronie i kazdy jest atakowany :O -
incognito
Wiktor, odbierz to jako komplement: jesteś największym hejterem jakiego spotkałem w życiu :D -
Wiktor VFR
-
Mfalme
>Ala napisała:
>to, że razi mnie takie nazywanie nie jest od razu powodem
>do atakowania mnie! po prostu jest to moje zdanie. wy macie
>swoje- proszę bardzo. ja już tak mam, że czepiam się,
>jak ktoś robi błędy ortograficzne i stylistyczne.
>a że jestem prawdziwą motocyklistką to się zgodzę-
>przecież istnieję, nie jestem wirtualna!
A Cię tylko wykorzystałem do wytknięcia tych - znowu się powtórzę - gronowych kanonów.
Nie chciałem Cię urazić, przepraszam :)
Ortograficznie można się tutaj zamęczyć czytając niektóre wypowiedzi. Nie warto się denerwować. -
:super_śledź:
>▒V-Told▒ napisał
>>Wiktor VFR napisał
>>a czym kolezanka lata jesli mozna spytac?
>
>Kolego, nie ma znaczenia czym lata, liczy się, że jest
>PRAWDZIWĄ motocyklistką, bo mówi motocykl a słowo motor
>ją razi. Takie są teraz kanony bycia tym "jedynym
>słusznym". No i to, jak kto po winklach lata.
no a oczojebnej kamizelce to kolega zapomniał? przecież ten kto nie ma takiej kamizelki (i w niej nie jeździ) nie może nazywać się "prawdziwym motocyklistą" -
Ala
>▒V-Told▒ napisał
>A Cię tylko wykorzystałem do wytknięcia tych - znowu
>się powtórzę - gronowych kanonów.
>
>Nie chciałem Cię urazić, przepraszam :)
>
>Ortograficznie można się tutaj zamęczyć czytając
>niektóre wypowiedzi. Nie warto się denerwować.
Uh. Czuję się wykorzystana;)
I wcale nie czuję się prawdziwą motocyklistką dlatego, że mówię motocykl zamiast motor. Co innego jest tego wyznacznikiem:) [i nie, nie jest to odblaskowa kamizelka!:P] -
Mfalme
>:super_śledź: napisał
>no a oczojebnej kamizelce to kolega zapomniał? przecież
>ten kto nie ma takiej kamizelki (i w niej nie jeździ) nie
>może nazywać się "prawdziwym motocyklistą"
Rzeczywiście, pomysł może nieco nie trafiony w moim odczuciu :) - ja bym poszedł właśnie w drugą stronę. Tak jak pisałem, motocyklista musi brać każdy zakręt na granicy przyczepności - oczywiście wtedy będzie najszybszy i będzie zasługiwał na to miano. Sportowcowi nie wypada przecież przejmować się takimi drobnostkami, jak bycie widocznym czy odpowiedni ubiór. No naprawdę. Skóra? Buty? Bardziej ekstremalnie - kamizelka?! Nigdy w życiu.
Jak to ktoś kiedyś mądrze napisał bądź powiedział: "jedź tak szybko, by nic nie zdążyło ci się przytrafić".
Ja się przyznam - żeby nikt nie nie zarzucił później - ja nie jestem prawdziwym motocyklistą, jeżdżę powoli, ogólnie na koło nie umiem stawiać maszyny, w zimne dni zakładam kurtkę z wbudowaną mini kamizelką i nie umiem skręcać w miejscu przy 150km/h. Wolałem tak na zapas uprzedzić, żeby nie wdawać się później w dyskusję :).
Swoją drogą to jeszcze raz napiszę, że podpisuję się pod tym reportażem, czy jak to tam nazwać, rękami i nogami.
Pozdrawiam serdecznie motocyklistów i "nie-motocyklistów". -
:super_śledź:
>▒V-Told▒ napisał
>
>
>Ja się przyznam - żeby nikt nie nie zarzucił później -
>ja nie jestem prawdziwym motocyklistą, jeżdżę powoli,
>ogólnie na koło nie umiem stawiać maszyny, w zimne dni
>zakładam kurtkę z wbudowaną mini kamizelką i nie umiem
>skręcać w miejscu przy 150km/h. Wolałem tak na zapas
>uprzedzić, żeby nie wdawać się później w dyskusję
>:).
>
a ja tylko gwoli wyjaśnienia dodam, że nie mam kompletnie nic do tego jak kto lata ubrany, czy w kamizelce czy nie, czy lata na kole czy tez grzecznie nie przekracza 90km/h. nadal mam pełen szacunek do każdego użytkownika jednośladu i każdego mijając pozdrawiam. uwielbiam podziwiać weterany a z drugiej strony lubię (mówiąc wprost) zapierdalać i dobrze mi z tym :) wychodzi na to, że nie jestem "prawdziwym motocyklistą" tak jak i kolega v-told nad czym bardzo ubolewam ale niestety nie obiecuję poprawy. kończąc chciałbym zaznaczyć raz jeszcze abyśmy nie robili podziałów w swoim środowisku bo to nam na dobre nie wyjdzie. wystarczy fuckt i sóper ekspers
pozdrawiam ide w kime -
¤P∂weℓ¤
Nie rozumiem tej dyskusji... Motor czy motocykl, wchodzi w zakret szybko czy wolno... Dla mnie motocyklista jest ten kto po prostu kocha jazde na motocyklu i dlatego nim jezdzi , bo sprawia mu to frajde , a nie jezdzi dla szpanu czy cos... Jak ktos cale zycie smiga po torze i ulicy na motocyklu , ale czasem mowi motor , a nie motocykl to juz z niego nie jest motocyklista?
Od jakiej wartosci/ pojemnosci motocykla , mozna powiedziec, ze ktos jest motocyklista ? Jak ktos smiga na mz-cie , bo go po prostu nie stac na lepszy to dupa z niego , a nie motocyklista ? Nie wiem o co kaman; ) . Przestancie robic podzialy , bo nie ma sensu...
PEACE & LOVE ; ]
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne