MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • januszu

witam
    mam takie pytanie. czy cb 900 jest wieksze gabarytowo od cb600? znalazlem na necie ze troche sie roznia ale nieznacznie. nie wiem jak to wychodzi w praktyce. jestem wysoki i potrzebuje wiekszego motoru. Jak to jest w ogole ze wzrostem przy wyborze motoru? wie ktos moze?
    i w ogole jakies wady i zalety cb 900 moze ktos zna. jaka alternatywa dla tego motocykla? celuje w rocznik 2002 mnie wiecej
  • dezerter86

Ja mam 188cm wzrostu - na mojej cbr 1000f, jak siedzę wyprostowany kolana nie mieszczą mi się za owiewki, dopiero jak cofnę dupę i się położę :) Więc wzrost odgrywa rolę. Co do tych modeli to nie pomogę.
  • Ka®oL :Ð

To ma być pierwszy motocykl ?
  • Anonim

ja mialem cb 900 2004. mam 185cm i bylo mi wygodnie :) fajny sprzet, mimo ze R4 to rowno ciagnal od dolu, ale gory tez mu nie brakowalo. zadnych problemow z nim nie mialem, mimo ze nie mial lekko :) spokojnie rozpedzal sie do predkosci z 2 z przodu. na trasy dobrze szybe zamontowac. swoje wazy ale mimo to bez problemow dalo sie nim lawirowac np miedzy autami. jak na sprzet codzienno-turystyczny polecam.
  • januszu

>Ka®oL :Ð napisał
    >To ma być pierwszy motocykl ?

pierwszy powazny. mialem gs 850 tez.
  • januszu

>anton napisał
    >ja mialem cb 900 2004. mam 185cm i bylo mi wygodnie :) fajny
    >sprzet, mimo ze R4 to rowno ciagnal od dolu, ale gory tez mu
    >nie brakowalo. zadnych problemow z nim nie mialem, mimo ze
    >nie mial lekko :) spokojnie rozpedzal sie do predkosci z 2 z
    >przodu. na trasy dobrze szybe zamontowac. swoje wazy ale
    >mimo to bez problemow dalo sie nim lawirowac np miedzy
    >autami. jak na sprzet codzienno-turystyczny polecam.

bede musial sie do niego przymierzyc po prostu. potrzebuje motor wlasnie takie turystyczny troche zeby sie nie meczyc na scigaczu jakims na poczatku, zreszta za duza moc na poczatek :) mysle, ze taka hornetka bylaby idealna pod wzgledem mocy i warunkow jezdnych.
    i jeszcze takie pytanko, skad teraz najkozystniej sprowadzac motocykle? jakies strony moze znacie?
    pozdro i dzieki za odpowiedz
  • KLimek #99

Czasami może nie warto jakoś super korzystnie ale ściągać poprzez ludzi którzy znają sie na rzeczy. Ojciec ściągał sobie Alhambre z Niemiec właśnie poprzez faceta który prowadzi z jakimś wspólnikiem małą działalność z tym związaną. Samochód w polsce dało sie kupić taniej, ale nie w takim stanie. Ludzie prowadzący takie małe działalności mogą wziąć więcej za sprzęt... ale raczej podchodzą do sprawy konkretnie i byle gówna Ci nie sprzedadzą, bo biorą pod uwage to że jak nie weźmiesz to skomplikuje im sie sprawa. Niestety ten facet motocyklami sie nie zajmuje więc nie mogę Ci pomóc, ale pisze to takim względem aby pokazać że czasami warto spróbować w ten sposób, niż poprzez firme która sprowadza hurtem i przy okazji coś dla Ciebie też zgarnie, a nie koniecznie będzie to warte swojej ceny. Czasami warto dopłacić za Indywidualne Podejście do klienta.
  • dezerter86

W GB są teraz dość niskie ceny z tego co patrzyłem.
  • Anonim

dziwne. Szukasz Horneta w trasę i na początek 900 żeby nie był za mocny. Oba określenia jak najbardziej nie trafne.

Powodzenia.
  • Wiktor VFR

>niwy napisał
    >dziwne. Szukasz Horneta w trasę i na początek 900 żeby
    >nie był za mocny. Oba określenia jak najbardziej nie
    >trafne.
    >
    >Powodzenia.

potwierdzam Hornet i trasa? zapomnij, chyba ze zamontujesz sobie szybe od goldasa
  • Anonim

jakoś dał rade na mazury w zeszłym roku :) i bez szyby :)
  • Anonim

jeżeli mazury to dla Ciebie "turystyka" to się zgodzę że da radę. Niektórzy po samej warszawie robią więcej KM dziennie niż jest na mazury
  • januszu

>niwy napisał
    >dziwne. Szukasz Horneta w trasę i na początek 900 żeby
    >nie był za mocny. Oba określenia jak najbardziej nie
    >trafne.
    >
    >Powodzenia.

a kto napisal ze w trase? w ogole motor w trase to moim zdaniem dziwny pomysl. ja chce motor do normalnej jazdy. a dziwisz sie ze na poczatek taki? to co mam kupic jak juz mialem gs850? chce horneta a nie 150 konnego scigacza. to chyba nie jest dziwne. nie trzeba od razu calej manety w miescie rozkrecac chyba... czy sie myle? :)
    pozdro
  • Anonim

> ... potrzebuje motor wlasnie takie turystyczny...

zrozumiałem że chcesz wyjechać od czasu do czasu. Hornet jest motocyklem raczej do miejskich zabaw.. wygłupów. Może naprawdę zaskoczyć. Zupełnie inny motocykl niż GS'a.

> .. nie trzeba od razu calej manety w miescie rozkrecac chyba... czy sie myle? :)...

Jasne że nie trzeba. Ale nie widziałem nikogo kto by jeździł Hornetem spokojnie.

może tak mówie bo sam bym chciał 900 -,-
  • Ten zly...::SVS Rider::..

ja jezdzilem spokojnie:):):)
    fajny sprzet ogolnie...
  • TUREK

>Wiktor VFR napisał
    >>niwy napisał
    >>dziwne. Szukasz Horneta w trasę i na początek 900 żeby
    >>nie był za mocny. Oba określenia jak najbardziej nie
    >>trafne.
    >>
    >>Powodzenia.
    >
    >potwierdzam Hornet i trasa? zapomnij, chyba ze zamontujesz
    >sobie szybe od goldasa

Głupoty piszesz ja hornecikiem walilem po 500 klocków dziennie i nie było problemu bez szyby i innych udoskonaleń
    a na miasto to spoko sprzęt na torze też dał rade więc moje zdanie jest takie polecam:)
  • Wiktor VFR

a pewnie ze mozna, 20 lat temu ludzie na Mz walili z warszawy nad morze z bananem na twarzy i bylo dobrze, ale hornet to nie jest sprzet turystyczny, i komfort jazdy jest nieporownywalny z rasowym turystykiem wlasnie ze wzgledu na owiewki. dla porownania przy 150-180km/h ja sobie jade wyprostowany na luzaku na VFR, a ty na hornecie toczysz bitwe z wiatrem w pozycji na glonojada:)
  • Pinokio

>insane psychopath napisał

>i w ogole jakies wady i zalety cb 900 moze ktos zna.

Hehe, widzę, że anton, Serio i Turek Hornety opylili;) Ja się ostałem

Pytasz o zalety:
    - elastyczny silnik, od 2k obr ciągnie ślicznie do końca, na ostatnm biegu pojedziesz spokojnie 50 bez dławienia
    - spalanie na poziomie 6l uzyskujesz spokojnie, w ten weekend udalo mi sie zejść do 4,9l ( przy 110-120 km/h), gdy ciąłem non 100p 200-220 na Katowickiej spalił mi 9,2l (ale bez owiewki jechałem wtedy:( co jednak znacznie podniosło spalanie)
    - agresywny wygląd, mimo leciwej już konstrukcji:)
    - bajecznie prosty w prowadzeniu i mimo mocy ok 109KM bardzo łatwo dozować gazem:)
    - jak na naked'a jest bardzo wygodny, wiadomo,że do VFRki mu trochę brakuje, ale pozycja za kierownicą pozwala jechać długo bez zmęczenia
    - spokojnie go przystosowałem do turystyki (szeroka kierownica, kufer, sakwy, tanbag, instalacja GPS - i uzbrojony w to wszystko nadal się ładnie prezentuje)
    - w mieście do codziennego przeciskania się między samochodami jest fantastyczny
    - bezawaryjny, w sumie nie spotkałem użytkownika 900ki, który by na niegoi narzekał.
    - jeśli chodzi o turystykę, mam małą owiewkę i spokojnie do 160km/h dajesz radę bez walki. a jeśli chodzi o przedział 0-100km/h niewiele sprzętów Ci do3ma od świateł:P:P:P
    - wybacza bardzo dużo błędów

wady:
    - na seryjnych tłumikach zbyt cichy
    - mnie osobiście bardzo brakuje zegarka
    - brak centralnej nóżki ( cholernie nieraz przeszkadza)
    - ciężko chodzi sprzęgło (nalezy czę100 smarować linkę)
    - brak poziomu paliwa (jedynie kontrolka włączająca się 4l przed końce paliwa)
    - seryjne hamulce mogłbyby być lepsze ( bardzo pomaga wymiana linek na w stanowym oplocie.
    - 3ma cenę niestety i ciężko kupić bezwypadkowy

chyba tyle na szybko, co mogę powiedzieć po 3letnim użytkowaniu:)
    w skrócie - bardzo praktyczny i uniwersalny kompan:)
  • ryśko

A propos Horneta jeśli jesteś zainteresowany w dalszym ciągu to daj znać ponieważ kumpel ma 900 z 2004 z silnikiem z 2005 (oryginalny z 2004 też jest). Wymieniony wydech Yoshimura, aerograf--> niepowtarzalny sprzęt bez historii wypadkowej.
    Generalni bardzo przyjemne są 900! Spalanie w normie, na trasy wygodny tylko brak szyby może dokuczać przy większych prędkościach, nieźle się zbiera a i turystycznie po torze można poganiać.; ]
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)