MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jakieś opinie na temat sprzedawanych tam motocykli? (bardziej skupiając się na stanie technicznym pojazdów niż wizualnym)
  • Goguś

Te motocykle to jak teleturniej 1 z 10.

ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!
  • Gawień

Można coś wybrać ale trzeba raczej bardzo uważać bo w większości było coś nie tak : bite , spalone , poskładane z kilku. Bo w większości to chyba moto z ubezpieczalni . Ale może jak dobrze poszukasz z kimś kto się zna to można znaleźć coś fajnego.

Jedno jest pewne : sprowadzanie nie rozbitych motocykli z Francji do Polski jest zupełnie nie opłacalne .
  • DeVeDe

ta... wiekszosc motocykli jest tam na zagranicznych blachach...
  • DominiQ

maja tam niezły rozpizdziej!!!daruj sobie...
  • KLimek #99

Kolejny temat w którym ludzie sie pytają o ten komis motocykli; ] ile razy można mówić, jakiś tydzien temu to było poruszane...
  • Pierdolony Skurwiel

>KLimek #99 napisał
    >Kolejny temat w którym ludzie sie pytają o ten komis
    >motocykli; ] ile razy można mówić, jakiś tydzien temu to
    >było poruszane...

Szukala, i nie mogla znalezc!:)
  • Ten zly...::SVS Rider::..

zlomownia.pl

to co oferuja przerazsta normy przyzwoitosci....zlom i tyle
  • topspin

Zdecydowanie - odbradzam. Gość, który tam sprzedaje opowiadał, że sprzedał motocykl kumpla. Sprzęt podobno był w rozsypce.
  • Anonim

Uuu widzę, że same negatywne opinie. Ale biorąc ze sobą mechanika chyba nie ma się czego bać...?
  • Ten zly...::SVS Rider::..

mechanik nie wszystko jest w stanie wylapac na miejscu...
  • KLimek #99

Poprostu szukając tam motocykla bierz pod uwage że do ceny dołożysz jeszcze troche kasy na wymiany podstaw i naprawy ewentualne. zapewne usłyszysz "wszystko ładnie pięknie, tip-top, tylko lać i jechać" - a zaraz pójdzie chociaż 1000zł na części
  • >>Domino<<

tam same IGIELKI sa... hahaha; D:D:D

zdaje sie ze juz w przyszlym tyg jest wyjazd po sprzet do UK, jak chcesz cos nowszego to zagadaj na bakalarskiej...
  • Anonim

Koledzy rozjaśnili kwestie zakupu maszyny w miejscu gdzie sie sprowadza głównie maszyny z Francji. jak chcesz ja ci tanio sprzedam zeszłoroczne kawasaki ninja 250r. zielone... tylko wiesz po lekkim ślizgu.... spowodowanym dzwonem ale ślizg był lekki:D
  • Anonim

Niestety pewnie spora część motocykli sprowadzanych jest kupowana od ubezpieczycieli. Nie mam nic przeciwko, bo może czasem można trafić jakąś lekko obtartą okazję, ale trzeba uważać. Nawet czasem lepiej dołożyć te kilka stówek i mieć spokój a nie, żeby potem moto większość czasu u mechanika siedziało. pozdro
  • Anonim

dokładnie
  • Anonim

W sumie zdziwiło mnie wspomnienie przez sprzedawcę słowa "rękojma" podczas gdy podobno aktualnie to dotyczy tylko firm. Głupie jest też to, że w sumie oni sami nie wiedzą czy ich motocykle do czegoś się nadają. Niczym lotto :/
    "do ceny dołożysz jeszcze trochę kasy na wymiany podstaw i naprawy ewentualne" --> Podstawy, czyli? chyba ogarnie je na miejscu? czy nie? zabrzmiało jakby w ogóle mechanik nie był potrzebny. Będzie mi chyba w stanie powiedzieć czy np. nie był bity ? czego nie będzie w stanie sprawdzić na miejscu? <może to głupie pytanie, ale nie wiem no nie znam się na tym niestety;P> najlepiej by było wrzucić na serwis...szkoda, że nie można przed kupnem :]
  • Goguś

Ogólnie mechanik nie powie Ci czy wszystko jest w 100% ok w silniku. I ogólnie lepiej dać trochę więcej ale kupić tam gdzie dbają o kupujących a nie nabijają ich w butelkę.
  • Gawień

A nie można zabrać przed zakupem do wybranego przez siebie serwisu np. autoryzowanego ??

Sorry ale jak nie ma tej opcji to ja bym od razu z dala omijał , bo jak ktoś odmawia sprawdzenia motocykla przez serwis to już wiadomo że coś jest nie tak .

Może przykład trochę inny , ale ostatnio jak się przejechaliśmy oglądać śliczną ciężarówkę , byliśmy pewni że ją kupimy , jednak przed ostateczną decyzją zabraliśmy ją do autoryzowanego serwisu gdzie za 200 zł sprawdzili wszystkie najważniejsze rzeczy i... wyszło że dzięki temu zaoszczędziliśmy ponad 10 tys zł na naprawy :) Lepiej jak już jest się mocno zainteresowanym zakupem danego motocykla wydać nawet te 500 zł na kompleksowe sprawdzenie razem z badaniem ramy , i mieć pewność że wszystko jest ok .

Druga sprawa : Francuzi podobno średnio dbają o sprzęty : jeżdżą dopóki się nie zjebie..
  • .:W:.

Żebyśmy tylko my, Polacy tak dbali o sprzęty jak Francuzi... to aż byłoby miło allegro przeglądać...
    Moim zdaniem nie ma co psioczyć, rynek jest rynek i skoro jest popyt musi być podaż... gdyby nikt im tych moto nie kupował, to by pewnie padli już dawno. Nie twierdzę, broń Boże, że ich sprzęty są jakieś super hiper, ale nie takie rodzynki widywałem... tam jest po prostu tych rodzynków kumulacja, bo mają jakieś dojście do ubezpieczalni a tu już się jakoś wyklepie. Trzeba być po prostu świadomym kupującym
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)