-
>>Domino<<
Witam,
poniewaz nieuchronnie zbliza sie nowy sezon motocyklowy, mam propozycje tematu gdzie kazdy moglby wrzucic informacje o motocyklu, ktory sprawdzal i czy sprzedawca wg jego wiedzy jest uczciwy...
Ja ze stojej strony moge powiedziec, ze w przeciagu kilku ostatnich miesiecy gruntownie sprawdzilem oferte odnosnie gixxerow wystepujacych na allegro. Byc moze i inni szukaja dobrego sprzeta, a dzieki forum moglibysmy sie nie dublowac.
Jesli temat Wam sie spodoba, mozemy zaczac wrzucac linki ofert z opiniami ludzi ktorzy juz ten sprzet sprawdzali.
Mysle ze taki watek moglby byc niebawem bardzo pomocny...
-
-
Mariuszo
-
Wasil
-
-
peperudka...
Znalazłam dla siebie Kawasaki ER 6, 2006r, według ogłoszenia 100% bezwypadkowy, na zdjęciach ideał!.
W związku z tym, że sprzedający (sprowadza motocykle z Italii) nie jest ze stolicy postanowiłam przed wycieczką do niego sprawdzic ile się da na odległość. Podał nr vin i nr silnika- sprawdziłam, że są zgodne.
Jednak mały przebieg (3 500km) i biały kolor (fabrycznie ten rocznik był tylko czarny, żółty i srebrny) nie dawały mi spokoju. Poszukałam dalej i poznałam imię i nazwisko pierwszego właściciela, Włocha. Na jednym z portali społecznościowych znalazłam pięciu i napisałam do nich. Trafiłam na właściwego!
Miał wypadek i od razu sprzedał rozbity motocykl!!! Teraz czekam na zdjęcia i kofrontację z "Panem Uczciwym Sprzedawcą". -
Anonim
Czy macie jakieś opinie na temat serwisu/sklepu/komisu - MSMOTOR na Bakalarskiej?
http://msmotor.pl/
Warto w ogóle tam uderzać, czy zawracanie dupy? -
>>Domino<<
ja chlopakow polecam... nie musisz u nich kupowac (z resztą i tak gwarancje daja), mozesz sobie wybrac gdzies na aukcji to ci sprawdza i ew. sprowadza... -
Anonim
Dzięki za informację. W tym tygodniu w takim razie uderzam na Bakalarską :) -
kaszel
a czy ktoś może powiedzieć parę słów o firmie
"Moto Rakowski" z Konstancina? -
Anonim
>kaszel napisał
>a czy ktoś może powiedzieć parę słów o firmie
>"Moto Rakowski" z Konstancina?
Kolega kupował u nich ostatnio VFRke :) Jest zadowolony a oprócz tego bardzo dobre podejście do klienta mają -
!aniolek z ogonkiem
>peperudka... napisała:
>Znalazłam dla siebie Kawasaki ER 6, 2006r, według
>ogłoszenia 100% bezwypadkowy, na zdjęciach ideał!.
>W związku z tym, że sprzedający (sprowadza motocykle z
>Italii) nie jest ze stolicy postanowiłam przed wycieczką
>do niego sprawdzic ile się da na odległość. Podał nr
>vin i nr silnika- sprawdziłam, że są zgodne.
>Jednak mały przebieg (3 500km) i biały kolor (fabrycznie
>ten rocznik był tylko czarny, żółty i srebrny) nie
>dawały mi spokoju. Poszukałam dalej i poznałam imię i
>nazwisko pierwszego właściciela, Włocha. Na jednym z
>portali społecznościowych znalazłam pięciu i napisałam
>do nich. Trafiłam na właściwego!
>
>Miał wypadek i od razu sprzedał rozbity motocykl!!! Teraz
>czekam na zdjęcia i kofrontację z "Panem Uczciwym
>Sprzedawcą".
no prosze jaka zdolna dziewczynka:) jestem ciekawy jak sie tlumaczyl pan sprzedawca i czy wogole chcial rozmawiac... -
peperudka...
Pan Sprzedawca wytłumaczył się sensownie...jeździ do Włoch po motocykle do 3-4 "zaprzyjaźnionych" komisów, sprowadza do Polski po ok. 15 sztuk za każdym razem; obrót ma spory...nie ma kontaktu bezpośrednio z właścicielem, więc nie zna historii każdej maszyny; kulturalnie przeprosił mnie za wprowadzenie w błąd i byl generalnie trochę zaskoczony, że tak dokładnie wszystko sprawdziłam... nie skreślam go z listy osób od których mogę kupić mojego wymarzonego nakeda (nadal szukam)
Jeśli ktoś chciałby sprawdzić przeszłość planowanego w zakupie motocykla służę radą; ) -
Gawień
>peperudka... napisała:
>Pan Sprzedawca wytłumaczył się sensownie...jeździ do
>Włoch po motocykle do 3-4 "zaprzyjaźnionych" komisów,
>sprowadza do Polski po ok. 15 sztuk za każdym razem; obrót
>ma spory...nie ma kontaktu bezpośrednio z właścicielem,
>więc nie zna historii każdej maszyny; kulturalnie
>przeprosił mnie za wprowadzenie w błąd i byl generalnie
>trochę zaskoczony, że tak dokładnie wszystko
>sprawdziłam... nie skreślam go z listy osób od których
>mogę kupić mojego wymarzonego nakeda (nadal szukam)
>
>Jeśli ktoś chciałby sprawdzić przeszłość planowanego
>w zakupie motocykla służę radą; )
hehe ale pewnie te kawasaki dalej będzie sprzedawał jako idealny bezwypadkowy motocykl :) Szacun za takie dochodzenie :D -
peperudka...
-
KLimek #99
podziwiam Cie za to dochodzenie i ogólną zaradność ale jeszcze bardziej podziwiam że JESTEŚ KOBIETĄ I SZUKASZ GOLASA :D:D:D jedna z niewielu której brak owiewek nie odstrasza odrazu od danego modelu :D gratuluje "D -
peperudka...
dziękuję :) kobieta też potrafi :P
mój przyszły golas ma się ze mną przeciskać przez miejską dżunglę, więc owiewki popsułyby "nasz" niecny plan... -
Wiesiek
Widzieliście na motobajzu niebieskiego Horneta na przyczepce? Gość kręcił rozrusznikiem jak pojebany, nawet na chwile go nie odpuszczając. Dobre 20min się męczył, tyle przynajmniej widziałem Ja. A temperatura była około -17. Pewnie nazwany był "JAK NOWY, SILNIK IGŁA, PO WYMIANIE PŁYNÓW!" -
>>Domino<<
-
Wasil
Można było porządnie sprawdzić moto przed kupnem. Tak to jest jak ktoś jest w gorącej wodzie kąpany -
kaszel
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne