MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • >>Domino<<

Witam,

poniewaz nieuchronnie zbliza sie nowy sezon motocyklowy, mam propozycje tematu gdzie kazdy moglby wrzucic informacje o motocyklu, ktory sprawdzal i czy sprzedawca wg jego wiedzy jest uczciwy...
    Ja ze stojej strony moge powiedziec, ze w przeciagu kilku ostatnich miesiecy gruntownie sprawdzilem oferte odnosnie gixxerow wystepujacych na allegro. Byc moze i inni szukaja dobrego sprzeta, a dzieki forum moglibysmy sie nie dublowac.

Jesli temat Wam sie spodoba, mozemy zaczac wrzucac linki ofert z opiniami ludzi ktorzy juz ten sprzet sprawdzali.

Mysle ze taki watek moglby byc niebawem bardzo pomocny...

• ~pirania

fajny pomysł! - bez spamowania
  • Mariuszo

proponuję nie dublować topiców - czy tego już nie było?

http://grono.net/chat/#motocykle/to...
  • Wasil

ale tamten był na sezon 09, a ten będzie na 2010:D
  • peperudka...

Znalazłam dla siebie Kawasaki ER 6, 2006r, według ogłoszenia 100% bezwypadkowy, na zdjęciach ideał!.
    W związku z tym, że sprzedający (sprowadza motocykle z Italii) nie jest ze stolicy postanowiłam przed wycieczką do niego sprawdzic ile się da na odległość. Podał nr vin i nr silnika- sprawdziłam, że są zgodne.
    Jednak mały przebieg (3 500km) i biały kolor (fabrycznie ten rocznik był tylko czarny, żółty i srebrny) nie dawały mi spokoju. Poszukałam dalej i poznałam imię i nazwisko pierwszego właściciela, Włocha. Na jednym z portali społecznościowych znalazłam pięciu i napisałam do nich. Trafiłam na właściwego!

Miał wypadek i od razu sprzedał rozbity motocykl!!! Teraz czekam na zdjęcia i kofrontację z "Panem Uczciwym Sprzedawcą".
  • Anonim

Czy macie jakieś opinie na temat serwisu/sklepu/komisu - MSMOTOR na Bakalarskiej?
    http://msmotor.pl/

Warto w ogóle tam uderzać, czy zawracanie dupy?
  • >>Domino<<

ja chlopakow polecam... nie musisz u nich kupowac (z resztą i tak gwarancje daja), mozesz sobie wybrac gdzies na aukcji to ci sprawdza i ew. sprowadza...
  • Anonim

Dzięki za informację. W tym tygodniu w takim razie uderzam na Bakalarską :)
  • kaszel

a czy ktoś może powiedzieć parę słów o firmie
    "Moto Rakowski" z Konstancina?
  • Anonim

>kaszel napisał
    >a czy ktoś może powiedzieć parę słów o firmie
    >"Moto Rakowski" z Konstancina?

Kolega kupował u nich ostatnio VFRke :) Jest zadowolony a oprócz tego bardzo dobre podejście do klienta mają
  • !aniolek z ogonkiem

>peperudka... napisała:
    >Znalazłam dla siebie Kawasaki ER 6, 2006r, według
    >ogłoszenia 100% bezwypadkowy, na zdjęciach ideał!.
    >W związku z tym, że sprzedający (sprowadza motocykle z
    >Italii) nie jest ze stolicy postanowiłam przed wycieczką
    >do niego sprawdzic ile się da na odległość. Podał nr
    >vin i nr silnika- sprawdziłam, że są zgodne.
    >Jednak mały przebieg (3 500km) i biały kolor (fabrycznie
    >ten rocznik był tylko czarny, żółty i srebrny) nie
    >dawały mi spokoju. Poszukałam dalej i poznałam imię i
    >nazwisko pierwszego właściciela, Włocha. Na jednym z
    >portali społecznościowych znalazłam pięciu i napisałam
    >do nich. Trafiłam na właściwego!
    >
    >Miał wypadek i od razu sprzedał rozbity motocykl!!! Teraz
    >czekam na zdjęcia i kofrontację z "Panem Uczciwym
    >Sprzedawcą".
    no prosze jaka zdolna dziewczynka:) jestem ciekawy jak sie tlumaczyl pan sprzedawca i czy wogole chcial rozmawiac...
  • peperudka...

Pan Sprzedawca wytłumaczył się sensownie...jeździ do Włoch po motocykle do 3-4 "zaprzyjaźnionych" komisów, sprowadza do Polski po ok. 15 sztuk za każdym razem; obrót ma spory...nie ma kontaktu bezpośrednio z właścicielem, więc nie zna historii każdej maszyny; kulturalnie przeprosił mnie za wprowadzenie w błąd i byl generalnie trochę zaskoczony, że tak dokładnie wszystko sprawdziłam... nie skreślam go z listy osób od których mogę kupić mojego wymarzonego nakeda (nadal szukam)

Jeśli ktoś chciałby sprawdzić przeszłość planowanego w zakupie motocykla służę radą; )
  • Gawień

>peperudka... napisała:
    >Pan Sprzedawca wytłumaczył się sensownie...jeździ do
    >Włoch po motocykle do 3-4 "zaprzyjaźnionych" komisów,
    >sprowadza do Polski po ok. 15 sztuk za każdym razem; obrót
    >ma spory...nie ma kontaktu bezpośrednio z właścicielem,
    >więc nie zna historii każdej maszyny; kulturalnie
    >przeprosił mnie za wprowadzenie w błąd i byl generalnie
    >trochę zaskoczony, że tak dokładnie wszystko
    >sprawdziłam... nie skreślam go z listy osób od których
    >mogę kupić mojego wymarzonego nakeda (nadal szukam)
    >
    >Jeśli ktoś chciałby sprawdzić przeszłość planowanego
    >w zakupie motocykla służę radą; )

hehe ale pewnie te kawasaki dalej będzie sprzedawał jako idealny bezwypadkowy motocykl :) Szacun za takie dochodzenie :D
  • peperudka...

teraz sprzedaje jako "prawie jak nowy"...
  • KLimek #99

podziwiam Cie za to dochodzenie i ogólną zaradność ale jeszcze bardziej podziwiam że JESTEŚ KOBIETĄ I SZUKASZ GOLASA :D:D:D jedna z niewielu której brak owiewek nie odstrasza odrazu od danego modelu :D gratuluje "D
  • peperudka...

dziękuję :) kobieta też potrafi :P

mój przyszły golas ma się ze mną przeciskać przez miejską dżunglę, więc owiewki popsułyby "nasz" niecny plan...
  • Wiesiek

Widzieliście na motobajzu niebieskiego Horneta na przyczepce? Gość kręcił rozrusznikiem jak pojebany, nawet na chwile go nie odpuszczając. Dobre 20min się męczył, tyle przynajmniej widziałem Ja. A temperatura była około -17. Pewnie nazwany był "JAK NOWY, SILNIK IGŁA, PO WYMIANIE PŁYNÓW!"
  • >>Domino<<

material troche stary ale przed sezonem znowu aktualny...; )

http://www.youtube.com/user/gacteam...
  • Wasil

Można było porządnie sprawdzić moto przed kupnem. Tak to jest jak ktoś jest w gorącej wodzie kąpany
  • kaszel

A wracając do moto-rakowskich w konstancinie? Ktoś kojarzy?
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)