MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • lenar

siema
    mam problem otóż jakiś czas temu padło mi moto. Nie opłacało się go naprawiać wiec sprzedaje go na cześć i tu pojawia się problem OC skończyło mi sie ze 2 tygodnie temu. Więc żeby go nie płacić stwierdziłem ze wyrejestruje moto no i zaczęły się schody.
    Aby wyrejestrować moto muszę oddać go do kasacji. Jest jakiś inny sposób aby nie płacić OC?
  • KrystiaN

Może sprzedaj samą rame osobno na umowe?
  • lenar

taa tylko problem w tym że jest to cholernie mało popularne moto u nas wiec szansa na sprzedaż =1%
    moto to sachs xtc 125
  • Anonim

Albo sprzedaj albo oddaj do kasacji ramę.Jedyne sposoby na niepłacenie OC
  • JOGLE

Jeżeli nie wypowiedziałeś OC to pewnie i tak będziesz musiał zapłacić (ale po sprzedaży albo złomowaniu dostaniesz zwrot jakiejś tam części) bo automatycznie się przedłuża i należy ją przed upływem terminu rozwiązać, ale jeśli tylko wycofasz oc a pojazd będzie nadal zarejestrowany to grozi kara bodajże do 500 euro za zarejestrowany pojazd bez oc jak dojdą do tego :) , przerabiałem ten temat dowiadywałem się wszystkiego, otóż typowo wyrejestrować się nie da zostawiając pojazd sobie np na części trzeba albo sprzedać albo oddać na złom za potwierdzeniem złomowania i na tej podstawie możesz dopiero wyrejestrować pojazd inaczej się nie da, wszędzie można tylko w grajdole nie można ot taki porąbany przepis auto może stać w krzakach rozbite bez kół itd nie nadające się nawet na części ale żeby zostawić go sobie na pamiątkę czy na części musisz płacić oc jak za pełni sprawne auto bądź motocykl.
  • huby

albo znajdz jakiegoś żula,pijaczka i spisz z nim umowe,dasz mu na flaszke i bedziesz miał spokój,
    warunek;on musi miec dowód osobisty;p

moj znajomy tak zrobił;d
  • Wiesiek

>huby napisał
    >albo znajdz jakiegoś żula,pijaczka i spisz z nim
    >umowe,dasz mu na flaszke i bedziesz miał spokój,
    >warunek;on musi miec dowód osobisty;p
    >
    >moj znajomy tak zrobił;d

A on z czego zapłaci OC?
  • JOGLE

wtedy już nie jego sprawa z czego żul zapłaci ale równie dobrze mógłby zerwać umowę oc i spisać fikcyjną umowę ale po co się narażać. Na złom i tyle.
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)