MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • DominiQ

Snow Dzięki(duzo mi pomogłeś) za wszystkie info.napewno sie z nimi skontaktuje w Ciągu tygodna.. zobaczymy co będą gadać.. Zdam relację czy warto tam sie udać..
  • Ten zly...::SVS Rider::..

po pierwsze...jesli zamierzasz startowac w Polsce to nie laduj tyle w moc...przykladem moze byc szajba ,ktory na przyszly sezon bedzie dlawil sprzet ,bo poprostu nie ma wogole trakcji...moc okolo 240km wystarczy zeby walczyc caly czas o nawyzsze podium...
  • Pierdolony Skurwiel

>A. napisał
    >oj, pomyliło mi się, ja mówiłem o paliwie E85..
    >

bioetanol to jedna wielka kupa:)
  • !!!MaRcInEk!!!

Poczytajcie sobie na temat toluenu
  • DominiQ

>Przednie..Tylne..Obojetne.:SV S:. napisał
    >po pierwsze...jesli zamierzasz startowac w Polsce to nie
    >laduj tyle w moc...przykladem moze byc szajba ,ktory na
    >przyszly sezon bedzie dlawil sprzet ,bo poprostu nie ma
    >wogole trakcji...moc okolo 240km wystarczy zeby walczyc caly
    >czas o nawyzsze podium...

Startowałem w ubiegłym sezonie..i znam realia POLSKIEJ Ćwiartki..Wiem jakie są "tory" heh
    jezeli to mozna tak nazwać.. bo to po prostu płyty betonowe które połczone są czyms podobnym jak smoła.. hehe
    i tak jak napisałeś 240KM spokojnie wystarczy..
    aa tak całkiem na marginesie bo zastanawiam sie nad tym ...
    o ile moto było by silniejsze z zębatka na tyle 52zęby??
    o ile skróci sie bieg?
  • Snow ♥ moto

Siła to siła, a moc to moc.
    Siła to pochodna zmiany pędu po czasie.
    Moc jest skalarną wielkością fizyczną określającą pracę wykonaną w jednostce czasu przez układ fizyczny.
    Ich zależność pozostawiam do znalezienia Tobie:)
    Zanim zaczniesz zmieniać przełożenia proponuję podręcznik do fizyki dla liceum. Wtedy zdecydowanie łatwiej będzie pojąć pewne rzeczy.
    Dla ułatwienia: http://www.hotrodpitstop.com/tools.... i http://www.eldemoniorojo.com/calcul...
    W drugim linku masz takie fajne (przybliżone oczywiście) porównanie mocy, masy i czasu. Może da to do myślenia. Również obliczenia dotyczące przełożeń. Jak już doczepisz wszystkie rzeczy do silnika, przyniesiesz wykres z hamowni, dane dot. przełożenia skrzyni, zważysz szpeja to będzie można pobawić w dobieranie przełożeń.
  • Ten zly...::SVS Rider::..

amen:)
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)