-
DominiQ
Snow Dzięki(duzo mi pomogłeś) za wszystkie info.napewno sie z nimi skontaktuje w Ciągu tygodna.. zobaczymy co będą gadać.. Zdam relację czy warto tam sie udać..
-
Ten zly...::SVS Rider::..
po pierwsze...jesli zamierzasz startowac w Polsce to nie laduj tyle w moc...przykladem moze byc szajba ,ktory na przyszly sezon bedzie dlawil sprzet ,bo poprostu nie ma wogole trakcji...moc okolo 240km wystarczy zeby walczyc caly czas o nawyzsze podium... -
Pierdolony Skurwiel
>A. napisał
>oj, pomyliło mi się, ja mówiłem o paliwie E85..
>
bioetanol to jedna wielka kupa:) -
!!!MaRcInEk!!!
-
-
DominiQ
>Przednie..Tylne..Obojetne.:SV S:. napisał
>po pierwsze...jesli zamierzasz startowac w Polsce to nie
>laduj tyle w moc...przykladem moze byc szajba ,ktory na
>przyszly sezon bedzie dlawil sprzet ,bo poprostu nie ma
>wogole trakcji...moc okolo 240km wystarczy zeby walczyc caly
>czas o nawyzsze podium...
Startowałem w ubiegłym sezonie..i znam realia POLSKIEJ Ćwiartki..Wiem jakie są "tory" heh
jezeli to mozna tak nazwać.. bo to po prostu płyty betonowe które połczone są czyms podobnym jak smoła.. hehe
i tak jak napisałeś 240KM spokojnie wystarczy..
aa tak całkiem na marginesie bo zastanawiam sie nad tym ...
o ile moto było by silniejsze z zębatka na tyle 52zęby??
o ile skróci sie bieg? -
Snow ♥ moto
Siła to siła, a moc to moc.
Siła to pochodna zmiany pędu po czasie.
Moc jest skalarną wielkością fizyczną określającą pracę wykonaną w jednostce czasu przez układ fizyczny.
Ich zależność pozostawiam do znalezienia Tobie:)
Zanim zaczniesz zmieniać przełożenia proponuję podręcznik do fizyki dla liceum. Wtedy zdecydowanie łatwiej będzie pojąć pewne rzeczy.
Dla ułatwienia: http://www.hotrodpitstop.com/tools.... i http://www.eldemoniorojo.com/calcul...
W drugim linku masz takie fajne (przybliżone oczywiście) porównanie mocy, masy i czasu. Może da to do myślenia. Również obliczenia dotyczące przełożeń. Jak już doczepisz wszystkie rzeczy do silnika, przyniesiesz wykres z hamowni, dane dot. przełożenia skrzyni, zważysz szpeja to będzie można pobawić w dobieranie przełożeń. -
Ten zly...::SVS Rider::..
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne