-
DeVeDe
Jak by nie patrzec vfr to jest kompomis miedzy sportem a turystykiem. Na trase dobry bo masz wyprostowane plecy i mozna tak leciec wiele km bez bolu w niskim zakresie obrotow nie zabijajac sluchu (jadac bez stoperow).. a jak potrzeba to kladziesz sie za owiewke i dzidujesz. VFR ma to do siebie ze wyglada jak jakis przerosniety sport... a wygoda jak na turystyku.
Ten sprzet mozna wsadzic miedzy fazera a r6... i szczerze ciezko jest znalezc cos konkurencyjnego... no i ten dzwiek silnika; )
-
Twardy
stad tylu sympatykow, dla ktorych jest jedyny(a) i niepowtarzalny(a)
i dlatego jest kultowy:] -
Wiktor VFR
-
DeVeDe
-
-
Cool
Ja też polecam VFR. W zeszłym roku często robiłem trasę Warszawa - Bałtyk i jeśli bak by pozwolił to pewnie nie robiłbym przerw :) Świetna maszyna do której można mieć pełne zaufanie. -
Twardy
dzieki Wiktor, niestety z bliska wyglada gorzej a w ta zime niestety z braku kasy nic nie zmienie,
Devede, tak XJ to fajny sprzet, po jawie to bylo doslownie cudo,
po vfr to skuter:]
ale na miasto jest bardzo dobra-smukla i ma zwinnosc skutera -
KLimek #99
ale od XJ 600 jest niedaleko do XJ 900 a tu już żyje sie ciekawiej :D -
Nikodem
900 to zupelnie inny motocykl. Sam bym kupil ale teraz nie przewiduje takich wydatkow. -
Twardy
>KLimek #99 napisał
>ale od XJ 600 jest niedaleko do XJ 900 a tu już żyje sie
>ciekawiej :D
kiedys kolega myslal, ze padl mu silnik i rozwazal zakup 900-jest identyczny tylko cylindry wieksze,
zaczal sie orientowac na ile taka przekladka bylaby mozliwa i podobno wszystko jest podobne ale stanelo na tym, ze 900 ma wzmocniona rame i na tym, ze padlo mu tylko lozysko:]
ale przyznam, ze jak kiedys spotaklem na trasie 900 to wg mnie byla sporo wieksza chyba, ze to czas zaburzyl moja pamiec:] -
Virus
-
Loko
A co myślicie o Hondzie cb 750 na drugi moto? Po XJ 600N? Móje docelowe moto to XJR 1300 ale to moze za paaare lat.
750ka ma 20 litrowy bak, dobra w trase gdyby jej przednia szybke-owiewke zalozyc. Ponoć poczciwy, niezylowany silnik tylko mocy brak.
Ktoś z was jedzil CB 750 ? I moze podzielic sie wrazeniami? -
Nikodem
Cb 750 to pewnie temat drogi nawet jesli chodzi o starsze roczniki ale za taka jaka sliczna. FJR to klasa sama w sobie. -
Loko
Oh, FJR to mażenie chyba każdego wygodnego podróżnika. Sprzęt nie ma chyba sobie nic do zarzucenia oprócz ceny :) -
Wiktor VFR
>Loko napisał
>Oh, FJR to mażenie chyba każdego wygodnego podróżnika.
>Sprzęt nie ma chyba sobie nic do zarzucenia oprócz ceny :)
wole VFRe -
Mfalme
>Wiktor VFR napisał
>>Loko napisał
>>Oh, FJR to mażenie chyba każdego wygodnego podróżnika.
>>Sprzęt nie ma chyba sobie nic do zarzucenia oprócz ceny
>:)
>
>wole VFRe
W ostatnim numerze któregoś z magazynów motocyklowych było porówanie FJR, GTR 1400 i BMW K1300 GT... BMW oczywiście wszystkim dokopało, i nie jest wcale wiele droższe. Miałem okazję sobie takiego pooglądać, znajomy ujeżdża GT w poprzedniej konfiguracji - 1200GT. Motocykl jest fantastyczny, to jedyna maszyna, na którą zdecydowałbym się zamienić dużego V-Stroma. Choć dźwięk silnika totalnie wysiada przy poruszającym ziemię głębokim bulgocie DL'a; ) -
Tomek
dziekuje za wszystkie opinie i pomysly.
Powiem szczerze ze sklaniam sie ku VFR :) przypadla mi do gustu, musze zaliczyc jazde testowa no i trafic dobry egzemplarz. Chetnie niebieski metalik ale cos malo jest; ) -
DeVeDe
ino wczoraj troszke wiecej km zaliczylem niz w okolo komina... i szczerze jestem pod wrazeniem jak to jezdzi... bo zrobic 100 czy 200 metrow przed zakupem to nie jazda. Elastycznosc tego silnika jest nie do opisania... na 6 biegu mozesz jechac rownie dobrze 70kmh jak i ponad 200... i caly czas przyspiesza... nie ma czegos takiego jak machanie biegami... chwila moment patrzysz a masz na licnziku 140... owiewki sa tak duze ze predkosc dopiero wyczujesz jak spojrzysz na licznik.. na trasie w zakretach plynie sie... wiadomo ze kolana nie robilem bo jestem leszcz... Sama pozycja za kierownica jest baardzo wygodna... odrobine pochylona do przodu... ale na tyle ze nic mnie nie bolalo.
u mnie natomiast zauwazylem ze przelacznik swiatel i przelacznik kierunkow cos kiepsko dzialaja... musze to psiknac czyms do stykow bo lapia za ktoryms razem.. tak jak by cos bylo brudne... Aaaa.. i ni cholery nie moge sie przywyczaic do lusterek... wczesniej mialem je na kierownicy... tutaj na owiewkach jakos mi inaczej.. przy 100 km/h masz w granicy 3,5 tys obrotow. Duza kompresja na silniku (czy jak to tam sie nazywa)... hamulcy naprawde uzywa sie tylko jak bardzo potrzeba... tak normalnie sie hamuje biegami... ja do tego waze 60 kilo przy niecalych 180 wzrostu... wiec jestem chuderlak... procz tego ze jak stane pod gorke i mam go przepchac do przodu to nie mam tyle sily :P to smao do tylu :P aczkolwiek waga w tym motocyklu to naprawde plus... jadac sobie traska... wpadajac na jakies dziury nawet sie ich jakos za bardzo nie czuje... jak narazie jestem cholernie zadowolony... -
szymek
sprzedam suzuki gsx750f 2006rok za 11 tys go oddam w dobre ręce moto jest w bardzo dobrym stanie technicznym jak i wizualnym polecam
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne