- 1
- 2
-
Tomek
Hej
zastanawiam sie nad kupnem motocykla na raty. W ten sposob bede mogl kupic lepszy sprzet no i zrobic to na dniach. Poprzednie moto mogloby poczekac do maja, lepsza cene bedzie mozna wziasc :)
jak zalatwic raty na moto ? Poprostu isc do banku ? Czasem komisy oferuja moto na raty. Jak sie na to zapatrujecie ? Jak oprocentowane moga byc takie raty ?
pozdrawiam -
Anonim
udaj się do Santandera lub Getigu - są to Banki specjalizujące się w kredytach na zakup środka transportu (w tym motocykla). Pamętaj iż Bank na 100% sprawdzi Twoje relacje(jakość współpracy z innymi Bankami BIK!!!)oraz zdolność do spłaty kredytu.... -
Oskar
-
oscar
Polecam kredyt gotowkowy - mniej formalnosci, lepsze oprocentowanie, brak wymogu AC, ubezpieczenia na zycie i brak zabezpieczenia na pojezdzie. -
-
Junior
Nie wszystkie banki wymagają AC i nie wszystkie wbijają cesje w dowód. -
Anonim
>>Fanatyk< napisał
>Nie wszystkie banki wymagają AC i nie wszystkie wbijają
>cesje w dowód.
w sumie się nie dziwię ,iż cesji nie wbijają do dowodu rejestracyjnego ,gdyż cesja jest przelewem praw z polisy ubezpieczeniowej - tak dla ścisłości. Natomiast można odstąpić od AC ,przewłaszczenia lub sądowego zastawu rejestrowego jak przedstawisz inne zabezpieczenie, np kaucję bądź przelew praw z lokaty terminowej....
typowym zabezpieczeniem kredytu na zakup środka transportu jest cesja z polisy AC + zastaw lub przewłaszczenie 49/51 -
Chili
>oscar napisał
>Polecam kredyt gotowkowy - mniej formalnosci, lepsze
>oprocentowanie, brak wymogu AC, ubezpieczenia na zycie i
>brak zabezpieczenia na pojezdzie.
To znaczy jakie oprocentowanie? Bo pierwsze słyszę że gotówka (bez żadnego) zabezpieczenia jest tańsza od kredytu na moto/samochód. -
oscar
http://www.open.pl/news/szybka_pozy...
Nalezy jednak pamietac, ze stopy oprocentowania dynamicznie sie zmieniaja. Jak sprawdzalem w grudniu to tanszy byl gotowkowy i jakichkolwiek cesji czy zabezpieczen wtedy nie trzeba - banku nie interesuje na co chcesz ta kase wydac... -
Tomek
kolega pisal ze ma oprocentowanie okolo 13%, kredyt na moto, ale moze on bedzie chcial cos wiecej napisac w temacie; )
gdzie najtaniej polecicie wziasc kredyt ?
a powiedzcie, AC na VFR 800, gdzie mam 24 lata, i moto zapisane na mnie rok, jaki moze byc koszt ?
bo jak wezme kredyt i rozwale moto to bede w szarej...; ) -
Gawień
pewnie z 1500 zł bez zniżek , chociaż jest bardzo dużo kryteriów które to obliczają w tych programikach które stwierdzają ryzyko; ] -
Tomek
ok, sry za glupie pytanie. Za moto o wartosci 15000, 5-6 lat, AC 1500 zl; ) -
Gawień
ja strzelałem w dosyć małą kwotę , przykładowo za ubezpieczenie mojego motocykla AC z 2008 rok i wartości 15 tys , AC wychodzi koło 2500 zł ... pewnie gdzieś jest taniej :) Chyba nawet znajomy mniej płaci -
oscar
Jako ciekawostke wam powiem, ze najtansze ubezpieczenie AC, OC, NW motocykla BMW K1200S z 2007 roku o wartosci 35 tys PLN, to skladka roczna rzedu 14 tys PLN. I powiedzcie mi ze to nie jest chore!
Ale ogolnie z tego co wiem to standardowe stawki AC wynosza ok. 8% wartosci motocykla dla motocykli nowych od dealerow i 14% dla pozostalych sprzetow. I nie kazdy ubezpieczyciel kazdy sprzet ubezpieczy... -
.:W:.
-
Anonim
Tomek,sprawdź http://www.bzwbk.pl Bank Zachodni WBK.
Mam tam kredyt(jeszcze rok mi został)brałem gotówkowy...bez żadnych przeszkód.Sami do mnie oddzwaniali z weryfikacją,oraz dostałem smsa na tel(nie mając tam konta-teraz już mam)o decyzji mojego wniosku.
Tego samego dnia odebrałem gotówkę,po przedstawieniu dokumentów.
Ja mogę spokojnie bank polecić,podejście do klienta wzorowe(mówię to w odczuciu do byłego klienta PKO B.P). -
Anonim
Moim zdaniem pożyczka gotówkowa będzie lepszym rozwiązaniem dla Tomka uwzględniając parametry motocykla jakim jest zainteresowany, w szczególności rok produkcji.
Ubezpieczenie AC znacznie podwyższy koszt kredytu, natomiast zawierając umowę pożyczki kasa może zostać przeznaczona na dowolny cel w tym np moto bez konieczności przelewu praw z polisy AC. Jednkaże w przypadku "nieszczęścia" Tomek zostanie z pożyczką do spłaty bez sprawnego motocykla.
Także proponuje abyś Tomku przemyślał sprawę gdyż są dwie strony medalu każdego z prezentowanych rozwiązań
pzdr -
Niko
zapraszam do nas. Al. Krakowska 183 Wa-wa . współpracujemy z PDK - oni mają dosyć ciekawą ofertę -
>oscar napisał
>Jako ciekawostke wam powiem, ze najtansze ubezpieczenie AC,
>OC, NW motocykla BMW K1200S z 2007 roku o wartosci 35 tys
>PLN, to skladka roczna rzedu 14 tys PLN. I powiedzcie mi ze
>to nie jest chore!
>Ale ogolnie z tego co wiem to standardowe stawki AC wynosza
>ok. 8% wartosci motocykla dla motocykli nowych od dealerow i
>14% dla pozostalych sprzetow. I nie kazdy ubezpieczyciel
>kazdy sprzet ubezpieczy...
Mi się obiło o uszy że AC na samochód to 10% jego wartości a w PZU to 18% jego wartości.
Ja mam motocykl na raty, zaraz policzę co i jak dokładnie.
Ja ogólnie miałem kasę na moto ale otwierałem firmę i już by nie starczyło. Starego moto jeszcze nie sprzedałem i kasa stała w garażu; p Do tego teraz mam coś takiego że motocykl który kupiłem po 500km się zjebał (wina paliwa) oddałem go do serwisu i serwis dał dupy, naprawił moto tak że mój stary skuter lepiej chodził. Teraz zamiast na nim jeździć i spłacić kredyt wcześniej jak miałem w planach zrobić to wcześniej to płacę za nieudolną naprawę. I coś końca nie widać. I trzeba brać to pod uwagę bo raty za moto, życie i jeszcze jak te moto się zjebie to już na nic nie ma kasy. Dobra zaraz wszystko policzę; p -
No dobra, za kwotę prawie 14 tyś zł na 2 lata ogólnie dopłacasz 5,6 tyś zł w PKO B.P.; ]
To jest kradzież w biały dzień ale ok; p Z czego około 2,9 tyś zł zabierają Ci 1 dnia za ubezpieczenie, prowizje, jakieś tam koszty uzyskania kredytu itp. Reszta to odsetki za sam kredyt. Więc na samym kredycie tracisz mniej niż na kosztach uzyskania tego kredytu ^^
Więc przez 2 lata spłacasz tą kasę to pożyczyłeś + 233,33 zł miesięcznie (odsetki i wszystkie koszty) tyle to ja rozwalałem na bzdury a teraz tego nie robię więc mi to wisi. Motocykl chciałem i mam, nie odpala; / hahahaahahhha ... -
Anonim
>oscar napisał
>Polecam kredyt gotowkowy - mniej formalnosci, lepsze
>oprocentowanie, brak wymogu AC, ubezpieczenia na zycie i
>brak zabezpieczenia na pojezdzie.
dokladnie... a jak szybka gotowka, zapraszam do mnie:)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne