-
:super_śledź:
w związku z nieubłaganie zbliżającym się "ważnym dniem" w moim życiu :) muszę doprowadzić moją kochanke do wyglądu bliskiemu oryginału :) rozchodzi się o owiewki - czy ktoś kupował kiedyś za granicą poprzez ebay jakiekolwiek rzeczy i czy ktoś będzie w stanie pomóc przy ewentualnym zakupie?
mam konto od kilku lat ale nigdy z niego nie korzystałem, mam także konto paypal (czego wymaga większość sprzedających na ebay) przy czym mam jakieś obawy przed pierwszą transakcją :\
sprawa pilna bo zamówienie muszę złożyć jak najszybciej, a wersji kolorystycznej jakiej szukam nie ma nigdzie w PL .. -
Anonim
Co do owiewek to chińszczyzna, plastik jest gorszej jakości, lakier jest bardziej podatny na zarysowania i ogólnie możesz mieć małe problemy ze spasowaniem ich to sie tyczy tańszych owiewek, wraz ze wzrostem ceny ich jakość jest lepsza. Co do zakupów na ebayu kilku dokonałem i nie miałem żadnych problemów, a kupowałem dosyć drogie rzeczy jak kask shoei czy buty sidi, w razie jakich kol wiek pytań śmiało uderzaj. -
dzięki seba za info,
z tymi chinami różne opinie idą (kilka osób zakupiło i jakoś nie narzekają), poza tym innego wyjścia nie mam - skompletowanie poszczególnych elementów zajmuje mi już ponad 2 lata :) więc postanowiłem dać sobie spokój i kupić cały komplet. cena wychodzi mniej-więcej jak u polskich importerów przy czym oni są tak żałośnie nieporadni, że aż szkoda gadać i strach z takimi ludźmi robić jakiekolwiek traksakcje..
oryginalny komplet w hondzie kosztuje prawie 9 koła, więc chyba logicznym jest zamiennik.. -
dezerter86
-
-
Anonim
Jasna sprawa bo komplet chińskich ile wyniesie 200-300$?? to mniej jak pomalowanie całego motocykla.
Co do samego plastiku to polecam ABS jest chyba najbardziej wytrzymały -
mniej-więcej 300 $ + wysyłka drugie tyle.. :\
wychodzi przy obecnym kursie na poziomie 3pln ~ 1800-1900zł
biore pod uwage tylko materiał ABS -
>dezerter86 napisał
>Jakiej pomocy oczekujesz?:) Chodzi o zrzutkę?:):):)
jeśli masz nadmiar $$ to chętnię przyjmę :) mogę Cię później przewieźć na moto dookoła kolumny :D -
Anonim
Bym zapomniał, jak już kupisz to poproś żeby sprzedawca wysłał paczkę jako gift, bo w przeciwnym razie może trafić na cło a to dodatkowe koszta -
>>Domino<<
ale nie sprzedaz tej hondy mowiac ze owiewki cacy sa jesli kupisz je na ebayu... ludzie zakladaja owiewki z ebaya do gixerow i pisza ze nie byl nawet dotykany. tylko idioci nie widza ze te owiewki nawet wszystkich naklejek nie maja, nie mowiac juz o jakości... gdybym mial podejmowac decyzje, wolalbym miec malowane i cale owiewki oryginalne, niz te co je na ebayu wystawiaja...
nawet jak kolor masz metalik to te z ebaya jakies z dupy sa. jak masz zadupek oryginalny a walniesz ebayowe owiewki na przod, to nawet dalton zobaczy ze cos nie gra. -
nie idzie do sprzedaży, chce własne oko nacieszyć.
nie zmieniam sprzęta z kilku powodów i jak narazie to zapewne nie ulegnie zmianie.
poza tym jeśli będę już sprzedawał to informacją jawną ode mnie będzie iż ten motocykl nie posiada oryginalnych owiewek.. chociaż wątpię żeby nie było tego widać gołym okiem..
założyłem temat bo jeszcze nie dokonałem zakupu a może ktoś podsunie lepsiejszy pomysł na odświeżenie sprzęta WIZUALNIE (technicznie nie mam nic do zarzucenia) ?
chodzi o to, że chcę tym motocyklem jechać do własnego ślubu za niecałe 2 miesiące, a z tymi plastikami co posiadam wygląda co najmniej nieestetycznie :) takie mini puzzle :PP -
Marcin
Podłączę się do tematu.
http://cgi.ebay.co.uk/SHOEI-XR1000-...
Jak to możliwe że ten kask jest taki tani ? Gdzie tkwi haczyk? -
Anonim
w polskich podatkach:]
ja kupiłem xr 100 w malowaniu za podobną kasę właśnie w uk:)
Dodatkowo tak niska cena jest spowodowana wprowadzeniem nowego modelu xr 1100, czym automatycznie nastała wyprzedaż xr 1000 -
Wasil
-
Anonim
-
dezerter86
>:super_śledź: napisał
>>dezerter86 napisał
>>Jakiej pomocy oczekujesz?:) Chodzi o zrzutkę?:):):)
>
>jeśli masz nadmiar $$ to chętnię przyjmę :) mogę Cię
>później przewieźć na moto dookoła kolumny :D
hmm... A jaki masz ścigacz?:) A mogę siedzieć na kierownicy? :) -
Snow ♥ moto
Śledzik, na Prymasa obok serwisu Ice'a masz http://owiewki24.pl/HONDA_CBR_929_R...
Podjedź, oblookaj- przynajmniej będziesz wiedział, co kupujesz. -
>Snow ♥ moto napisał
>Śledzik, na Prymasa obok serwisu Ice'a masz
> http://owiewki24.pl/HONDA_CBR_929_R...
>Podjedź, oblookaj- przynajmniej będziesz wiedział, co
>kupujesz.
wiem mordo, dostałem do nich namiary na forum fireblade.pl i praktycznie dobiłem targu :)
dzięki wszystkim za pomoc, temat do skasowania. -
Pierdolony Skurwiel
-
-
Pierdolony Skurwiel
>:super_śledź: napisał
>a ja jaednak za namową kumpla wstrzymałem się z zakupem..
Jak chcesz to pomoge z ebay/zakupem albo zamowie ze swojego konta
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne