- 1
- 2
-
Anonim
Muszę wyczyścić swój bak z rdzy i syfu i tu pytanie czy jest ktoś w wawie kto się tym zajmuje i zrobi to szybko tanio i dobrze czy raczej zrobić to samemu (jeśli tak to czym)?
Dzięki
Pozdro
-
V2 + 75Hp = ....
ja swój bak czyściłem sam... oczywiście odkręcasz go, nalewasz wody i płuczesz... tak kilkanaście razy, aż będzie widać że tego syfu jest znacznie mniej, później trzeba pozbyć się wody w baku, nie jest to także wielce skomplikowane, zakupujesz sobie czysty spirytus wlewasz do baku, ponownie kilka razy przepłukujesz i wylewasz, spirytus wymiesza się z wodą więc te resztki które zostaną w zbiorniku później wymieszają się z paliwem i zostaną spalone (sama woda z benzyną się nie wymiesza dlatego ja używam spirytusu do tego) -
Wasil
-
Anonim
Dobrze jest żwiru nasypać do środka i dobrze wytrząść zbiornik, wtedy pozbędziesz się rdzy która jeszcze nie odpadał od ścianek zbiornika. Oczywiście wcześniej wykręcając pompę i wlew. Tak tak ciężko później będzie pozbyć się żwiru, ale dla chcącego nic trudnego. -
-
WiKtOr WOLA
-
Anonim
>WiKtOr WOLA napisał
>od żwiru lepsze beda nakretki, podkładki itp.
Fakt. -
V2 + 75Hp = ....
>Wasil napisał
>spirytus to troche droga zabawa
mogę załatwić litr spirytusu za 5zł (spirytus do produkcji perfum) -
starter
-
V2 + 75Hp = ....
-
TUREK
>V2 + 75Hp = .... napisał
>>Wasil napisał
>>spirytus to troche droga zabawa
>
>mogę załatwić litr spirytusu za 5zł (spirytus do
>produkcji perfum)
a z sokiem nadaje sie do picia?? -
V2 + 75Hp = ....
przy odbieraniu go podpisujemy dokumenty że nie będzie on służył celom spożywczym; p -
TUREK
no jak najbardziej nie bedzie służył celom spożywczym tylko konsumcyjnym:P -
Anonim
ok dzieki za rady
a warto zainwestować w takie środki http://lr.pl/fertan czy ograniczyć sie do nakretek i spirytusu ?
-
KoChAm MoJą KaRoLiNkę :*:*:*:*
>V2 + 75Hp = .... napisał
>>Wasil napisał
>>spirytus to troche droga zabawa
>
>mogę załatwić litr spirytusu za 5zł (spirytus do
>produkcji perfum)
hehhee to proszę załatw mi 10l tego spirytu :) -
V2 + 75Hp = ....
>\*^*/ napisał
>ok dzieki za rady
>a warto zainwestować w takie środki http://lr.pl/fertan
>czy ograniczyć sie do nakretek i spirytusu ?
>
jakby ktoś ich używał to pewno by już je polecił :) nie pchaj tam do baku żadnych śrubek czy żwiru, niedokładnie wypłuczesz i możesz mieć lipę... jak już chcesz "po pocierać" to dziurą od pompy, oraz od wlewu, weź sobie jakiego dłuższego druciaka którego mona powyginać i nim pojeździj... -
Anonim
ok a po takim czyszczeniu nie trzeba zabezpieczyc czyms baku zeby nie narobic wiekszego syfu na przyszlosc :) ? -
V2 + 75Hp = ....
syf zbiera się jedynie przy złej benzynie lub gdy masz dużo nie fartu i mnóstwo śmieci leci ci do baku... wady w benzynie ja zwalczam również spirytusem :) tyle że leję ok 200ml do baku, woda znowu wymiesza się ze spirytusem, później woda i spirytus, wymieszają się z benzyną... ale takie cudo robię tylko po zimie, kiedy moto stoi długo nie ruszany... 5 lat jeżdżę Perłą i mam jeden zbiornik, przy wypadku po wyciąganiu go czyściłem i jeżdżę na nim dalej... jedno dobre płukanie powinno załatwić sprawę na dość długi czas... -
.Skabi.
ja tam jak i moi koledzy do baku wrzucamy szkła i jazda 3 kolegów stawiam im po piwie i podczas picia trzęsą sobie :D pozniej literek rozpuszczalnika płukam i jeszcze mi sie nie zdarzyło zeby cos nie grało , szkło bardzo dobrze czysci tą rdze;d -
Anonim
-
Tasia
Ja używałam tych środków do czyszczenia zbiornika (trzy: fertan, fedox i tapox) - jest przy tym sporo zabawy (trzeba non stop obracać zbiornik przez wiele godzin, a najlepiej to chyba zamocować go na czyms takim jak gruszka do betonu). Dodatkowo musi być przez kilka dni tego zabiegu piekna pogoda, bo wszystkie fazy wymagaja dokladnego osuszenia zbiornika.
Na poczatku bylam bardzo zadowolona - zero syfu w srodku - ale po dwoch sezonach musialam i tak wymienic zbiornik - może syf sie juz nie pojawil, ale rdza (juz nasiakniete purchle) zaczela wychodzic na zewnatrz zbiornika; )
Teraz spróbowalabym w/w propozycji z nakretkami i zrobila wylewkę: Tapox.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne