-
Prrr i Bzzz
>ღ.Katja.ღ napisała:
>Właśnie dlatego są grona zamknięte - żeby nie było na
>nich - jak to Prrr i Bzzz nazwał - "kocmołuchów".
>Oczywiście dodajmy do niego osoby nowe ale najpierw ja
>poznajemy w realu, żeby nie było potem problemów...
>Spotykamy sie, poznajemy i decydujemy czy takie towarzystwo
>nam pasuje... Własnie po to, żeby nie było takich
>historii jak tu - wszędzie pretensje i kazdy ma humory :/
>Takie grono to zgrana paczka, wspolne wakacje, wesela,
>wyjazdy, imprezki, przyjaźnie a nie ciągłe pretensje i
>opluwanie...
>
>Generalnie na grono Motocykle nie wchodziłam juz długo bo
>szlag mnie trafiał jak za kazdym razem widniał nowy post
>"chcem 1000 na pierwsze moto bo mama daje mi hajsa wiec
>jestem fajny/a a mam 18 lat" i wierzcie mi, że iluś osobom
>sie to tłumaczy i odsyła do tematu o pierwszym moto a przy
>kolejnej różowej landrynce/ kolejnym 18letnim maczo bez
>mózgu coś człowieka trafia i nie da sie juz dłużej
>tłumaczyć... Tyle normalnych osób potrafi użyć szarych
>komórek i poszukać, poczytac a potem pytac w razie
>watpliwości a nie na starcie zakładać kolejny głupi
>temat...
>
>Tyle ode mnie, spadam bo szkoda czasu przy kompie :)
Zgadam sie z toba ale blagam odpusc sobie to z dawaniem kasy przez mamusie........
Zauwazylem tez ze to wynika z presji idacej od motocyklistow jacy sie pojawiaja na tym gronie. Prawda jest taka ze mlodzieniaszek nie wie o tym iz 1000cm jest spoko ale puki nie trzeba chamowac :D A ciagle przeciez slysza ze 600-set to malo !!! A dlaczego ?? Bo sluchaja sie ludzi co maja 600 ktore maja po 100kucy i waza 250kg.. wiec nic dziwnego ze zachodzi paradoks :D
Teraz 600 to smierc w oczach :D -
Sprężi
ech , nie zostałam przez Was dobrze zrozumiana, ale nic to był czas przywyknąć, daleka jestem od kłótni a wręcz przeciwnie .
Oraz nazywanie kogokolwiek "kocmołuchem" nie jest w dobrym tonie , raz że nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie monitora, a dwa że mało kto na takie miano sobie zasługuje.
Moi drodzy skoro chcecie moralizować zacznijcie od siebie ....
-
KLimek #99
aktualnie całe grono generalnie warto brać na dystans ... kiedyś było inaczej ... -
-
-
KLimek #99
-
Ten zly...::SVS Rider::..
ogolnie jesli chodzi o otwarte grono motocyklowe...niedawno rozmawialismy z Pati na ten temat, kiedys byly tu osoby ktore wiedzialy o co chodzi, byly tematy w ktorych wypowiadaly sie osoby majace jakies pojecie i nie pierdolace glupot jakie to juz doswiadczenie maja po 1 czy 2 sezonach...dlatego wlasnie zaprzestalem wielu wypowiedzi poniewaz"bardziej" doswiadczeni motocyklisci neguja wiele tematow...
-
:super_śledź:
>ღ.Katja.ღ napisała:
>Właśnie dlatego to grono umiera - wiekszosc to dzieci
>neostrady i tym podobne....
>Na Motocyklach zamknietych jest prawie 200 osób, wszyscy
>sie znają, lubią i nie ma takich jazd... I to jest ta
>"nasza paczka" która sobie pomaga w trudnych momentach,
>spotyka sie na latanie, piwko czy wypad na działkę :)
>A tu tylko klimat z cyklu "czy R1 to dobry sprzet na
>pierwsze moto" i katastrofa smoleńska...
>Kiedyś to grono żyło bo byli inni ludzie, teraz z tych
>"starych" prawie nikt tu nie wchodzi...
a stało się tak w momencie "otworzenia" grono.net na nowych użytkowników - kiedyś aby być w gronie należało otrzymać zaproszenie od zarejestrowanego delikwenta, więc był to swego rodzaju zamknięty świat a nie pierdolnik który jest w dzisiejszej postaci (pełen pokemonów i kretynów szczekających głośniej niż pies sąsiada)...
kiedyś zaglądałem tu codziennie, wypowiadali się ludzie którzy faktycznie mieli coś ciekawego do powiedzenia (popartego zdobytym doświadczeniem a nie "bo kolega kolegi co to ma cbr r1 tak powiedział"). na chwilę obecną odwiedzam MOTOCYKLE raz na tydzień i stwierdzam, że to i tak stanowczo za często... czasami nóż w kieszeni się otwiera gdy czytam brednie i nic nie wnoszące posty pojawiające się jak grzyby po deszczu na głównej stronie..
oby tylko sytuacja nie powtórzyła się z naszym zamkniętym gronem, bo wtedy faktycznie pozostanie tylko fejsbók - a na chwilę obecną (jak dla mnie) otwarte grono motocykle pozostaje bez jakiejkolwiek wartości, pełne wypowiedzi "znawców" po jednym sezonie na r6 i zmierzające po równi pochyłej na sam dół... -
Anonim
Jak widać na przykładzie tego grona powstanie zamkniętego było słusznym i chyba dobrym pomysłem, dzięki temu tak naprawdę większość osób konkretnych i normalnych ma komfort psychiczny wchodząc na grono aby pogadać o motocyklach i wspólnych wypadach.
Sam bardzo rzadko już tu zaglądam, chyba tylko czasami po to aby wychwycić kogoś do zamkniętego. -
-
-
Gabu
Bo kiedys sie tu wszyscy znalismy osobiscie, a to jest jakastam gwarancja jakosci.
Coz. Bylem na wielu forach na rozne tematy i ZAWSZE konczy sie tak samo.
Kiedy dojdzie sie do punktu krytycznego ilosci userow/jakosci postow to 'starsi' odchodza wspominajac "jak to bylo kiedys". -
to proponuje zrozbic jak za dawnych czasow jakies ognisko lub cos w tym stylu...przyszli by starzy i nowi a wszystko by zaczelo sie moze od poczatku??? co wy na to?? -
Gabu
Ja jestem zawsze za :)
Jakies zalesie, alboco.
Tylko, zeby tym razem nikt nie plywal; ))) -
jestem bardzo za i zaraz pisze nowy watek o tym...buzka:)
ps.jak nikt sie nie wykapie to co to za ognisko??:P:P
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne