MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • yonderbrack

Może żeby nie dopuścić grona do stanu denata porozmawiamy o wakacjach???

Zna ktoś jakąś fajną trasę z W-wy do Chorwacji(okolice Zagrzebia)???
    z tego co wiem to winietka na Słowenii jest w pytkę droga...
    zna ktoś tamtejsze objazdy autostrad???
    Duże piwo za pomoc w opracowaniu Mapy.
    z tego co sobie przypominam to gronowicz Fajer coś kiedyś pisał w kontekście wyjazdu na Bałkany i Chorwację
    serdeczne dzięki za pomoc.
  • Anonim

znam, ale nie pomogę. za "zdjęcie" główne :>
  • yonderbrack

>librarian napisała:
    >znam, ale nie pomogę. za "zdjęcie" główne :>

bardzo zabawne... boki zrywać... może jednak ktoś ma coś bardziej wartościowego do przekazania?
  • starter

ja jechałem do Rzymu bez mapy i na azymut,zabłądziłem i z Wiednia pojechałem zamiast do Rzymu to na Słowenie,nie wiem jak z trasą ale mogę polecic ciekawe rozwiązanie ktore z chłopakami chcemy wyprubowac ale w Polsce motocyklem enduro czyli jazda np.na mazury wzdłuż torów kolejowych,pisze się ktoś?
    A za zdjęcie główne to piątka :D
  • mazi !

Fajer, to ja dam szostke! Tak trzymac! :)
  • toudi

Myśmy dopiero co wrócili z Chorwacji. Całą drogę omijaliśmy autostrady, w Czechach i Słowacji tuż przy autostradach biegną drogi normalne jedna obok drugiej. W Austrii maja wszędzie świetne drogi i którędy byś nie jechał to i tak będzie wyśmienicie. W Słowenii polecam Alpy, po prostu BOSKIE widoki, asfalt też nawet dobry. W Chorwacji polecam drogę tuż przy morzu, równy klejący się asfalt i do tego boskie widoki. Reszta dróg podobna jak w Polsce raz nieźle a raz tragedia. Trzeba też tam się wystrzegać Chorwatów. Przepisy mają gdzieś wiec nawet jak np masz zielone światło musisz patrzeć czy Ci żaden baran nie wyjedzie, pod tym względem to tragedia. Na Węgrzech drogi poprawne a kultura jazdy wyśmienita, każdy zjeżdża Ci z drogi zero niebezpiecznych sytuacji i do tego każdy każdego informuje o patrolu policji. A jest ich tam pełno w oznakowanych radiowozach i w cywilu, tam polecam grzeczną jazdę. Słowenia jest najbardziej (pozytywnie) nastawiona na motocyklistów. Wszędzie są bary, pensjonaty, osobne parkingi właśnie dla nas.

Tu trasa jaką mniej więcej jechaliśmy http://mapy.google.pl/maps?f=d&...
  • yonderbrack

w sumie to może przemianować temat na "trasy"
    "polecane trasy"
    albo jakoś Tak
    Piranio zdaję się na Ciebie
    jakieś "Wakacyjne trasy"
    hę???
  • szepiet

przepreaszam za spam - od mnie za zdjecie głowne tez piatka
  • mazi !

Jedzie ktos ze mna pod koniec tygodnia nad morze?
    Mam zamiar troche poszwedac sie po wybrzezu. Mysle, ze bedzie to wyjazd na 5 dni. Jade sam, przydalby sie ktos na plecak lub na drugie moto :P Na plecak to wolalbym osobe plci pieknej :D
  • MacGyver

ja moge polecic jedynie trasy po afryce poludniowej .

ale milo jest mi poczytac tez o wycieczkach po europie. moze w sierpniu rusze na 2 tyg dupe do polski i zabiore kumplowi SRAD'a wiec moze dobrze by bylo sie gdzies przejechac po europie tym razem :D
  • Pinokio

Mazi, ja się nad morze zbieram dobre 10 lat, kiedy chcesz wyruszyć i gdzie mniej więcej?
  • mazi !

Pod koniec tygodnia, mysle ze w nocy z piatku na sobote. Chcialem pojechac w okolice Gdanska, zahaczyc o Hel i jeszcze jakies miejscowosci. Uruchomilem GPSa - zobacze gdzie mnie zaprowadzi :P
  • Cool

Mazi polecam odbić od Gdańska na Kaszuby. Drogi kręte, jeziorka i pagórki. Ja będę w weekend śmigał po Kaszubach jeśli pogoda dopisze to możemy się ewentualnie ustawić.
    W nocy zdecydowanie nie polecam na moto jeździć. Sarna gdy widzi światła myśli, że idzie do nieba; ) i już się nie ruszy a innych zwierzątek też nie brakuje. Nocą tylko po mieście.

PS. W niedziele będę pewnie wracał do Wawy z okolic Lęborka. Nie wiem jeszcze o której godzinie ale jeśli ktoś chętny, żeby się przyłączyć to zapraszam.
  • mazi !

Ja od dluzszego czasu jak jade w dalsze trasy to tylko w nocy. Oczywiscie wtedy bardzo uwazam. W dzien to sie ugotuje i do tego te zatory spowodowane przez auta :/
  • Ten zly...::SVS Rider::..

dzisiaj w nocy jechalismy z deskowania na helu w nocy....kurw...a ile tirow!!! masakra...
    chociaz w przerwach pomiedzy nimi zapir...alalo sie calkiem fajnie:)
  • Cool

Ja najchętniej wyjeżdżam o świcie. Wtedy jest najchłodniej i ruch najmniejszy a na przełomie czerwca i lipca to już około 3 robi się jasno. W sam raz, żeby na śniadanie dojechać nad morze. :)
  • Ten zly...::SVS Rider::..

eee tam lepiej sie wyspac:P
  • mazi !

No ja mam zamiar ruszyc o 2, wiec tej nocy zbyt duzo nie uswiadcze :P
  • Michał

Jutro lecę w południe nad morze, może ktoś też leci? A może ktoś ma ochotę się przyłączyć? :)
  • KUBA

Ja dzisiaj wrocilem z autostopu do Czech.
    Gdzie najlepiej przenocowac gdy nie ma miejsc w hotelach, ani noclegowniach w czeskim miescie?
    http://img375.imageshack.us/i/obraz... :D

Co do wakacji to jeszcze planowana Ukraina na Rometach A.D 1984r i 1988r.
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)