MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam takie pytanko co bardziej było by warto kupić ? Myślę tu o CBR 900RR FIREBLADE czy ZX6R 636 ??? chodzi mi o roczniki 1999 do 2002 ? Pomijając osiągi oczywiście:) Byłem juz szczęśliwym posiadaczem ZZR600 i chwale sobie ten model:) Napaliłem sie teraz na ZXa ale co raz więcej negatywnych opinii o tym modelu czytuje Np: ZX ma dosyć słabą ramę (Pęka) choć nie wiem czy w tych rocznikach?! Twarde zmiany biegów i takie tam pierdoły! A z kolei o CBR słyszę prawie same pozytywne opinie: wytrzymały silnik, niskie zużycie paliwa. Jestem ciekaw co było bardziej opłacalne w eksploatacji mając na względzie awaryjność ? CBRa jest zapewne troszkę droższa ale warto by było zainwestować właściwie:) Z kolei ZX wygląda jak typowy sportowy zawodnik no i ten zielony…..:) .Jestem otwarty na wszystkie sugestie i opinie !Z góry dziękuje i pozdrawiam ! PS: co myślicie o R1 ????
  • Anonim

Napisz ile masz kasy, bo 1999-2002 to dość spora rozpiętość.

IMO 636 poprzedniej generacji(od 2003) - rewelacyjny motocykl. Nie ma się czego przyczepic i żadna rama nie pęka. Wcześniejsze modele zx6r są bez porównania pod każdym względem znacznie gorsze. Od modeli sprzed 2003 wolałbym r6, mimo 36ccm różnicy, którą dość wyraźnie czuć. Modele 2003 w górę nie mają sobie równych(oczywiście w swojej klasie).

CBR zawsze była dobra, ale tak naprawdę konkurencja często była lepsza. CBR SC 33 (1998-99) jest słabsza od R1, ale niezwykle trwała, zresztą jak wszystkie CBR. CBR 929 to już zupełnie inna bajka, świetny pod każdym względem motocykl, ale niestety strasznie brzydki. Wg. wielu źródeł lepszy nawet od r1(98-01). 954(od 2002) roku to w zasadzie ulepszona pod każdym względem 929, nprawdę dobry motocykl, no i bardzo, bardzo ładny. Wg. mnie każda generacja CBR900 jest warta uwagi.

R1 od 1998 do 2001 w zasadzie się nie zmieniała. Do pojawienia się w 2000 roku CBR 929 i GSXRa 1000 nie miała sobie równych. Potem wypadała raczej przeciętnie, choć nadal często zdarzało się jej pretendować do tytułu najlepszego sportowego bajka. Też była bezawaryjna, tylko się w niej skrzynia sypała(chyba drugi bieg) po ok. 50kkm. Druga generacja r1 jw większości testów wygrywała z GSXRem 1000, a nawet czasami z 954.

Mówi się, że od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność, dlatego odrazu bym skreślił z listy zx6r pomimo, ze prowadzi się i hamuje lepiej niż wszystkie wspomniane tu tysiączki. Wybrał bym 954. Jeśli nie miałbym wystarczająco dużo pieniędzy, to kupiłbym GSXra 1000 lub r1, w zależności od tego, który model udałoby mi się kupić taniej i w lepszym stanie.
  • Anonim

Szczerze mówiąc to kasy mam 4000Euro ALE motocykl będę kupować z belgi prawdopodobnie po lekkim szlifie i dokładnie nie wiem co sie akurat morze trafić!W zależności od uszkodzeń cena będzie niższa.Chce się jednak nastawic w miare na jeden model Ceny są tam naprawde niskie a motocykle w idealnym stanie technicznym często z małymi pszebiegami.Zależy mi na trwałości motocykla poniewasz ani nie mam ochoty sie szlajać po serwisach ani nie mam na to tyle kasy, a 954 wydaje sie byc najlepszym rozwiązaniem:) Wilekie dzieki za pomoc:)
  • ;) VIKI :)

hmm nie uciekaj Pulsar:)

a jakie masz dojscia w Belgii ?? jak zalatwiasz to moto? z ogloszen czy masz kogos znajomego?? bedziesz go sam najpierw ogladal, czy przez kogos kupujesz??
    ciekawi mnie to bardzo :)
  • Anonim

Mam znajomego który zajmóje sie sprowadzaniem samochodów z całej Ełropy i koło jesieni jak on bedzie jechał po samochody ja pojade z nim i kupie sobie dwa kułka:) I naturalenie go sam będe sprawdzał:) Ps:Wiem juz że 954 to cukierek godny uwagi a co myslice o CBR 1000RR? Jak sie domyslam to następca tylko czy lepszy i wart wiekszego zainteresowania niż 954? Tak pytam jak by okazja była :)
  • Anonim

CBR 1000RR po pierwsze na żywo wygląda tysiąc razy lepiej niż na zdjęciach. O tyle o ile CBR 929 i 954 są zbliżone konstrukcyjnie, to CBR1000RR to już zuupełnie inny motocykl. Silnikowo słabszy tylko od ZX10R(i K5, ale to motocykl troche nowszy). Na hamowni pokazywał nawet więcej koników niż nowa R1, a i osiąga tą moc znacznie niżej i nie trzeba go kręcić, żeby przyśpieszał, będzie przyśpieszał zawsze. Chyba najbardziej uniwersalna 1000. Na torze co prawda wykręcał czas gorszy od R1 i ZX10R, ale to tylko dlatego, że zawieszenia są zestrojone pod kątem jazdy po ulicy, a nie po torze, co nie znaczy, że na torze nie da się nim konkretnych czasów wykręcać. Jak pokazują przykłady ze sportu motocyklowego(Ten Kate Honda), po odpowiednich zmianach CBR1000RR jest najszybszym spośród Superbików. Jak dla mnie najlepszy motocykl w klasie, najbardziej uniwersalny i domyślam się - równie niezawodny jak starsze modele CBR. Zresztą wygrał, co prawda dzieląc najwyższe miejsce na podium razem z ZX10R test MOTORRADA. No i jeszcze fajnym patentem jest sterowany elektronicznie amortyzator skrętu i wiele innych smaczków, jak choćby wahacz i rama, czy kokpit niemal jak w rcv211.
  • Anonim

A co myslisz o CBR600RR F5 ??? Jak juz jesteśmy w temacie;)
  • Anonim

r1 miodzio :) hehe rulezzz :)
  • Marcin "Maxwell"

też uważam ze R1 jest super
  • Anonim

hehe :)
  • warmer

954 to jest to
  • RALF,CUKIER,SUGAR,CZY JAKOŚ TAK

jezeli trafi Ci sie 600 rr f5 to kupuj w ciemno!!!
    latalem tym poltora sezonu!rewelacja!!!
  • Opał

może sie nie znam,ale mając 4 tysie euro chcesz kupić sprzęta po szlifie,a co dalej?przecież za tą kase nie będzie to sprzęt z urwanym kierunkowskazem i lusterkiem,więc chyba rozpędzasz sie z tymi nowymi 1000rr,R1 i gsxr'em....chyba że nie potrzebujesz przodu motocykla i poradzisz sobie tylko na jednym kole bo za tą cenę napewno sporo bambetli będzie brakować; ),pozdr
  • Anonim

Oto bym sie nie martwił.Jade tam z człowiekiem który od lat sie z tego utszymóje i ma swoje dojścia:)Jakoś sobie poradze:)
  • Opał

jestem w niemczech średnio 4 razy w miesiącu i już widzialem takie okazje,powodzenia.
  • Anonim

Ostatnio była ninja za 2200eur. z 1999r. a jedynym defektem była urwana dźwignia zmiany biegów. Motocykl miał przejechane nie całe 11tyś. km. I nie był z Niemiec! Nie mam pojęcia co morze sie trafić akurat za motocykl dlatego chce sie dowiedzieć jaka markę i model najlepiej by było kupić! W Polsce NIGDY nie kupie motocykla (chyba, że z salonu) osobiście sie na tym przejechałem ale w końcu w tedy prawie sie nie znałem! Chyba sami przyznacie że w naszym kochanym kraju nie ma co patrzeć na przebiegi! Jest to czysta ciekawostka przy sprawdzaniu motocykla. Jak to możliwe że motocykle 10 letnie mają zazwyczaj w granicach 30 000 na liczniku gdy 4latki mają już po 20kila tyś ????(pisze tu o motocyklach sportowych) Praktycznie nie ma motocykli w ogłoszeniach które mają więcej niż 40 000!!! Podobnie jest z samochodami średnie przebiegi o 150 000 a 180 000km. Nawet w mercedesach (np.w"kularach") które jeżdżą u naszych zachodnich sąsiadów 24h na dobę jako taryfy! Mój kumpel SAM sprowadził takiego mesia na taryfę i samochód z 2001r. miał przejechane 350 000km. !!!a w polskim ogłoszeniu ma w granicach 200 000 !?!?! Np:

http://moto.allegro.pl/show_item.ph...

http://www.otomoto.pl/index.php?sec...

I motocykle :

Komentarz chyba nie potrzebny!!!
    Nie mówię że nie ma uczciwych sprzedających ale u nas jest tylu uczciwych co na zachodzie nie uczciwych!!!

• Opał

wiem jak jest z autami,ale podobnie jest z moto,nie ma świecie św. Mikolaja i nikt nie odda niczego za bezcen,takie jest moje zdanie.Obyś sie nie naciąl bo dość już zlomu jezdzi,pozdr.
  • pieprzony marzyciel

marcin, jakto nie ma sw mikolaja?!
    :'( zburzyles caly moj swiatopoglad :P
    ja tez uwazam ze z takimi "prpmopcjami " trzeba uwazac bo sam sie nie reaz nacialem,
    skads sie wzielo powiedzenie ze kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje...
    ale zycze powodzenia
  • Opał

Mikusia nie ma,ale święta są raz w roku więc glowa do góry Karol. ; )_.Coś w tym roku nie możemy sie zlapać na latanie
  • pieprzony marzyciel

a widzisz co mam napisane pod moim avatarem o bol dorze <palanty>
    ale spoko, szukam juz tylko lakiernika i juz latam bo wszystkie czesci mam w domu, i bede latal codziennie do pracy wiec po albo przed na pewno sie jakos ustawimy :D
  • 1
  • 2
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)