-
starter
>Niut napisał
>Fajer, pisze po raz ostani. I uwierz chlopcze, nie jestem
>prowokatorem. To tak, jakbys mial watpliwosci co do mojej
>plci. Nikt ciebie ze swoim dziadkiem nie umowi. Po pierwsze
>dlatego, ze najdlby sie wstydu, ze ma takiego kumpla. A po
>drugie, z obawy, zeby dziadek w zeby nie dostal(bez
>zapowiedzi). Na tym koncze ten watek i zapraszam moderatora
>do skasowania. Jesli w ogole tu sa jacys moderatorzy. Nara
Nie umówi bo posługuje sie kłamstwem,mi ktoś tutaj zarzucał wycieranie sobie mordy kimś a tu widac właśnie kto kim sobie wyciera,oj nieładnie nieładnie dochodzic do celów posługując sie kłamstwem,a na drugi raz zanim zaczniesz skomlec o kasowanie założonych przez ciebie watków zastanów sie trochę jaką prowokację masz urządzic,a po wpisie tej młodej damy miałbym wątpliwości kto tu miałby obawiac się podczas spotkania o swoje zdrowie o ile wypowiedz dziadka tej damy jest prawdą -
Anonim
>asik napisała:
>>Mazak napisał
>>co to jest:
>>sto zębów i dwa jajka????
>
>rozumiem, że Ty tak w temacie Mazak.. szczególnie jeśli
>chodzi o drugą część zagadki :D
ODP - KROKODYL :}
A TERAZ OBIECANA CZĘŚĆ NR II
CO TO JEST DWA ZĘBY I STO JAJEC -
TUREK
-
asik
>starter napisał
>>Niut napisał
>>Fajer, pisze po raz ostani. I uwierz chlopcze, nie jestem
>>prowokatorem. To tak, jakbys mial watpliwosci co do mojej
>>plci. Nikt ciebie ze swoim dziadkiem nie umowi. Po
>pierwsze
>>dlatego, ze najdlby sie wstydu, ze ma takiego kumpla. A po
>>drugie, z obawy, zeby dziadek w zeby nie dostal(bez
>>zapowiedzi). Na tym koncze ten watek i zapraszam
>moderatora
>>do skasowania. Jesli w ogole tu sa jacys moderatorzy. Nara
>
>Nie umówi bo posługuje sie kłamstwem,mi ktoś tutaj
>zarzucał wycieranie sobie mordy kimś a tu widac właśnie
>kto kim sobie wyciera,oj nieładnie nieładnie dochodzic do
>celów posługując sie kłamstwem,a na drugi raz zanim
>zaczniesz skomlec o kasowanie założonych przez ciebie
>watków zastanów sie trochę jaką prowokację masz
>urządzic,a po wpisie tej młodej damy miałbym
>wątpliwości kto tu miałby obawiac się podczas spotkania
>o swoje zdrowie o ile wypowiedz dziadka tej damy jest
>prawdą
Fajer.. ja Cię proszę.. ani ja młoda, ani dama; )
o swoje zdrowie nie musiałbyś się obawiać gdyż dziadek na zdrowiu już dawno podupadł; ) prędzej on by na zawał padł jakby takiego wielkiego chłopa przed sobą zobaczył; )
nie wypowiadam się w temacie dalej, bo akurat my możemy porozmawiać poza forum publicznym, a poza tym nie chcę wiecej poruszać tu tematu mojej rodziny :) widzimy się jutro więc jak będziesz miał ochotę to o moim dziadku będziemy mogli na spokojnie porozmawiać w cztery oczy :)
buźka!
-
-
dezerter86
>starter napisał
> tez się zaraz wymigasz jak Dezerter gadką typu
>że to bezsensowne itp.?A co do ortografi,ja walnę jakiś
>błąd ale nie powtarzam tego błedu notorycznie tym
>bardziej gdy jest to słowo tutaj kluczowe,panowie!!! MOHER
>pisze się przez samo H !!!!!!! :-D
Miganiem można by to nazwać gdyby cokolwiek mnie do tego obligowało, a jedyna przesłanka jaka się ku temu pojawiła to Twój pomysł, który mi nie przypadł do gustu.
Co do ortografii masz rację ale inne błędy językowe popełniasz notorycznie.
-
>>Domino<<
"Gwózdek z rurki mrokowej..." - autor nieznany...
Pewnego razu mój tata otwarł zbiornik od spłuczki kiblowej. W zbiorniku tym znajdowała się rurka mrokowa, przez którą wlewa się woda do zbiornika oraz plastikowy pęcherz pławny na drucie, który przy nabraniu się odpowiedniej ilości wody do zbiornika podnosi się i odcina jej dopływ. W zbiorniku znajduje się też pławik, który zapobiega ciągłemu wlewaniu się wody do kibla oraz przelaniu się jej ze zbiornika w razie awarii blokady pęcherza pławnego. Rura pławika jest w środku pusta przez co przy zbyt dużej ilości wody przelewa się ona przez nią do kibla.
Mój tata spuścił wodę i zaczął dłubać przy rurce mrokowej ponieważ naszło do niej bardzo dużo piachu z wody i przez to zbiornik napełniał się za długo, a w rurce mrokowej słychać było syczenie oraz bąbelki powietrza przez ten piasek. Gdy zbiornik się napełnił i pęcherz pławny odciął dopływ wody ale mimo tego było słychać mrokowe bąbelki powietrza, które przez jeszcze parę minut wychodziły z rurki mrokowej. Kiedy tata poszedł do kuchni po klucz do szafki z narzędziami zacząłem się z bliska przyglądać tej rurce. W zbiorniku nie było wody ponieważ ją spuścił i zakręcił aby mógł rurkę odkręcić. Kiedy się tak przyglądałam tej rurce zauważyłam, że w miejscu przyłączenia druta z pęcherzem pławnym wystaje kawałek druta o ciemno miedzianym kolorze ze sfansowaną końcówką... -
Anonim
Od pewnego czasu czytam to forum, ale nie wypowiadam. Postanowiłam jednak napisać w tym temacie z powodu rzekomego donoszenia p. Bartoszewskiego na współwięźniów.. Nie mam zamiaru wypowiadać się na temat PiSu czy PO. Jedno zdanie chciałam tylko przytoczyć do pana "Fajera" odnośnie oskarżania niektórych ludzi o donoszenie na współwięźniów. "Przekonałem się wielokrotnie, że człowiek jest ludzki w ludzkich warunkach, i uważam za upiorny nonsens naszych czasów próby sądzenia go według uczynków, jakich dopuścił się w warunkach nieludzkich"- Grudziński. Wszystko w tym temacie. Nikt z nas nie był w obozie ani w gettcie i zwyczajnie nie mamy prawa oceniać jak w panujących tam warunkach postępowali. -
starter
>Veronica napisała:
>Od pewnego czasu czytam to forum, ale nie wypowiadam.
>Postanowiłam jednak napisać w tym temacie z powodu
>rzekomego donoszenia p. Bartoszewskiego na
>współwięźniów.. Nie mam zamiaru wypowiadać się na
>temat PiSu czy PO. Jedno zdanie chciałam tylko przytoczyć
>do pana "Fajera" odnośnie oskarżania niektórych ludzi o
>donoszenie na współwięźniów. "Przekonałem się
>wielokrotnie, że człowiek jest ludzki w ludzkich
>warunkach, i uważam za upiorny nonsens naszych czasów
>próby sądzenia go według uczynków, jakich dopuścił
>się w warunkach nieludzkich"- Grudziński. Wszystko w tym
>temacie. Nikt z nas nie był w obozie ani w gettcie i
>zwyczajnie nie mamy prawa oceniać jak w panujących tam
>warunkach postępowali.
Byli ludzie którzy woleli śmierc od donoszenia np KSIĄDZ KOLBE!!! w przeciwieństwie do pana Bartoszewskiego z którego robi się autorytet i profesora a nawet matury nie skończył i on wolał kapowac,bo chyba nikt mi nie wmówi że na zwolnienie lekarskie wychodziło się z obozu koncentracyjnego :-/ byli też tacy co celowo ładowali się w łapankach w ręce Niemców żeby byc zamkniętym w obozie
...W 1940 rtm.W.Pilecki przedstawił swoim przełożonym plan przedostania się do niemieckiego obozu koncentracyjnego Auschwitz, w celu zebrania od wewnątrz informacji wywiadowczych na temat jego funkcjonowania i zorganizowania ruchu oporu....
A to "nasze"media tak namąciły we łbach Polakom że kapuś Bartoszewski jest na 4 miejscu największych Polskich bohaterów,a W.Pilecki daleko poza nim!!!!!!
Ale masz rację i tu się z tobą zgodzę,łatwo jest teraz pisac,ale sam nie wiem jakbym się zachował gdyby mi wyrywano paznokcie obcęgami,ale niech ten człowiek jeżeli tak postępował niech nie pełni żadnych funkcji a media niech nie robią z niego autorytetu i bohatera!!!!! -
Anonim
>Byli ludzie którzy woleli śmierc od donoszenia np KSIĄDZ
>KOLBE!!! w przeciwieństwie do pana Bartoszewskiego z
>którego robi się autorytet i profesora a nawet matury nie
>skończył i on wolał kapowac,bo chyba nikt mi nie wmówi
>że na zwolnienie lekarskie wychodziło się z obozu
>koncentracyjnego :-/ byli też tacy co celowo ładowali się
>w łapankach w ręce Niemców żeby byc zamkniętym w obozie
>
>
>...W 1940 rtm.W.Pilecki przedstawił swoim przełożonym
>plan przedostania się do niemieckiego obozu
>koncentracyjnego Auschwitz, w celu zebrania od wewnątrz
>informacji wywiadowczych na temat jego funkcjonowania i
>zorganizowania ruchu oporu....
>
>A to "nasze"media tak namąciły we łbach Polakom że
>kapuś Bartoszewski jest na 4 miejscu największych Polskich
>bohaterów,a W.Pilecki daleko poza nim!!!!!!
>Ale masz rację i tu się z tobą zgodzę,łatwo jest teraz
>pisac,ale sam nie wiem jakbym się zachował gdyby mi
>wyrywano paznokcie obcęgami,ale niech ten człowiek jeżeli
>tak postępował niech nie pełni żadnych funkcji a media
>niech nie robią z niego autorytetu i bohatera!!!!!
Bartoszewski jest absolwentem Liceum Humanistycznego Towarzystwa Wychowawczo- Oświatowego "Przyszłość" w Warszawie. Maturę zdał w 1939roku. Później studiował polonistykę, a studia te musiał przerwać m.in, z powodu aresztowania...
Grudziński został zwolniony z łagru (o czym pisał w "Innym Świecie") po 10dniowej głodówce mimo, że innych więźniów wysyłano do Trupiarni, ale nie zwalniano.. Bez względu na to z jakiego powodu Bartoszewski został zwolniony z obozu to później walczył w Powstaniu Warszawskim i czynnie pomagał Żydom..
To Edelman mówił w "Zdążyć przed Panem Bogiem" o wielu bohaterach, którzy pozostaną anonimowi.
Poza tym, nie oskarżam kogoś o donoszenie jeśli nie mam na to 100% dowodów. I nigdy nie ocenię postawy nikogo kto był w obozie czy łagrze, bo być może ja też bym była zwykłym tchórzem. Tam panował "Inny świat, inne zasady, inne prawa"... :) -
starter
Kwaśniewski też skończył studia a co się potem okazało?Bartoszewski w powstaniu nawet nie wystrzelił ani jednej kuli a jakby ja wystrzelił to znając jego by napisał cała książkę o tym,przypomne też o pani Kossak (przewodniczącą ŻEGOTY) która tak pomagała Żydom,Bartoszewski który był jej uczniem i wychowankiem nawet palcem nie kiwnął gdy wylewano kubły pomyj na Zofie Kossak,i coś mi się ważnego przypomniało,W.Pilecki jak już wspomniałem dostał się do Auschwitz na "ochotnika" stworzył tam ruch oporu a potem uciekł z obozu dostarczając cenne dokumenty o kapo obozowych itp.po skończeni okupacji wrócił do Polski myśląc że jak jest bohaterem to nic mu nie zrobią,był poszukiwany i dobrowolnie zgłosił się na UB,to był jego błąd,z miejsca go aresztowali,to że wiedział dużo o obozie go zgubiło,wiedział o kapo w obozie,były apele od różnych środowic patriotycznych żeby go uwolnic,pisano listy do niejakiego pana Cyrankiewicza który też przeszedł obóz,tylko nikt nie wiedział że Cyrankiewicz był w Auschwitz gestapowskim kapo,na rękę mu było odstrzelic Pileckiego,z przekazów Pileckiego i świadków był też jeszcze jeden gestapowski kapo o pseudonimie "profesor" jechał z nim w tym samym transporcie,potem Bartoszewski sprzeciwiał się jako jeden z ministrów nadaniu pośmiertnie Pileckiemu orderu Orła Białego
Chesz?dawaj się oszukiwac,ale mi nikt głupot żadnych i kłamstw nie będzie wciskał,ja wiem,to wstyd teraz byłoby wykształconym ludziom,profesorom się przyznac do niewiedzy bo by się skompromitowali!!!więc ciągną ten beznadziejny temat z pseudobohaterami bo im wstyd i wygodnie,ale wystarczy się przyjrzec jakie zadziwiająco dobre stosunki ma Bartoszewski z Niemcami,ostanio nawet przyjął z ich rąk order Gustava Stresemanna,większego polakożercy niż sam A.Hitler i J.Stalin,to przecież on blokował gospodarczo Polskę i to był jego pomysł z podzieleniem Polski na strefy,to od niego wziął Hitler pomysł na wojnę i grabież Polski,przecież Bartoszewski sam się chwali na swojej stronie że posiada order imienia G.Stesemana,sprawdz sobie wszystko w necie,są na to dokumenty też i w IPN,w końcu jest na IPN atak bo mają dokumenty na donosicieli i zbrodniarzy,a tobie dziewczyno doradzam przerwac proceder chwalenia Bartoszewskiego i reszty "bohaterów" póki jeszcze pora bo potem może byc wielka kicha z tego,a prawda zawsze wyjdzie na jaw
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gustav...
...Inną politykę prowadził wobec Polski. Jego głównym celem była likwidacja polskiego korytarza. Środkiem nacisku na Rzeczpospolitą stała się mniejszość niemiecka i rozpoczęta w 1925 wojna celna między Polską a Niemcami[1]....
W skrócie ujmę to tak,dwóch bandytów napadło na bank o nazwie Polska,podczas dzielenia łupów zaczęli do siebie strzelac,przyłapał ich jeszcze jeden bandzior i wszyscy się zaczęli tłuc między sobą o łupy,a teraz żądają od nas odszkodowań i mówią przed sądem że to my żeśmy zaplanowali ten napad -
Ten zly...::SVS Rider::..
ja pierdole...jak to wszystko czytam to az zygac sie chce....kurwa...kazdy ma swoje upodobania i chuj innym do tego!!
ani kutwa niut ani agressor sie nie ujawnili....nie chujowo tak pisac bedac anonimowa osoba???
nie macie jaj zeby mordy pokazac??
nie dziwie sie ze kazdy przeszedl na fb bo jak tu ma czytac jakies wypierdy chuj wie kogo to dzieki...
polejcie bo kurwa nuuudą tu wieje!!:P pozdro k mać:) -
fajer po chuj sie tlumaczyc komus kto nie ma czelnosci sie przedstawic?? -
starter
>Ten zly...::SVS Rider::.. napisał
>fajer po chuj sie tlumaczyc komus kto nie ma czelnosci sie
>przedstawic??
Nie tłumaczę się tylko jak to na członka rajdu przystało wykorzystuję każdą okazję do przekazania inneJ prawdy,a że sam nie zaczynałem to jak ktoś mi zarzuci że piszę w gronie motocyklowym nie o motocyklach to zawsze mogę powiedziec że przecież to nie ja prowokowałem do tej dyskusji,a Niutowi czy jak mu tam na drugi raz przed założeniem tematu proponowałbym lepiej się przygotowac do dyskusji,dał by znac że będzie chciał prowokowac to dałbym mu zestaw lektur,może i jakiś dokumentów,namiary na ludzi z IPN i by miał coś może do powiedzenia niż plucie na kogoś
I taka ciekawostka,jechał z nami na rajdzie historyk z IPNu,nazywany jednym z trzech złotek IPNu,wiecie że mówiąc mu swoje nazwisko jak nie z miejsca to po kilku dniach potrafi wam powiedziec kim byli wasi przodkowie i skąd się wywodzili?teraz wziął się za swoją rodzinę i już wie w którym miejscu ok 400 lat temu w Żółkwi stał dom gdzie mieszkali,stoi nadal ale chce jeszcze dojśc do tego które to drzwi były,nie możliwe?a jednak :-) -
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne