- 1
- 2
-
zdz
Od razu sorry jeżeli był już wątek w podobnym temacie, ale nic nie znalazłem.
Chodzi mi o to, aby ktoś powiedział coś na temat rzeczy wystawianych przez tego gościa: http://allegro.pl/listing.php/user?... . Niechce kupić chińskiej podróby (chociaż takie rzeczy to wogóle podrabiają? ) Temat założyłem, bo wyczytałem w dwóch komentarzach, że to wałek i chińszczyzna.
rzeczy w które chce zainwestowac:
http://allegro.pl/nowa-tekstylna-ku...
http://allegro.pl/nowe-tekstylne-sp... -
MAT
Trochę dziwnie wygląda tekstyl z garbem. Nie wiem jak z podrabianiem kurtek, ale teraz wszystko podrabiają.
Tu masz o rękawicach:
http://ray.viphost.pl/gloves/ray.ht... -
zdz
Spodnie i kurtka z tego co patrzylem to wygladaja identycznie jak na zdjeciach w sklepach internetowych. Kuszaca jest cena, ale jezeli miala by to byc podroba to napewno kwestia bezpieczenstwa spada o 75%, wiec nie wiem czy jest sens ryzykowac... -
starter
podróba czy nie,co z tego?i tak płacisz za znak firmowy kupę kasy,jak ci pasuje to bierz -
-
zdz
Wiem o co chodzi, ale nie w tym leży rzecz... Chodzi mi o bezpieczeństwo, bo wątpię, żeby było takie samo jak w przypadku oryginalnych produktow ? -
bartkiller
>starter napisał
>podróba czy nie,co z tego?i tak płacisz za znak firmowy
>kupę kasy,jak ci pasuje to bierz
Jak "podróba" to nie płaci się za znak firmowy właśnie, bo jest używany nielegalnie, lub też jest łudząco podobny (co też nie wiem czy jest legalne). Jakby płacił za znak firmowy to byłaby franczyza, i należałoby się spodziewać, że nie ma istotnej różnicy od towaru macierzystej marki, więc dylematu by nie było. -
starter
>bartkiller napisał
>>starter napisał
>>podróba czy nie,co z tego?i tak płacisz za znak firmowy
>>kupę kasy,jak ci pasuje to bierz
>
>Jak "podróba" to nie płaci się za znak firmowy właśnie,
>bo jest używany nielegalnie, lub też jest łudząco
>podobny (co też nie wiem czy jest legalne). Jakby płacił
>za znak firmowy to byłaby franczyza, i należałoby się
>spodziewać, że nie ma istotnej różnicy od towaru
>macierzystej marki, więc dylematu by nie było.
czytaj ze zrozumieniem,to samo pisze tylko krócej -
starter
>zdz napisał
>Wiem o co chodzi, ale nie w tym leży rzecz... Chodzi mi o
>bezpieczeństwo, bo wątpię, żeby było takie samo jak w
>przypadku oryginalnych produktow ?
a myślisz że oryginalny znaczek uratuje ci skórę?ewentualnie możesz sobie wstawić jakieś kevlarowe protektory a tamte wywalić -
...:::Emil:::...
>starter napisał
>>zdz napisał
>>Wiem o co chodzi, ale nie w tym leży rzecz... Chodzi mi o
>>bezpieczeństwo, bo wątpię, żeby było takie samo jak w
>>przypadku oryginalnych produktow ?
>
>a myślisz że oryginalny znaczek uratuje ci
>skórę?ewentualnie możesz sobie wstawić jakieś kevlarowe
>protektory a tamte wywalić
Znaczek nie. Dupe uratuje Ci materiał i sposób wykonania kurtki.
Moja rozleciała się sama (ozone), więc nie powiesz mi, że kurtka przykładowo alpina też się sama rozleci... -
starter
>...:::Emil:::... napisał
>>starter napisał
>>>zdz napisał
>>>Wiem o co chodzi, ale nie w tym leży rzecz... Chodzi mi
>o
>>>bezpieczeństwo, bo wątpię, żeby było takie samo jak
>w
>>>przypadku oryginalnych produktow ?
>>
>>a myślisz że oryginalny znaczek uratuje ci
>>skórę?ewentualnie możesz sobie wstawić jakieś
>kevlarowe
>>protektory a tamte wywalić
>
>Znaczek nie. Dupe uratuje Ci materiał i sposób wykonania
>kurtki.
>Moja rozleciała się sama (ozone), więc nie powiesz mi,
>że kurtka przykładowo alpina też się sama rozleci...
a dla czego nie?teraz jak chcesz coś dobrego kupić to zapłać 5tys albo i więcej i nie będziesz płakał czy się rozleci czy nie,teraz najlepsze ciuchy to szyte u nas w Polsce,ale za to trzeba zabulić kasę,a jak chcesz oszczędzać to kupuj alpine albo inną chinszczyznę za 200 czy 500zł -
Ale zobaczcie jaki wał w opisie.
"protektor typu garb"
Przecież garb nie jest do ochrony. -
Kompletnie się nie zgodzę. Kolega ma Modekę (kurtka jakieś 390, o spodnie nie pytałem ale coś koło tego). Lata w tym już 4 sezony (10tys na sezon), ostatnio zaliczył też małego szlifa a kurtka oprócz kilku zadrapań trzyma się super.
Ja aż boje sie pomyślec co by było z moim tyłkiem gdybym sie wywalił w tych ozonach... -
zdz
Dokladnie tu nie chodzi o cene bo mialem wczesniej tanszy Buse a po szlifie nic sie z nim nie stalo i sprawdzal sie w kazdych warunkach atmosferycznych tyle, ze niestety wyroslem ... Jak nic nie znajde zaryzykuje i obadam jak sie sprawuje mam nadzieje ze kasy w bloto nie wyrzuce; ) -
starter
Ja mam kombinezon za 1200zł AMX i to już drugi,pierwszym przestawiłem kolanem samochód i tylko rozwaliło mi kombi i ściągnęło skórę z kolana,lekkie złamanie,zerwany mięsień i po sprawie,AMX szyty jest w Polsce,gruba skóra bydlęca i kevlarowe protektory,nie chcę myśleć nawet co by było gdybym miał oryginalnego arlenesa ale pewnie już bym nogi nie miał bo to za delikatne jest.Drugi przypadek,nasz gronowicz Calango zakupił przeciw deszczówkę szytą w Polsce,był w niej na rajdzie katyńskim,na 14 dni 12 jechał w deszczu,dał bodajże za uszycie 800zł,zapytajcie go czy by zamienił na jakikolwiek inny kombinezon jakiegokolwiek arlenesa nawet za 10 tys,na zdjęciu w tym kombinezonie
http://grono.net/chat/#gallery/phot...
A więc chopie,nie patrz na firmę czy oryginał czy nie tylko bierz to co sprawdzone i dobre,bo teraz nawet mercedes robi części w Chinach więc arlenes tym bardziej,i nie czytaj głupot i reklam w prasie motocyklowej bo oni mają z tego hajs,nie są instytucja charytatywną,podadzą ci kupę chłamu za super kombinezon i odwrotnie -
M!ch@ł
Teraz już wszystko jest szyte w Chinach lub Pakistanie. Obecnie wszedł obowiązek umieszczenie na metce kraju pochodzenia. Nawet u siebie mam ostatnie 3 szt. kurtek Alpinestars, które znajomy przywiózł z USA i też mają metkę made in China. Ciężko powiedzieć czy te ze zdjęć to podróba. Na bank są z Chin. Pytanie tylko czy w miarę dobrze zrobione. -
Fajer, ludzie np. we francji też mają ciuchy szyte w chinach i jakoś nie biadolą.
Niejeden po szlifie kupuje drugie alpiny (tylko przykłąd), bo ochroniły mu dupę. A tak naprawde wuj z tym gdzie są szyte, ale ważne jak.
-
starter
>...:::Emil:::... napisał
>Fajer, ludzie np. we francji też mają ciuchy szyte w
>chinach i jakoś nie biadolą.
>Niejeden po szlifie kupuje drugie alpiny (tylko przykłąd),
>bo ochroniły mu dupę. A tak naprawde wuj z tym gdzie są
>szyte, ale ważne jak.
>
a co mnie Francuzi obchodzą?niejden towar jest robiony w Polsce przez Polaków a przypina mu się markowe firmy i płaci się kilka razy drożej,bodajże np.tak jest chyba z deskami surfingowymi,i tu się z tobą zgodzę,dokładnie wuj mnie to obchodzi gdzie są szyte,ale prawda jest taka że jednak w Polsce szyją najlepiej,idz do sklepu i kup buty,innych niż Chińskie nie kupisz które się rozpadną po 2mc,oj nalatałem się żeby kupic Polskie buty,okazalo się że obok mnie sprzedają w REALU firmy "wojak"ale niestety nie kupiłem,drogie,ok 300zł,ale potrzymałem je w ręku i tam od razu widać różnicę,idz do sklepu i obejrzyj buty "wojak"zobacz jak wygląda porządna Polska robota,trzymając w ręku czuć ze tego buta będę nosił do końca świata i jeden dzień dłużej,ale za to trzeba zapłacić,fachowiec się ceni,a chcesz badziewie to się kupuje alpinesy czy inne badziewia robione w Chinach,serio wolę Polskie ale jednak drogie :-( -
Niut
Nie Wojak, bo to piwo(pewnie to masz ciagle na mysli), tylko WOJAS. Bardzo dobre buty, tylko z tego co sie orientuje, to MOTOCYKLOWYCH nie robia. Poza tym nie w Realu, tylko w tym samym bydynku, w ktorym sie on znajduje. -
starter
>Niut napisał
>Nie Wojak, bo to piwo(pewnie to masz ciagle na mysli), tylko
>WOJAS. Bardzo dobre buty, tylko z tego co sie orientuje, to
>MOTOCYKLOWYCH nie robia. Poza tym nie w Realu, tylko w tym
>samym bydynku, w ktorym sie on znajduje.
a gdzie ja napisałem że chodzi mi o motocyklowe buty,dobre buty za 300zł i to motocyklowe to tylko chyba ty byś kupił za pieniądze które na cukrze zaoszczędziłeś przez ostatnie pół roku -
Niut
Ale zrozumial. Ale rzeczywiscie, niezbyt prosto sie wyrazilem. Pozdrawiam z polskiej cukrowni:)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne