MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • RAFAŁ

Witam! Jestem początkującym motocyklistą, we wrześniu kupiłem Xj-kę. Na różnych forach znalazłem różne opinie na temat zimowania motocykla. Wiem, że należy zalać bak do pełna i zabezpiweczyć akumulator, czy trzeba spuścić paliwo z gaźników, bo czytałem na niektórych forach, że należy tak zrobic? Z góry dzięki za odpowiedz
  • WiKtOr WOLA

Jezeli pozotawiasz motocykl na pare miesiecy tzn. na okres zimowy nie jest konieczne spuszczanie paliwa z komór pływakowych chociaż nie zaszkodzi. dobrze wyregulowany i sprawny motocykl powinnien bez problemu odpalic po okresie zimowania na "starym" paliwie w gaznikach. Jesli miał bys zostawić motocykl na dłuższy czas tj. pare lat to spuszczenie paliwa jest konieczne.
    Jesli masz centralke to postaw moto na niej o podstaw cos pod kolektory wydechowe zeby tylne i przednie koło było w powietrzu.
  • RAFAŁ

Ok, dzięki wielkie za odpowiedź i za radę, na pewno z niej skorzystam:)
  • DeVeDe

Pamietaj aku trzymac w cieple.. chyba ze czeka Cie zakup nowego; ) Kup sobie diodowa ladowarke .. naladuj do konca akumulator.. a pozniej raz w miesiacu podladuj go. Mi xjka po zimowaniu raz pod plandeka odpalila chyba za 4 razem :)
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)