-
Soprano
Ile moze kosztować wymiana uszczelki pod głowicą tzn. Czesci plus robocizna -
Roger
Uszczelka głowicy ok 170 PLN, ale dolicz sobie uszczelkę pokrywy zaworów (ok 80), a robocizna to zależy gdzie he he ale myślę że w wawce to od 300 zeta w zwyż, bo trochę roboty przy tym jest (trzeba silnik z ramy wydłubać), ale może ktoś zna cenę z autopsji. -
Anonim
po co uszczelke pokrywy zaworow?? Trzeba sie z tym liczyc, ale, zeby konieczna byla odrazu wymiana to przesada, uszczelki pokrywy zaworow sa gumowe i jak delikatnie sie je zdejmuje to nic im sie nie ma prawa stac, no chyba, ze sa juz naprawde stare i wyraznie twardsze niz powinny.
-
Roger
No wiesz... Z doświadczenia wiem, że są już "stare i wyraźnie twrdsze", a jak ktoś chce to mazać silikonem, to życzę mu sukcesów.... -
-
Anonim
w zasadzie silikonu nalezy bezwglednie unikac tylko pod glowica i wszedzie tam, gdzie kontakt z uszczelka ma benzyna, ale i pod pokrywa zaworow jesli uszczelka jest juz mocno zgnieciona, tak, ze pokrywa nie dociska jej do glowicy to silikon sie nie sprawdzi. W innym wypadku nie widze powodow, zeby nie posmarowac uszczelki naprawde delikatnie silikonem, choc z mysla o nastepnym serwisancie ja bym staral sie tego uniknac. Silikon, jest swietnym wynalazkiem, ale nalezy uzywac go z glowa i w naprawde nieduzych ilosciach. -
Nordini Dare-Devils
ja miałem kiedyś GSXF 1100 i też wymieniałem w nim uszczelkę pod głowicą bo doszło do tego że olej w czasie jazdy lał się prawie ciurkiem..; )
więc uszczelkę dorabiałem za 120 zł a wymieniłem ją sam..
jeśli lubisz się bawić to możesz to zrobić sam nie dużym kosztem.. -
Roger
no zgadza się, że nie święci garnki lepią, i można to zrobić to samemu, ale jak ktoś ma nikłe pojęcie o "technice", to niech lepiej uda się do fachowca. W przeciwnym wypadku proszę bardzo (przy obecnych cennikach w serwisach), zwłaszcza, że fura już trochę leciwa i w takich wypadkach liczą sobie za roboczogodzinę, a nie usługę. A co do silikonu, to sprawdza się w wielu miejscach, ale uwierzcie mi, że w tym akurat miejscu( (pokrywa zaworów) nieszczególnie, wcześniej czy póżniej będzie leciało, a kolejny serwisant (jak już wcześniej napisano) pośle wam w duchu parę ciepłych słów. Co do wymiany uszczelki głowicy, to najbardziej specjalistycznym narzędziem potrzebnym do tej operacji będzie chyba tylko klucz dynamometryczny, no i trzeba jeszcze widzieć jak rozrząd ustawić he he.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne