-
...::Paweł M::...
SIEMKA mam do was prośbę, jeśli ktoś latał tym moto to proszę o opinie, jak zachwuje się to na asfalcie, jak na innej nawierzchni, i czy jest dośc dynamiczny jak na 125 i jak tam w niej z bezawaryjnością? -
wisienka
przy odrobinie rozsadku silnik ciezko zajezdzic, jesli jest odblokowany to jak na 125 moze zaskoczyc dynamika mi bardzo ladnie jezdzilo sie po asfalcie dobre hamulce, nie jest to prawdziwe enduro ale na polnych sciezkach i w lekkim terenie ladnie dawalo sobie rade (niestety moje doswiadczenie z tym sprzetem to 10 kilometrow a reszta to opinia wlasciciela) -
Qc
Kolega taką posiada, furka fajna dla mało wymagających, wiadomo duży, wysoko umieszczony środek ciężkości więc żadnych winkielków, w terenie też raczej średnio, silnik ekonomiką nie grzeszy... 6 litrów to u niego norma, zbiornik dość duży więc moszna już gdzieś nawet dalej za miasto ruszać, moim zdaniem to motocykl którego żywiołem jest jednak asfalt, leśne dukty, jazda turystyczna, ale bez rewelacji (klasyczne soft enduro) w końcu tylko 125ccm, moim zdaniem jeśli zamieżasz kupować 125 dotego endurke to bęedzie chyba najlepsza ropozycja, bo inwestycja w varadero to już troche więcej kasy, a i tylko 14 km w terenie się nie sprawdzi, zostaje ci jeszcze kmx, albo dt, ale to parchy przy tdr-ce. Pozdro 250 -
Cofnij do przodu
Mam TDR, wprawdzie dopiero jakieś 3 mc.
Elastyczny silnik, spalanie spore(chociaż to zależy od stylu jadzy). Moc w granichach 24 KM i nie zgadzam się z przedmówcą że jest dla mało wymagajacych.
Na koło idzie jak głupia; ) Wygląd wiadomo bardziej przypomina enduro niż motocykl szosowy. Bardzo miękkie zawieszenie.
Wygodna, wyprostowana pozycja za kierownicą przez co dłuższe trasy nie są męczace. Jak dla mnei nie ma zbyt dużego zbiornika paliwa bo tylko 11 l. Neistety brakuje wskaźnika ilości paliwa...
Na początek może wydawać się dosyć ciężka waga w granicach 135-140 kg wraz z płynami(dokładnie nei wiem). Mam około 173 cm wzrostu i nie powiem radzę sobie; P dosięgam nogami do ziemi.
Motocykl dobry na miasto. Przy większych prędkościach jest bardzo nie przyjemnie ponieważ mała przednia owiewka niedostatecznie odbija strugi powietrza. Do 100km/h całkiem niezłe przyspieszenie, dorównuje niektórym większym motocyklom.Potem już słabiej.
Typowy funbike, wjedziesz i pojedziesz prawie wszędzie :)) lekki teren, miasto i dalekie trasy. JAk na 125 ccm wystarczający i na poziomie jeśli chodzi o tą klasę motocykli. SIlnik oczywiście 2T
Pozdrawiam i polecam jak dla mnie OK! -
-
RAFAŁ :)
-
Cofnij do przodu
Z tego jeżdzenia na kole to sie śmieje :)) bo ja nie potrafie, pion uważam że dosyć łatwo złapać, ja przejade może z pół metra-boje sie a poza tym szkoda mi motoru :P, ale jak ktoś ma talent to bedzie jezdzil na gumie ile chce :)) A idzie z jedynki oczywiscie strzal ze sprzegla:)
pzdr -
Qc
Mało wymagający dla tych co chcą pojeździć w terenie... nie ma szans choćby nawet z kmx-em, tak jak powiedziałaś fun bike dojedzie i zawiezie prawie wszędzie. A już na pewno godny polecenia. -
Cofnij do przodu
Właściwie nie ma porównania bo to inny rodzaj motocykla KMX fajny sprzet no ale to juz jednak co innego :)
-
;;;;T@udy;;;;
Odświezam temat preosze o opinie na temat tego motocykla. Interesuje mnie wszystko awaryjnosc, osiagi, spalanie, co sie psuje itp. Pozdro -
Paweł Wojtasik
Witam ja jeżdżę na tym motorku już roczek i jak na 125 to osiągi dobre 135km/h spalanie ma ok 5 l na 100km jak na tą pojemność jest bardzo oszczędna pod względem spalania , ja osobiście nie mam do niej żadnych zastrzeżeń , świetnie się jeździ na asfaldzie jak i po lesie , motorek bardzo dobrze radzi sobie w terenie naprawdę polecam.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne