MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wasil

Też mam kombi Feliksa (kurtka+spodnie) naprawdę polecam. Praktycznie nie przepuszczają podczas deszczu, gdy zimno na dworze to w kombi cieplutko. W lato przewiewnie.
    Cena też jest śmieszna.
  • Wiesiek

A opinie o Retbike znasz?
  • Zordi

Opinie znam z internetu;)(te złe).Mam znajomych, którzy korzystają z tych kurtek i są zadowoleni, być może to kwestia szczęścia, ale źle te kurtki nie wyglądają jak dla mnie i materiał też chyba spoko, zresztą trzeba wziąźć pod uwagę, że inne markowe kurtki za tą cenę oferują same szmatki bez ochraniaczy itd, więc jakiś kompromis trzeba sobie przyjąć...
  • KUBA

>Zordi napisał
    >Opinie znam z internetu;)(te złe).Mam znajomych, którzy
    >korzystają z tych kurtek i są zadowoleni, być może to
    >kwestia szczęścia, ale źle te kurtki nie wyglądają jak
    >dla mnie i materiał też chyba spoko, zresztą trzeba
    >wziąźć pod uwagę, że inne markowe kurtki za tą cenę
    >oferują same szmatki bez ochraniaczy itd, więc jakiś
    >kompromis trzeba sobie przyjąć...

Kupilem rok temu w styczniu kurtke retclassic, wiekszosc mi radzila zebym lepiej kupil feliksa, ale kupilem retbike'a, bo myslalem ze bezpieczniejsza itp itd. Po to reklamuja je na kazdym otwarciu zebys tak myslal. Po tygodniu uzywania kurtki w zimie (!) odprul sie pierwszy rzep. Jedyny plus firmy jest taki ze maja bezproblemowa gwarancje nawet bez paragonu.
    Co do bezpieczenstwa - mialem szlifa w kurce retbike'a, spodniach feliksa i rekawicach modeki. Wiekszosc sily oparla sie na poczatku na lewej dloni, a potem na spodniach - konkretnie lewe kolano. Efekt taki, ze pod swiatlo widac tylko ze sa w tych miejscach matowe, na rekawicy nie ma zadnego sladu, a na kurtce na prawym lokciu obtarcie bardziej widoczne niz na spodniach. A tym lokciem to musialo przez chwile dotknac, bo szlifowalem na lewym boku.
    No i w pierwszym deszczu retbike sie poddal a feliks nie.
    Gdyby komus zalezalo w pierwszej kolejnosci na bezpieczenstwie to kupilby skore.
  • JOGLE

A ja się przymierzam do retbike retvoyage też lipa czy już coś lepszego?
  • The Fucking Prinsess

>mazi ! napisał
    >Na Warynskiego 8 kolo Politechniki jest Inter Motors, kolo
    >Inter Cars :) To jest za Remontem.

hmm.... jak ktos lubi tracic czas to moze jechac...; ) pomieszczenie sklepu maluskie, 3 kurtki na krzyz, 2 kaski i nie wiem czy cos ponad to maja. No chyba ze im sie od lata poprawilo... ^_^
    pomine koszmarnego sprzedawce...:))))
  • Anonim

>Zordi napisał
    >Kurtka na motocykl za 380zł? To chyba trochę smieszne,
    >ciekawe z jakich materiałów jest wykonana. Lepiej
    >dołożyć parę stówek i kupić coś lepszego, na życiu
    >nie warto oszczędzać;) W retbike wyprzedawali stare kurtki
    >po takich cenach, ale normalnie za 600zł coś mozna kupić
    >już, z Modeki też;)
    >Pozdro!

Kurtka dziewczyny Cordura. Moja nie wiem bo nie mam jej pod ręką.
  • The Fucking Prinsess

a co do samej kurtki - ja smigam w IXS.
    Plusy:
    - cena (600zl)
    - wygodna (nie czujesz sie jak w zbroi i nie ma nielubianego przez kobiety efektu Pudziana; ))
    - bez problemu wytrzymuje lzejsze deszcze
    - dostosowywuje sie do temperatury (w zimno grzeje, w cieplo nie pocisz sie)ialu (
    - ochraniacze na łokcie i plecy
    - i jesli to dla Kobiety - ŁADNA :D; )
    - wypinana cieniutka ale skuteczna podpinka

Minusy:
    - brak regulacji szerokosci rekawa w łokciu
    - mala mozliwosc regulacji rekawa w nadgarstku
    - czesc materialu ciut gorzej znosi wieksze deszcze (moj model uszyty jest z 2 czesci -czarna nie przepuszcza, kolorwa lekko; )
    - brak wypinanej membrany
    - podpinka to taki serdaczek bez dlugiego rekawa - w zimniejsze noce odczuwalny brak, nie ma mozliwosci dokupienia :(

http://www.ixs.com/homepage_ixs_mf....

a kurtke kupilam u Yamahy na Targowej :)
    (Dawne Suzuki)

http://www.devilbikers.pl/ tutaj jeszcze poszukaj :) Szyte w Polsce, znajomi w tym smigaja i chwala sobie :)
  • Gabu

Polecam Buse:
    http://www.allegro.pl/listing/searc...

Znajomi tez maja te ciuchy i jest super.
    Rozne modele gora/dol pasuja do siebie wiec mozna cos zlozyc :)

Ciekawia mnie w waszych plusach i minusach kosmiczne mozliwosci supernowoczesnych ba! magicznych materialow z rodziny: w zime grzeje w lato chlodzi; )
  • Nikodem

>Zordi napisał
    >Kurtka na motocykl za 380zł? To chyba trochę smieszne,
    >ciekawe z jakich materiałów jest wykonana. Lepiej
    >dołożyć parę stówek i kupić coś lepszego, na życiu
    >nie warto oszczędzać;) W retbike wyprzedawali stare kurtki
    >po takich cenach, ale normalnie za 600zł coś mozna kupić
    >już, z Modeki też;)
    >Pozdro!

Własnie, ja rok temu tez widzialem tego feliksa na wyscigach i nie zdecydowalem sie jednak bo nie mialem zdania o tej firmie i wzialem kurtke modeki. Babka mowila ze to mloda polska firma. Jestem mile zaskoczony ze taka spoko firma.

Pzdr.
  • ..:KoWaL:..

Ja wybrałem Roleffa LISBONA, którego kupiłem w BIKERS na bemowie za 450zł
    http://moto.allegro.pl/item89974191...

Kurtke mam od września i na razie jestem z niej zadowolony. W temperaturach jesiennych sprawdziła sie znakomicie. Do tego jest dłuższa i nie trzeba używać pasów nerkowych.
  • M!ch@ł

>..:KoWaL:.. napisał
    >Ja wybrałem Roleffa LISBONA, którego kupiłem w BIKERS na
    >bemowie za 450zł
    > http://moto.allegro.pl/item89974191...
    >
    >Kurtke mam od września i na razie jestem z niej zadowolony.
    >W temperaturach jesiennych sprawdziła sie znakomicie. Do
    >tego jest dłuższa i nie trzeba używać pasów nerkowych.

Cieszę się że klient zadowolony.
  • KUBA

>Nikodem napisał
    >>Zordi napisał
    >>Kurtka na motocykl za 380zł? To chyba trochę smieszne,
    >>ciekawe z jakich materiałów jest wykonana. Lepiej
    >>dołożyć parę stówek i kupić coś lepszego, na życiu
    >>nie warto oszczędzać;) W retbike wyprzedawali stare
    >kurtki
    >>po takich cenach, ale normalnie za 600zł coś mozna
    >kupić
    >>już, z Modeki też;)
    >>Pozdro!
    >
    >Własnie, ja rok temu tez widzialem tego feliksa na
    >wyscigach i nie zdecydowalem sie jednak bo nie mialem zdania
    >o tej firmie i wzialem kurtke modeki. Babka mowila ze to
    >mloda polska firma. Jestem mile zaskoczony ze taka spoko
    >firma.
    >
    >Pzdr.

Feliks byl kiedys retbike'iem, ale tych dwoch gosci sie rozeszlo i teraz sa oddzielne 2 firmy. Retbike nie bedzie mial dobrego wykonania dopoki nie zmieni szycia w Pakistanie.
  • M!ch@ł

Retbike już się nie liczy. W sezonie potrafię mieć kilku klientów dziennie, których przebieram z tych ubrań. Widziałem kilka kurtek i spodni po sezonie. Smialo można powiedzieć, że są to wyroby jednorazowe.
  • Przemek Staśkiewicz

Witam.Ja od trzech sezonów posiadam kurtkę oraz spodnie firmy FELIKS.Jest to polska kurtka z dobrego materiału-przejechałm w niej wiele tysięcy kilometrów po całej Polsce i europie.Za komplet dałem 650pln!!! Pewnie inne firmy może i są lepsze ale FELIKS daje naprawdę korzystny stosunek jakości do ceny.W tej cenie inni oferóją 'szmatki" " bluzy" itp.A tu mamy polską kurtkę z prawdziwego zdarzenia.Polecam
  • Bartek

Widze tutaj niepochlebne recenzje firmy Retbike. Rzeczywiście firma chyba kuleje bo nie ma nowych produktów, ale ja mam o niej jak najlepsze zdanie, kupiłem kombinezon i jestem zadowolony, po ok 15 tysiacach kilometrów moj kombinezon wyglada jak nowy, o ile wyczyszcze z niego komary:) za tę cene jedynie tschul oferował kompletne ubranie, inne firmy juz droższe, o omawianym tu feliksie nie słyszałem.
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)