MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tomson

ja zdawałem w środę więc jestem na bieżąco. Manewry sie losuje, ma sie do pokazania 2 rzeczy plus zawsze łańcuch wypada pokazać. potem przeprowadzenie moto, potem usiadlem sprawdzenei stanu, upewnienie sie o mozliwosci ruszenia i manewry. Najpierw sama 8 bez slalomu i bez kierunkowskazów, koles powiedzial kiedy byla 5 i zeby wyjechac. Potem na początek skad sie rusza i sam slalom bez kierunkow z ogladaniem sie . w druga strone tez slalom tak samo. Ze zslalomu odrazu na gorke, upewnienei sie o mozliwoscie ruszenia i górka. potem rozpedzenie sie ( mi powiedzial ze wystarczy zapiąć 2 ) i spokojne zatrzymanie sie przy ostatnim słupku. potem zawrocenie i juz normalne hamowanie awaryjne z zatrzymaniem na sygnal. powiedzila ze moge sie zatrzymac gdzie chce byle na jego sygnal rozpoczac hamowanie, moglem ze sprzeglem albo i bez , ale powiedzial ze lepiej zeby silnik niezgasl. I ot bylo tyle. Na koniec dostalem kartke na ktorej napisal ze egzamin pozytywny i sam mi tez powiedzila ze gratuluje zdal pan itd.
  • ...

Gratuluje....marną pogode miałes?
  • Wiesiek

To tylko plac miałeś?
  • Snajper

Może tak ładnie jechał, że egzaminator zapomniał o mieście :D
  • dezerter86

>Wiesiek napisał
    >Ja miałem wszystkie, a nie losowe.

Pardąsik, omyłeczka.
  • Tomson

nie no mialem i plac i miasto . Pogoda była denna padało i było ślisko. Na miasto wyjechałem jako ostatni. Ogólnie początek trudny bo duże korki i łatwo wymusić pierwszeństwo.potme ok chociaz raz zrobilem prawie hamowanie awaryjne na żółtym świetle i myslałem że już oblałem ale koleś nic nei mówił to jechałem dalej
  • peterwhite

Wczoraj miałem egzamin. Zdany za pierwszym podejściem. Wrażenia jakie towarzyszyły mnie i grupie zdających były jak najbardziej pozytywne. Egzaminowało nas dwóch panów koło 40. Byli wyrozumiali i spokojni. Nie dało się przy nich bardzo stresować. Z tego co mi wiadomo to na 6 osób zdających zdały chyba 4. Jedyna kobieta zdająca razem z nami oblała na placu potrącając pachołek przy zawracaniu po wykonanym slalomie, a facet oblał bodajże na mieście, tylko nie wiem na czym. We wcześniejszej grupie pięcioosobowej były 3, które mają już moto. Jeden facet po 40 śmiga czoperkiem i podchodził drugi raz. Nie wiem tylko, czy zdał. Tak na marginesie to sporo słyszy się o oblewaniu osób, które już śmigają na moto. Dziwna zależność.
  • Wiesiek

Od dnia 01.07.2010r. WORD w Warszawie wprowadził Warianty Tras Egzaminacyjnych na kat. A1 i A

Mapa możliwych przebiegów:

http://www.word.waw.pl/e-cms/ob.php...

Co o tym sądzicie?
  • Anonim

ja miałem egzamin praktyczny na A 5 lipca własnie w tym nowym systemie, i jest identycznie jak na samochód. Egzaminator mówi przez słuchawke gdzie trzeba jechać ... no ale zdałem więc jestem za :]
  • Inga

>Wiesiek napisał
    >Od dnia 01.07.2010r. WORD w Warszawie wprowadził Warianty
    >Tras Egzaminacyjnych na kat. A1 i A
    >
    >Mapa możliwych przebiegów:
    >
    > http://www.word.waw.pl/e-cms/ob.php...
    >
    >Co o tym sądzicie?

O kurde, ale dowalili trasy... dobrze, ze ja juz egzamin mam dawno za sobą.. uf :P
  • Tomasz

>Wiesiek napisał
    >Od dnia 01.07.2010r. WORD w Warszawie wprowadził Warianty
    >Tras Egzaminacyjnych na kat. A1 i A
    >
    >Mapa możliwych przebiegów:
    >
    > http://www.word.waw.pl/e-cms/ob.php...
    >
    >Co o tym sądzicie?

Dobre zmiany. Jak ktoś nauczył się jeździć, to może przejachać każdą trasę.
  • Wiesiek

No ale teraz trzeba patrzeć się na znaki; (
  • thebill

trzeba sporo wiecej godzin wyjezdzic zeby sie wszystkich tras nauczyc; p

ogolnie to lepiej jak jest trasa stala, bo latwiej :)
  • Bjooork

>Wiesiek napisał
    >No ale teraz trzeba patrzeć się na znaki; (

Ooooooooooo nosz jak mi Was szkoda - bardzo dobrze, że tak się stało bo mam wrażenie, że wszyscy, jak małpy uczyli się dwóch tras. Od przybytku głowa nie boli; ).
  • Wiesiek

Śmieszniej było jak były te 2 trasy z czego jedna używana. Poprzedniej się nauczyłem, wiedziałem że o tu i tu są równorzędne i tyle. A teraz? Będę musiał patrzeć na znaki i w ogóle; (
  • Tomasz

ale odkryjesz nowe ulice, budynki, poznasz lepiej wawe. Może po drodze spotkasz jakieś fajne dziewczyny; )
  • Wiesiek

>Tomasz napisał
    >ale odkryjesz nowe ulice, budynki, poznasz lepiej wawe.
    >Może po drodze spotkasz jakieś fajne dziewczyny; )

Ale ja nie znam przepisów i jestem nieatrakcyjny; (
  • DeVeDe

wiem... w koncu nie kazdy jest tak idealny jak ja; ]
  • Wiesiek

>DeVeDe napisał
    >wiem... w koncu nie kazdy jest tak idealny jak ja; ]

A tabletki wzięte na noc?
  • DeVeDe

niee... pracowalem w nocy; ]
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)