MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam mam prośbe do zaawansowanych motocyklistów. Szukam na początek motorku małej pojemności, mam 16 lat, Pierwsze pytanie: co lepsze DR 125 czy Honda XLR 125 ??? Ta sama klasa ale jakieś różnice napewno są. Najbardziej chciałbym DR 350 ale na to przyjdzie czas. Bo 125 wygląda jak rower jeszcze, ale przynajmniej czterosów i dźwięk jest lepszy niż z 2t. Może ktoś ma albo jeździł Dr 125, powie mi ile pali jak się jeździ, prędkość max, czy ma obrotomierz? jak dźwięk jest z wolnym wydechem? i tak dalej...... góry dziękuje.
  • Anonim

Wiem że wpisuje to wszędzie ale moze ktos bedzie chetny:) Jest Gilera Rally 125. 30KM. jak bys chciał 1990r. sąsiad ma, chce za nia 3000zl. może to nie honda ani suzuki ale i tak potrafi ganiac...
  • Anonim

http://www.motocyklemz.pl/125_sx.ht...
    najlepsze 125 4t w klasie !!
  • CLS_BUJDASZ

Nie jestem doswiadczony zbyt,ale wiem co nieco.A wiec tak.Z 12 km wiele nie wycisniesz,ale jest napewno dosc zwawy.Pali nie wiecej niz jakies 3-3.5litra,w koncu to 4suw.Wydaje mi sie lepszy od podaej przez Ciebie hondy,bo ta honda t chyba jeszcze na 2 amorach z tyłu jest.Dr fajniejszy,nowoczesniejszy wygląd.To tyle co wiem,napewno bardzo fajny sprzet na początek.Co do gilery to drogo.
  • RAPTOWNY DIZUŚ

ostrzegam dr125 to kiszka miałem okazje jezdzic ...
    polecam hondziawe lub kawe kmx125
  • CLS_BUJDASZ

tak,wiadomo ze 2suw jest o wiele silniejszy.Ale tu chodzi o ten dzwiek silnika;) Jakbym znalazl takiego suzuki,ale jakims cudem na motorower(zdarzaja sie,ale strasznie rzadko),to by byla swietna sprawa.
  • Anonim

Lukcio pod jakim względem kiszka???? Z tego co wiem jednym z mankametów jest to żę chłodzona powietrzem, ale dzięki temu lżejszam ale trzeba uważać żeb nie przegrzać jej w miejsu. A tak pozatym to tylko tyle że ma mało moca. Ale mysle że na początek będzie wsam raz. CZterosówy sąmniej awaryjne niż 2t w klasie 125. Powiedz mi w jakim sensie mówisz że to kiszka?
  • Anonim

Dżwięk, to małe piwo. Można założyć słuchawki, walkman i po krzyku. Honda jest lepsza, ale droższa, natoniast dwusuwem można nieźle powymiatać, a małym 4-suwem tylko po winklach można nagonić jeśli się potrafi. Teraz kombinuj co kupić!
  • Anonim

Dźwięk z 2t jest chujowy..........i częściej się sypią. Honda XLR 125 lepsza od DR 125???
  • Anonim

Piszcie piszcie prosze, bo nie wiem co wybrać. Czy żerzywiście 125 4t tak wolno się zbiera że można pasjansa ustawić w drodze do następnych świateł;) Jak dla osoby która na codzień nie jeździ motocyklem, jeździłem mocnymi sprzętami troche ale nie na codzień.
  • Anonim

Nie zbiera się wcale wolno, na po prosto mniejszą moc przy wyższych obrotach niż 2-suwi tyle. Musisz pamiętać, że wcale nie jest najważniejsza moc silnika, ale umiejętności jeździeckie i gdy je nabędziesz to sam zobaczysz ile radości będziesz miał wyporzedzając klientów na bardzo mocnych potworach potrafiących jedynie odkręcać na prostej, a w zakrętach jadących jak ostatnie gamonie. Głowa do góry i kup to co będzie w najlepszym stanie, bo tanie zaraz wyczyści Ci portfel.
  • RAPTOWNY DIZUŚ

przedewszystkim chodzi o małą moc w takim czterosuwie zero frajdy ...
    ale zgaddzam sie ze dzwięk to najwazniejsza rzecz...
  • Anonim

deficyt mocy w terenie można nadrobić w pewnych granicach umiejętnościami, deficytu umiejętności nie nadrobisz cud-motocyklem!
  • Anonim

Jeździł ktoś z was takim możę??? Wiem że nie ma zbyt dużo mocy i jak kazdy motocyklista słyszy moc to się smieje ale ja zaczynam można powiedzieć. CHciałbym wiedzieć czy ma obrotomierz, bo bardzo bym chciał obrotomierz mieć. Prędkośc max jaką ma? Pewnie na prostej dobre 80 będą mnie wyprzedzać ale myśle że jeden rok można się przemęczyć tym a znudzi się dopiero po roku. Dzięki za posty czekam na kolejne:) pozdrawiam
  • Anonim

Na 125 nie polecałbym 4suwa, bo mocy na tym nie zobaczysz. 125 to powiedzmy pojemność startowa, 2sów jest akuratny na tą pojemność. Tyle że 2sówy więcej palą, i są mniej żywtone niż 4takty.
  • CLS_BUJDASZ

12 km na paczątek to swietna sprawa,tym bardziej ze motorek jest lekki.Na prostej 80 moze i beda cie jakos ledwo co wyprzedzac,ale jak cie beda wyprzedzaly to wsluchaj sie w ten okropny dzwiek wyzylowanego dwusuwa ktory piluje na maxymalnych obrotach zeby wydusic z siebie resztki mocy;).Predkosc max pewnie kolo 100-105 km/h.
  • Anonim

Dzięki. A wiecie możę coś o obrotomierzach? czy są w dr-kach?? Jakie części najczęściej trzeba wymieniać??? Szukam ogłoszeń i szukam i nie moge nic znaleźć w swojej okolicy;/.
  • CLS_BUJDASZ

hmmmm to pytaj sie,czy mają możliwosc transportu motocykkla,ja tak szukam,bo mala szansa ze znajdziesz cos akurat blisko siebie;) a często mają możliwosc transportu(oczywiscie za dopłatą),poniewaz jak sciagają np z niemiec to mają raczej czym podwiezc pod dom;)
  • Anonim

Manjak suw, a nie "sów"! Chyba, że chodzi ci o sowy-takie ptaki.
  • CLS_BUJDASZ

cholera zaparłem sie zeby ci znalezc czy dr125 ma ten obrotomierz;)szukalem i w koncu znalazlem hehe....no wiec.... niestety nie ma:/ lookaj http://moto.allegro.pl/show_item.ph...
  • 1
  • 2
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)