-
Anonim
Dzięki! No nic jak coś kupie to będe musiał zamontować. Zresztą wiesz jak to z transportem. Koleś przywiezie a mi się nie spodoba? i kasa wyrzucona w błoto. Dlatego kicha z tym jest. Musze po komisach w wawie pojeździć i coś popatrzeć. Dzięki jeszcze raz -
CLS_BUJDASZ
hmmm,ale to patrzysz na allegro,jak widzisz ze wszystko jest ok,to jedziesz to kolesia,ogladasz u niego juz dokladnie itp,i ewentualnie bierzesz.W razie niepowodzenia zawsze szkoda pieniedzy wydanych na drogę tam,ale to patrzysz na allegro jakiegos takiego naprawde godnego uwagi,i jedziesz ogladac tylko takie;) przejedz sie moze do serwisu u hebdy,ja tam wyhaczylem swoje suzuki 50,on sie zajmuje serwisem suzuki,oraz czasem sprzedaje tez takie motorki.Po kupnie u niego bylem naprawde zadowolony,zadnego kitu nie wcisnal,przez 5000 km dosc ostrej jazdy nie zepsulo sie nic;) -
Anonim
Oj błąd mo się zdarzył w wyrazie, a wy obywatelu jagroski już lamentujecie :) - Miem co to sowy - takie ptaki nocne, polują na myszy itp. Mają duże oczy, duży zakres widzenia, cicho latają i lubią się gnieździć podobno w wiejskich stodołach. W polce najbardziej spotykana jest niejaka Płomykówka.... koniec trucia o głupotach.
Ja bym proponował nadal 2 takta, zawsze można wymienić tłumik na spotrowy i odgłos będzie już wtedy przyjemniejszy dla uch, niż bzyk małego 4 taktu. -
CLS_BUJDASZ
hehe,to jest twoje zdanie.slyszalem 125 w 4takcie,nie jest to potwor,ale jakby rozbebeszyc wydech,byloby naprawde spoko.Mimo wszystko nawet z oryginalnym wydechem chodziła przyjemniej dla ucha,niz nie jedem 2suw nawet z najlepszym tlumikiem. -
-
Anonim
Różnie to bywa, każdy silnik jest inny :) @ suwy są bardziej zrywne, agresywne i nerwowe, 4 suwy płynniejsze, wolniejsze i oszczędniejsze. 4 suwy pasujądo większych pojemności, bo na małe to są za słabe. -
CLS_BUJDASZ
Pod względem osiągów to nie ma co porównywać.W tym momencie chodzi o trwałość i dźwięk silnika.Zgadzam się że 4suwy do małych pojemnośc zbyt nie pasują,choć mi taka drka125 by spokojnie wystarczyla,bo i tak bede musiał się męczyć na 80ccm:/ -
Anonim
ALe 80ccm crosa czy skutera? Bo wiesz, moj kolega miał Yamahe 80 crossową (nie pamiętam oznaczeinia) z 92' roku. Motocykl typowo na tor, bez prawa rejestracji. Specjalnie przyszykowany do skoków, małe kółka, duża moc (29KM), 6 biegów, i specjalny stop z którego zrobiony był cylinder, nie do zdarcia. Problem był tylko jeden, ta maszyna wyglądała jak zabawka dla dzieci. Siedziąc na niej czułeś jakby to był 3 kołowy rowerek. -
Anonim
czyli stara yz'a
dzisiaj te male crossy 80 jezdza prawie jak crossy 125
bo mają 30 KM i sa lzejsze - ale sek w tym ze te motory sa cholernie wyzylowane i polykają olbrzymie ilosci paliwa ( w porownaniu do np. dr 125
to ok. 4 razy wiecej )
Jezeli chcesz brac 4t 125 jak najbardziej polecalbym ci MZ 125 - i tu do wyboru masz zarowno wersje supermoto(sm) jak i enduro(sx)
dr chlodzona powietrzem, inne 4t takie jak tw 125 rowniez, a wlasnie
duzym plusem takiej MZ'y jest chlodzenie cieczą; )
-
CLS_BUJDASZ
hmmm,moze i mz jest najlepsza w swojej klasie.Ale potem trudno takie cos sprzedac.Wydaje mi się że chłodzenie powietrzem w tak mało przeciążonym 4takcie nie robi zbyt dużego problemu.Oczywiscie ciecz lepsza,ale nie jest to az tak znaczący plus.Pozatym silnik chlodzony powietrzem jest nieco lzejszy,co przy malej mocy ma spore znaczenie. -
CLS_BUJDASZ
a co do sprzetu nad ktorym ja sie zastanawiam-nie moze to byc wyczynówka,anie sqter(mowimy o motocyklach,a sqter takim nie jest)wydaje mi sie ze zaqpie yamahe dt80. -
Anonim
Bardzo dobry wybór, dt 80 kupisz i zawsze ja sprzedasz, bo tro w pewnym sesie legenda małych crosów. Niesamowity silnik, nie do zdarcia, zrobisz na nim wszystko i nic mu się nie stanie. -
CLS_BUJDASZ
no tylko teraz musze znalezc taką zarejestrowaną na 50ccm z możliwym przebiegiem i jak najmłodszą do ok 3 tys....ale jeszcze zima jest cos sie wyhaczy. -
Anonim
Własnie nie wiem na co cholera postawić. :) Czy na piekny dźwięk silnika 4 takt oczywiście wolny wydech:), brak dozownika i smrodu oleju i dłóższa zywotnośc silnika no i oczywiściew mniejsze spalanie, czy np 125 KMX zrywniejszy szybszy, ale znowu tłoczek częściej się zmienia olej smierdzi bzyczy jak motorynka i tyle żę szybszy i Vmaxa ma większego????? Cholerny dylemat.:) doradźcie coś, na początek:) Wiem na 100% żę następny motocykl to będzie DR 350 ale nie wiem co najpierw? -
CLS_BUJDASZ
jak na pewno drugi bedzie dr 350 to bierz 125 w 4takcie.Czemu?Bo jak kupisz np kmx,on ma ponad 30 km,i sie potem przesiadziesz na dr 350 ktory ma 35 km,nie bedziesz mial super frajdy z mocniejszego sprzetu,przesiadziesz sie na sprzet o podobnych(albo gorszych troche) osiągach,z tym że w 4suwie.A jak bedziesz jezdzil 12 konna drka125, potem przesiadka na 350ccm....:]pozatym jak jestes poczatkującym to przejedz sie jakąs drka125,12 kucykow naprawde ma dobrego kopa!!!Wiem bo jezdzielm 11 konnym 2suwem,i nap
rawde ladnie smigał! -
Anonim
no na początek nawet 50 10 konna zamiata ładnie. Ale pytanie jak długo to będzie sprawiało frajde??? KMX125 30 konny lata sporo słabiej od 35 konnej dr 350. Ona ma moment niżej i wykorzystuje to a on ma wysoko więc trzeba go kręcić na wysokich ciągle. Dlatego przsiadka z kmx125 na dr 350 też była by odróżniająca sporo. Myśle że chyba pujde za głosem serca i wybiore dr 125. Dźwięk przypominający motocykl a nie komarka? brak smrodu z oleju i dymu za tobą. Przeważa chyba nad kręceniem na wysokich żeby zapieprzać. -
CLS_BUJDASZ
hmmm,kmx ma "tylko" 30km,nie więcej?Wez jeszcze pod uwagę fakt,iz kmx jest duzo lżejszy.Bedzie latał podobnie jak dr350.według mnie dr125 to dobry wybór na początek.Powiem ci,ze ten smrod oleju tak nie przeszkadza,ale ja i tak bym preferowal na poczatek dr125 nie ma bata. -
CLS_BUJDASZ
aha,jebnij se od razu kostki,zębate z tyłu większą(po co ma ci jechac ponad 100 na godzine,wg mnie w enduro 90km/h wystarczy),a wtedy drka jeszcze lepiej bedzie wymiatała.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne