MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Goguś

>;;;;T@udy;;;; napisał
    >Jaka polecacie oponke to aprilki rs 50 120/70/17 Jazda
    >spokojna zależy mi na zywotności oponki

Czym większa żywotność tym mniejsza przyczepność. Nic chińskiego najlepiej.
  • Wiktor VFR

>Goguś napisał
    >Czym większa żywotność tym mniejsza przyczepność.

gówno prawda, ktos kto ci wmowil takie bajki baaardzo cie skrzywdził :/
  • Goguś

>Wiktor VFR napisał
    >>Goguś napisał
    >>Czym większa żywotność tym mniejsza przyczepność.
    >
    >gówno prawda, ktos kto ci wmowil takie bajki baaardzo cie
    >skrzywdził :/

Czym miększa tym szybciej się zdziera. Nie jest tak ?
  • Robin

Możecie mi doradzić jakie opny były by dobre do spokojnenj jazdy na pierwszym ścigu bardzie jz tych tanich?
  • .:W:.

jak bedą za tanie to jazda nie będzie spokojna; p
  • Wiktor VFR

>Goguś napisał
    >>Wiktor VFR napisał
    >>>Goguś napisał
    >>>Czym większa żywotność tym mniejsza przyczepność.
    >>
    >>gówno prawda, ktos kto ci wmowil takie bajki baaardzo cie
    >>skrzywdził :/
    >
    >Czym miększa tym szybciej się zdziera. Nie jest tak ?

to zalezy od mieszanki kazda guma jest inna inaczej trzyma, sa rozne; specialne na deszcz i chlodne temperatury, jedne nagrzewaja sie szybciej inne wolniej. Wszystko zalezy co kto lubi i jak ile i kiedy jezdzi
  • Wiktor VFR

>Robin napisał
    >Możecie mi doradzić jakie opny były by dobre do
    >spokojnenj jazdy na pierwszym ścigu bardzie jz tych tanich?

zalezy ile masz zamiar przelatac na tym moto no i na oponach nie warto oszczedzac - kupisz tanie i skoncza sie szybko kupisz drozsze i przelatasz kilka sezonow, w przeliczeniu na kase wychodzi pozniej gigantyczna roznica jaka bys wydał na opony tanie a drozsze. podaj cene to ci moze cos dobiore.
  • Goguś

Ale to jest Polska, nikt tu chyba nie ma opon na deszcz, śnieg, słoneczne dni i takie tam.

Kupujesz jedne i jeździsz aż się zużyją i następne. Chodzi mi o to że gadamy o bardziej "uniwersalnych" oponach.

A do kolegi: kupiłeś "ściga" i będziesz jeździł spokojnie ? :D Każdy tak mówi; p Kup dobre opony ^^
  • Wiktor VFR

ehh...są opony specialne konkretnie na deszcz ale sa to opony na wyścigi, sa tez opony z homologacja na drogi publiczne ze zwiekszona przyczepnoscia na deszczu i zimnych nawierzchniach np Pirelli Angel
  • ARTEK

Moim skromnym zdaniem to Dunlopy D208 lub 209 Sport Max jak najbardziej ok , aktualnie mam przód D208 , a tył Super corsa SC2 i na aktualne temperatury bym nie polecał przy mocniejszym odkręceniu ze startu na zakrętach troszkę się ślizgają nie łapią temperatury ( mam na myśli jazdę w mieście ) .
    Co do deszczu to lepiej nie mówić ( ślizgają się bardziej ) , ale jak jest dobra temperatura asfaltu to są mistrze .

• Ka®oL :Ð

Mimo iż wielkiego doświadczenia w użytkowaniu opon nie mam, ponieważ Fazerem przejeździłem dopiero sezon i około 6000 kilometrów to miałem założone na początku metzellery (niestety nie wiem jaki dokładnie model) i jeździło mi się dużo gorzej, nie raz zdarzał mi się jakiś uślizg. Teraz mam założone takie oto SHINKO:

http://sklep.scigacz.pl/opona-tylna...

uważam, że całkiem dobrze się jeździ, nie schodzę na kolano - jasna sprawa, brak doświadczenia ale przy temperaturach powyżej 5 stopni bardzo dobrze się trzyma a na dodatek w deszczu nie muszę się bać że jadę jak po lodzie, pogoda w naszym klimacie nas nie rozpieszcza i uważam, że jest to bardzo przydatne posiadać bardziej uniwersalną oponę. Inna sprawa, że nie jeżdze typowo sportowym motocyklem ale jak narazie mogę śmiało polecić te opony.
  • Goguś

Dużo osób poleca SHINKO. Oczywiście do "normalnej" jazdy.

Ja mam METZELERY M3 i muszę je jak najszybciej zmienić; p Nagrzać je to wyczyn. Poza tym pękła mi w pajączka. Nie wjechałem w żadną dziurę. Nie wiem czemu tak się stało. Opona idzie do wymiany.

Kolego co ma dwie inne opony na moto, które się ślizgają ? Obie ? :D
  • ARTEK

>Goguś napisał
    >Dużo osób poleca SHINKO. Oczywiście do "normalnej"
    >jazdy.
    >
    >Ja mam METZELERY M3 i muszę je jak najszybciej zmienić; p
    >Nagrzać je to wyczyn. Poza tym pękła mi w pajączka. Nie
    >wjechałem w żadną dziurę. Nie wiem czemu tak się
    >stało. Opona idzie do wymiany.
    >
    >Kolego co ma dwie inne opony na moto, które się ślizgają
    >? Obie ? :D

tylko Supercorsa jak nie ma odpowiedniej temperatury :)
    D208 jest bardzo dobra :)
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)