MOTOCYKLE [10952]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Darecki

Mam pytanko, jak to wygląda z osiągami motocykla po montażu innego wydechu niż w standardzie? ma ktoś może jakiegoś linka do przejrzenia wykresów z hamowni?

Mam GSX750f i wydech Remus Carbon-Viper i ciekaw jestem czy taki tłumiczek zmienia coś w osiągach motocykla.
    pozdro
  • Cerber

a moze ktos wie gdzie mozna przerobic tlumik w Marauderze na głośniejszy? albo gdzie kupic glosne wydechy do tego motocykla? Mam fabryczne i jakos tak cichutko do mnie gadaja... a ja juz stary jestem i niedosłysze wiec wolalbym głośniejsze:)
  • ~pirania

>tego motocykla? Mam fabryczne i jakos tak cichutko do mnie
    >gadaja... a ja juz stary jestem i niedosłysze wiec
    >wolalbym głośniejsze:)

hahaha a to sie uśmiałam :D
    pozdrawiam
  • Snow ♥ moto

Zmiana samej koncowki, o ile producent nie umiescil w niej katalizatora, nie podnosi mocy...Jak chcesz miec zauwazalna zmiane, to musisz zainwestowac w caly uklad.
  • Nordini Dare-Devils

jak chcesz ją wzmocnić to powinieneś pomyśleć o dyno-jeteach i k&nie bo sama koncówka zmieni tylko sound, a różnica w osiągach będzie znikoma jeśli wogóle będzie..

.. ale nie wiem czy jest sens robienia takiego tuningu ? jak chcesz mieć więcej HP to musisz kupić Rke..

pzodr
  • LENAR

Czesc, czy jest szansa kupić gdzieś (najlepiej w stolicy) końcówkę wydechu o basowym brzmieniu do suzuki RF900, chodzi mi tylko o końcówkę bo interesuje mnie samo poprawienie brzmienia. I jak to jest z dopasowaniem końcówki wydechu do motocykla, czy konkretny model pasuje tylko do jednego modelu motocykla? pytam o to poniewaz domyslam sie ze firmy robiace wydechy produkuja je tylko do motocykli pozostających w sprzedazy...
  • Anonim

Sprawdz tutaj, http://www.motorakowski.pl/
    Robia koncowki na zamowienie, wiec napewno cos dopasuja, a cena nizsza niz jakies firmowki.
  • ∞ bartek !

julek oddaje do podwykonawcy :)
    jutro moge dac telefon do goscia ktory mu robi te tlumiki.

sprawdzone w 2x hondach F4 i thundercat'cie znajomych, jest glosno i nie jest wolniej, wiec raczej jest ok.

jedyne na co koledzy narzekaja to laczenia (rura) kolektor -> koncowka, dwoch bylo juz na poprawkach (pekaja), te rury sa spawane a nie giete na gietarce, mi sie to nie podoba.

jezeli chodzi o osiagi... to zauwazalny wzrost mocy jest jak masz nowy motocykl na wtrysku i caly uklad (lacznie z kolektorem) i dolotem zmieniony na mniej restrykcyjny niz seryjny.... umiejetne poprawki w mapach zaplonu itp + ww. modyfikacje = czuc pod dupa efekt.

w przypadku sprzetow gaznikowych po wymianie wydechu na przelot rowniez wskazana jest regulacja gaznikow.

pozdro.
  • kurczakiew

boję się odpowiadać na to pytanie
    bo nie chce mi się z nikim dyskutować
  • Anonim

lenar...za ok.600 zeta do rf 600 byl streetfighter... albo posuzkaj bosa :)
  • LENAR

rzeczywiscie bos ma w ofercie (chyba jako jedyna firma) końcówke do rf900 ale chce za to 200 funciaków :/ chyba ze zle spojrzałem. do kurczakiew'a: nic sie nie bój :-P ja się mądrzył nie będę
  • Snow ♥ moto

>kurczakiew napisał
    >boję się odpowiadać na to pytanie
    >bo nie chce mi się z nikim dyskutować

Kazda koncowka, niezaleznie od modelu z jakiego pochodzi daje 10 kucy na starcie, a jak dodasz naklejke "Repsol" to dodatkowe 10.Prawda kurczakiew?;)
  • LENAR

kurde , a ja mam w domu tylko naklejki sidi i jakichs piłkarzy z chipsów, to jak to nakleje na komin to ile kucy dojdzie??? :-P
  • :super_śledź:

jak chcesz to dam Ci taki jednorazowy tatuaz ale to ostroznie bo wtedy to rece prostuje nawet jak odkrecisz na 3 :))
  • Anonim

heh..a ja mam shoei :)????ktos chce:P?
  • kurczakiew

>Kazda koncowka, niezaleznie od modelu z jakiego pochodzi
    >daje 10 kucy na starcie, a jak dodasz naklejke "Repsol" to
    >dodatkowe 10.Prawda kurczakiew?;)

a tak tak

jeszcze dodatkowe kilka koni można dostać za numer 46
    polerowanie ramy daje 1 do 2 koni
    najwięcej mocy dają naklejki ninja oraz fireblade
  • LENAR

no dobra, tak jak pisałem w 1. pytaniu: chodzi mi o basowy dzwiek i w tej kwestii prosze o rade. W temacie naklejek juz wiem ze jestescie guru i jak ktos bedzie pytał o naklejki to odesle do was :-P
  • BiNiOL sr.

W układzie wydechowym zachodzą zjawiska falowe, które przy odpowiednich obrotach mogą "pomagać" lub "przeszkadzać" w opróżnianiu cylindrów ze spalin. Przy zmianie tłumika, warto zainwestować w jakąś firmową "tubę", bo mamy pewność, że było to dobierane na hamowni i długość/pojemność układu jest odpowiednio policzona. Ktoś, kto oczekuje wzrostu mocy po zmianie wydechu jest co najwyżej naiwny, ale zmiana przebiegu krzywej mocy nastąpi na pewno. Motocykl może zacząć lepiej przyspieszać właśnie ze względu na to, że zacznie osiągać wcześniej swoją moc maksymalną, ale może stracić tzw. "dół", czyli przyspieszanie z wolnych obrotów - dzieje się tak często w motocyklach bez zaworu wydechowego. Przy tłumikach domowej produkcji, bierzemy udział w "loterii" i jeśli się okaże, że nie trafimy z długością tłumika, to przy wyższych obrotach może nam mocy ubyć... Co do bezmyślnego pakowania w motocykl rzeczy typu "DynoJet", "PowerCommander" itp. to uświadomcie sobie, że po każdej takiej inwestycji "biorą w łeb" wszystkie fabryczne zestrojenia motocykla i jeśli robicie to sami lub w warsztacie, który ograniczy się tylko do montażu tych "dopał", to skutek będzie opłakany. To samo dotyczy tzw. pełnych układów wydechowych.
  • kurczakiew

o kurde ..
    jakiś mądry koleszka

a ile dodaje mocy amortyzator skrętu ?
  • :super_śledź:

to moze i ja zapytam, czy kuferek z tyłu tez doda mocy mojej XJ ??
| |

Grono dla użytkowników i miłośników MOTOCYKLI. (nie motorów i nie skuteruuf). Skuterowców...

Fotki

Miejsca grona (0)