-
SkowяoИ a co ?
-
renegat
Moim pierwszym jednośladem była motorynka(dwuślad bo krzywa rama) to jest gupi silnik bo więcej sie jąpcha niż jedzie ale radocha była;-) miałem wtedy z 7 lat niedosięgałem do ziemii ale byłem zaradny i ruszałem z podpartego o ściane;-) gorzej było sie zatrzymać :-P -
AUTA DO 5 TYS ZŁ. SKUP, SPRZEDAŻ
-
AUTA DO 5 TYS ZŁ. SKUP, SPRZEDAŻ
A moim był Ogar 205 i to było tak że 2 dni jeździłem a 3 dni naprawiałem..ale czasem jak sie zepsuł na dłużej to dużo czasu poświęciłem na tuning.I tak założyłem przedni reflektor i tylnią lampę od CZ 350, owiewkę na reflektor od MZ, amory od WSK, siedzenie od Yamachy z firmowym napisem z tyłu(więc laski myślały ze to naprawde Ymha) przednie koło większe a tylnie mniejsze i grubsze jak w cross... prawie prostą kierownice od roweru co zmieniło całkowicie postawe kierowcy, własnej roboty boczne owiewki na silnik od Daewoo(chyba były to jakieś wloty powietrza ale pasowały do moto więc założyłem)i podciąłem i podwyższyłem błotniki .Po założeniu wszystkiego wyszło coś na podobizne Enduro. Ale w życiu nie przypomina to już ogara...teraz sprzęt juz stoi w piwnicy bo mam simsona i sQter CPI a za okolo tydzień jade po prawie już moją Mz 150.. jak ktoś jest zainteresowany czym kolwiek to pytajcie, możecie też radzić się zarówno odnośnie tuningu jak i wszystkich usterek..jak bede w stanie to pomogę..pozdro -
-
.,.
-
renegat
ej a jaką najczęściej mieliście usterki w silnikach dezamet?
u mnie zawsze przerwa albo świeca i urywały się zabezpieczenia od sprzęgła;-P odkrecał się koszyk i nieszczeln e połówki;P -
Anonim
Moim pierwszym i aktualnym.. jest yamaha tzr50
może i silniczek mały ale wierny... robie nim wiele km wiec musi byc niezawodny.. a dodatkowo dawać radoche..
może predkośc 90km/h nie robi wrażenia zato zakrety uwielbiam:)
pozdrowienia dla wszystkich zmotoryzowanych -
Eryk
Moim pierwszym pojazdem była Jawka 50, potem pzrewinela sie jeszcze masa Ogarów i innych pierdopędów, a teraz jestem w trakcie odrestaurowywania Jawy 250 typ 559 (niespotykany w Polsce) A tak w ogole to najbardziej lubie klasyki, weterany, a z nowoczesniejszych naked bikes -
BMW E30 335 BMW DRIFT GARAGE:)
siema mój pierwszy jednoslat to sqter Monsun(takie chińskie cuś)obecnie Aprilia SR hm... ucze się wlaśnie na niej jazdy na przednim kole niedłubo pewnie będzie i na tylnim a najlepiej umiem palić gume co by to nie było kiepski sqt czy samochód:P
Pozdro -
Ciacho =]
Moim pierwszym był Ogar 200 nówka sztuka był mial 2 km przebiegu :D kupilem od sasiada u ktorego stal 13 lat nieuzywany pojedzilem 3 lata rozwalilem i sprzedalem a potem przyszedł czas na Charta 210 to dopiero maszyna :D mam tez motorynke romet i wsk 125 skasowana a wszystko to stoi w pokoju na działce jak rano sie budze to musze uwazac zeby glowa nie walnac w kierownice :D -
Anonim
mmm... a ja mialam virago 125... piekniutka byla choc biedactwo rzezila niemilosiernie :) -
Neologic
A moja pierwsza i na razie jedyna jest JAWA 175 - 356 rocznik '60 . zdjecie mam do siebie doklejone jakby co:). jak kupowalem troche gorzej wygladala ale jeszcze pieszczot wymaga - to sie chyba juz nie zmieni:) najwazniejsze ze sprawia duzo przyjemnosci :) polecam!:> -
Anonim
aha.. no i jeszcze jedno... może 50 o takiej budowie jak TZR nie są za szybki ale za to uwilebiają zakrety... (czym niżej tym fajniej) ale nie wolno zapomnieć że nie wolno poprostu ściągać na siłe w przechył... to niemozliwe -
Anonim
pierszy mój osobisty to Stella, ale cudowny sprzęcik!:P a jak cudownie brzęczy i ma tak wkurzający klaksonik że głowa mała!!! -
,;; Bi Ironik; ;,
Pierwszy..
oj 1967r. data produkcji..
Tata wyciagnal stary dowodzik z niewiadomo kad :)
Komar.. to cudo na 19 calowych kolach.. zawsze polerowalem..
16 lat stal w piwnicy inikt go nie ruszal.. jeszcze paliwko bylo stare.. nie wywietrzalo..
i na raz.. jeden ruch kopnikiem i ten piekny stukot silniczka bylo slychac az milo..
przejechal swoje.. :]
aha zawsze staralem sie rozpedzic go ile sie da i zawsze brakowalo miejsca.. malo prostych kawalkow kolo mnie..
ale ile on mial mocy..
tata mowil ze pod goreczke we trzech nim jezdzili.. igla normalnie.. i plynal po prostu plynal..
To byl moj pierwszy jednoslad.. -
KajaK
my1st był/(jest:P) romet 50ccm odpalany pedałami.
Nie mam kasy na lepszy, bo to albo rower mi ukradli, a to deska na pół, same problemy; P -
Michał
haha .....moim pierwszym motorkiem była motorynka Rometa, miałam z nią wiele ciekawych przygód......np raz się podemną zapaliła:)Obecnie mam chooperka wprawdzie nie jest to jeszcze motocykl ale motorower ale jeździ się fajnie pozdrawiam wszystkich miłośników motorków z wysuniętym przednim kołem....:) -
Anonim
wiesz co kajak???w zasadzie to ja mam do dzisiaj ta stellke, bo tez mnie na lepszy sprzet nie stac;P ale pryzmierzam sie do kupna czego s szybszego, wiekszego i fajniejszego. ale moj sprzet jest tak super zrobiony, ze normlanie kazdy zwraca na niego uwage: jaskrawe kolory<fiolet,zielen>, koszyk z przodu. ogolnie extra jest. ale to 40 juz mi nie wystarcza:/ chce cos szybszego;) -
KajaK
Che, mój na pustych dentkach i kapiącą mischą 55 jechał :D
Ale teżto mi nie wystarcza :(:(
I need more power! -
Anonim
w koncu romecik no nie?:D to już wyższa klasa:P moja stellka pryz dobrych układach z górki jak sie rozpędzi to pojedzie 50