-
Anonim
Nie. Biorąc pod uwagę, że każda poszukująca (robiąca to na prawdę) osoba po MSBiS ma pracę. A także to, że możesz polansować się przed znajomymi znajomością 100 koktajli, trzymania shakera i machania łyżeczką barmańską także przemawia za tym aby się nie zapisywać.
Generalnie uważam, że tak duża ilość osób popełniła błąd(w tym także ja) zapisując się na ten kurs. Patryk Le Nart założył sektę a wszelkie pozytywne zdania na temat szkoły "na Wspólnej" są wynikiem propagandy i zmian w umyśle których dokonuje Dr. Patryk.
Odłóż pieniądze na coś innego...
A poważnie to warto. -
Aleksander
a powaznie:D to jesli jest szkoła która daje to co msbis plus pracę na prawdziwych alkoholach..tak,zeby kazdy zrobił włąsnorecznie te 100drinków. to polecalbym tę drugą jesli tak owa istnieje.(ja skonczyłęm msbis i o innych szkołąch w wawie nie mam pojęcia). jak dla mnie msbis wprowadza Cię do barmaństwa dając dobry fundament- wiedzę o alkoholach, sposobie przyrządzania koktajli, prawidlowej obsłudze gościa...ale nie daje Ci praktyki. de facto po kursie nie potrafisz zrobic prawidłowo żadnego drinka..bo nigdy wczesniej go nie robiłes;] znasz co prawda receptury(większości uznanych na świecie koktajli)- ale dane na kartce to nie to samo co alkohol w szklance;) także dopiero w pracy/domu jesli zrobisz margerite czy daiquiri "ileś" razy to będziesz wiedział jak ten drink powinien smakowac. -
Magda Smólczyńska
Ja jestem innego zdania :) Szkoła przygotowuję Cię do pracy barmana. Nie oszukujmy się, za tą cenę nie ma co się spodziewać pracy na alkoholach, a gdyby cena była kilka razy większa (bo jak wiadomo alkohol kosztuje) to mało kogo byłoby stać na taki kursik :) Teoria teorią, praktyki też jest dużo jeśli tylko poważnie podchodzisz do zadania i porządnie ćwiczysz, a znając receptury koktajli przyrządzisz bardzo smaczne drineczki :) ale, żeby wszystko smakowało perfecto potrzebna jest jeszcze własna inwencja twórcza i jesteśmy w domu :P także, jeśli ktoś jest zainteresowany pracą za barem i chciałby poznać podstawy barmaństwa zanim zacznie swoją prawdziwą karierę to POLECAM! :P a atmosfera na zajęciach jest po prostu bezcenna; )
uhhhhhhhhh za taką reklamę to ja muszę się chyba zgłosić po swoją dolę do Ojca Dyrektora :P hehehehe
wracając do charakteru tego forum to ja obecnie już od kilku miesięcy pracuję w Rio Club Lounge w Warszawie :)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne