MSBiS [732]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Michał

Witam
    Chciałbym się dowiedzieć od Was, byłych i obecnych kursantów jak Wam się podoba w/w szkolenie? Czy jest opłacalne ( obecnie jestem uczniem 4 klasy w technikum gastronomicznym), lecz po ukończeniu szkoły i mam nadzieję również studiów podjąć pracę jako barman.
    Proszę o szczegóły na temat tego szkolenia; )
    Pozdrawiam serdecznie
  • Anonim

Jestem w trakcie szkolenia, moge powiedzieć że wykłady są bardzo ciekawe połączone z ćwiczeniami, luźla atmosfera i BARDZO DUŻO materiału do zapamiętania. Poza tym prawie nie ograniczony czas do dodatkowych ćwiczeń. Jeśli chcesz podjąć prace jako barman to polecam.
  • Czarek

Czym się różni "szkolenie" od "kursu" ? Poza ceną rzecz jasna; ]
  • MSBiS

SZKOLENIE BARMAŃSKIE:

Czas trwania:
    dwa tygodnie (plus nielimitowany czas na treningi, konsultacje i utrwalanie wiedzy)

Plan zajęć:
    codziennie (od poniedziałku do piątku)

Egzaminy:
    teoretyczny oraz praktyczny (nielimitowany nieodpłatny czas na „poprawki”)

Certyfikat:
    wystawiany jest po zaliczeniu egzaminów końcowych, stwierdza przygotowanie do fachowego wykonywania zawodu barmana

Jest to kompleksowe Szkolenie z wiedzy i umiejętności barmańskich.

Poza podstawową i ogólną wiedzą przekazywaną na Kursach Barmańskich (które trwają 3-5 dni, co nie pozwala przygotować się do pracy czy zdobyć kwalifikacji i wiedzy), obejmuje m.in.:

•Alkoholoznawstwo oraz Miksologię
    wszystkie kategorie (których uczymy w praktyce – nie teoretycznie, każdy ma możliwość nielimitowanych treningów i konsultacji)
    •Terminologia i funkcjonowanie sprzętu barowowego
    •Profesjonalne warsztaty, degustacje i prezentacje „Whiskey”, „Tequila”, „Koniak”, „Szampan”, etc.
    •„Kawy”
    (obsługa ekspresu ciśnieniowego i znacznie więcej)
    •„Cygara”
    (historia, produkcja, sztuka serwowania i degustacja)
    •Sztuka Sommelierska czyli „Wina”
    (historia, produkcja, sztuka serwowania i degustacja)
    •Working Flair
    (podstawowe triki barmańskie)
    •Podstawy zarządzania barem
    •Elementy pracy kelnerskiej
    •Techniki i psychologię sprzedaży
    •Procedury gastronomiczne oraz Współpraca interpersonalna
    •Audyt i rozliczanie baru oraz Obsługa komputerowych systemów barowych i kas fiskalnych
    (szkolenie kilkugodzinne w topowym klubie)
    •Aktywne poszukiwanie pracy
    (w tym rozmowa kwalifikacyjna)
    •Angielski gastronomiczny

KURS BARMAŃSKI

Długość: cztery dni

Certyfikat: wydawane jest zaświadczenie o uczestnictwie

Obejmuje podstawową wiedzę z zakresu:

•Alkoholoznawstwa (włączając wszystkie kategorie alkoholi spotykane w światowych barach, ich produkcję i zastosowanie)
    •Kategorie koktajli alkoholowych i bezalkoholowych
    •Miksologia z uwzględnieniem mocktaili
    •Organizacja pracy za barem
    •Podstawy obsługi klienta

Kursy Barmańskie trwają 4 dni. Wiedza podczas nich zdobyta nie każdemu daje poczucie odpowiedniego przygotowania. Tematyka barmańska jest bardzo obszerna i potrzeba czasu, aby przekazać wszystkie niezbędne informacje, które potem należy utrwalić i zastosować w praktyce.

Alkoholoznawstwo czy Miksologia to zakres wiedzy niezbędny każdemu barmanowi czy pasjonatowi alkoholi, jednak aby w pełni go posiąść potrzebna jest praktyka, wykłady i treningi, których nie da się „zaliczyć” w ciągu 3-5 dni.

Wybierając kurs zastanów się czy interesuje Cię wiedza łatwo dostępna w niedrogiej książce, czy za wydane pieniądze oczekujesz kompleksowego przygotowania w interesującej Cię dziedzinie. Jeśli wybierasz to drugie, polecamy wybrać SZKOLENIE BARMAŃSKIE
  • Czarek Zotka

Ja Jestem w pełni zadowolony i Polecam; )
  • Anonim

TOTALNIE polecam :D
  • muChaCha Avuśka

a ile godzin dziennie to trwa ?
  • Anonim

~3h + tyle ile chcesz poćwiczyć :]
  • MSBiS

MSBiS - Strona Główna
  • guilty by design

Jeśli ktoś planuje zapis na szkolenie od 15.02 proszę o wiadomość :)
  • Anna

Kto chce się zapisać razem ze mną (z walentynkową znizką) na szkolenie barmańskie od 15tego?
    (można sporo zaoszczędzić przy minimalnym wysiłku)
    Idę na to szkolenie od 17tej, ale chyba nie ma znaczenia godzina tylko fakt zapisywania sie we dwoje;)
    Czekam na wiadomości na prv:)
  • rtgtgr54 fgeht

Może ktoś chętny od 1 lutego. Godz 13:00 ???? Proszę o kontakt na prv :)
  • Anonim

Ależ nam par się tworzy w ten walentynkowy okres sztucznej miłości <3 Oprócz zniżki może będziemy świadkami jakieś romantycznej historii ze wspólną barmańską pasją w tle? Może w kręgu przyjaciół będą opowiadali jak to przypadkiem ich miłość wybuchła w tak przypadkowy sposób, przy okazji chwaląc się znajomością 100 drinków? Wieczorkiem będą sobie masowali stópki (yeah) i uśmiechali się wspominając te czasy.... Oh tak to już zapach kwiatów niesionych przez ukochanego o tak... Na parę róż w końcu będzie, i może na kolację? Ciekawe czy któryś z panów zaprosi nową wybrankę...hmm.. kieszeni? na kawę- Najlepiej tą w biegu, bo taniej.

P.S Taka kolacja i doskonałe drinki to chyba w The Nine są... tak słyszałem :-D
  • guilty by design

nie ma to jak dyskretnie przemycona reklama pod pozorem wyszydzenia naszego skąpstwa :)
  • Anonim

Nie no bez przesady, raczej poczucie humoru także z samego siebie, bo reklamą dla tego lokalu to raczej grono nie jest :p.

Nie szydzę ze skąpstwa, bo każdy gdy może zaoszczędzić trochę kasy to to robi... Szydzę bardziej z walentynek ]:->. Trochę dystansu bo ja nie chcę nikogo urazić :p
  • rtgtgr54 fgeht

My w ramach wyszydzenia tego cudnego święta planujemy "singielkowy" wieczór "idealnie walentynkowy". Obie samotne, od czasu jakiegoś, zadowolone ze stanu w jakim się znajdujemy przywdziejemy najbardziej seksowne gustowne czarne sukienki z głębokimi dekoltami i tak uzbrojone odwiedzimy wszystkie okupowane przez supersłodkozakochanych miejsca w mieście :)
    Taki mikro protest. Polecamy
  • guilty by design

walentynki...walentynki....aaa ale ooo coooo chooodzi?

nie mialam na mysli reklamy lokalu, ale raczej reklamy Ciebie pracujacego w tymze przybytku Mlody (jak mniemam) Gentlemanie (jak optymistycznie zakladam) :D
    fajnie jest lubic swoje miejsce pracy, szczerze gratuluje (to sie jednak niestety czasem zmienia, wraz z uplywem czasu)

a poniewaz bywami zrzedliwa, to temat pociagne i zapytam dlaczego twoim zdaniem grono reklama dla tego cyfrowego lokalu byc nie moze ?
    nie mialam zaszczytu przestapic tych zacnych progow wiec tym wieksza moja ciekawosc i niezorientowanie w temacie...

co do dystansu - mam go pod dostatkiem (mam przynajmniej nadzieje) i zeby mnie urazic trzeba sie duzo bardziej postarac wiec pisz, szydz, zartuj smialo, bede tu zagladac
    <dyg>

• Anonim

Po prostu mały żarcik... rzeczywiście miał w sobie nutkę ironii, ale nie chciałem ją kogoś urazić tak jak wcześniej wspomniałem. Y co do reklamy samego siebie? Hmmm... Nie jakoś nie przeszło mi to przez myśl aczkolwiek można to tak odebrać, jednak tutaj także nie miałem takiego zamiaru :p (co do reklamy siebie to w pewnej nowej gazecie już mam coś co mi daje mega satysfakcję, pisać jej nazwy nie będę jako, że nie chcę być posądzony o przesadny lans wraz z odrobiną wody sodowej szumiącej gdzieś tam w pustkach mojej czaszki), co do młodości... No patrząc na datę na dowodzie to tak w miarę z tą młodością xd, a co do bycia gentelmenem nie mi to oceniać :).

Fajnie lubić miejsce pracy? Hmm jeżeli ktoś traktuje w tym wypadku barmaństwo jako przyszłość (a nie przelotną "znajomość") to bardziej liczy się to ile czujesz przyjemności z robienia tego, a nie w jakim miejscu (to tak jak z sexem chyba :o!?)

Gratuluję dystansu bo to cecha coraz rzadziej spotykana... szydzić nie będę... czasami "poironizuję" ^^

Co do The Nine... przyjdź, sprawdź, piątek-sobota to chyba dobra okazja.
  • asantir

mam pytanie, jak to est z ratami. czy jak bym zapisywała się z lubym to zniżka walentynkowa liczyłaby sie do rat? no i ile i na jakich zasadach są te raty :> proszę o odpowiedź :> w miarę zrozumiałą dla farbowanej blondynki
  • Razjel

hmmm też mam pytanie; ] robiłem szkolenie w wakacje. Ale nie zaliczyłem pierwszego terminu no i później czasu nie było. Jak to jest z tym nielimitowanym czasem na poprawki? Jak chodziłem na szkolenie i wbijał ktoś to z reguły okazywało się, że nie ma miejsca i gadka w stylu proszę później, później jest luźniej; ] no i czy po takiej przerwie trzeba się czymś legitymować czy można wbić jak zwykły cieć z ulicy; p
  • 1
  • 2
| |

http://www.msbis.com   MSBIS grono dla Tych co Kurs Patryka ukończyli, starają się ukończyć bądż b...

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki