- 1
- 2
-
Dreddy
Witam,
Chcialem sie dowiedziec o szkoleniach prowadzonych w tej szkole.
Tak naprawde to interesuje sie miksowaniem koktajli tylko dla siebie. Nie koniecznie zamierzam byc barmanem ale chcialbym sie nauczyc troche teori itd itp.
Slyszalem ze w tym miejscu nie uzywa sie prawdziwego alkoholu tylko barwionej wody ? Czy to prawda? I jesli tak to jak to sie ma do komponowania drinków ?
Pozatym pomyslalem ze jesli juz wydam kase na jakis kurs to przynajniej chcialbym miec jakis papierek ktory jest cos wart. Jak zainteresowalem sie troche temat to zmartwil mnie fakt ze ta szkola nie jest uznawana przez Stowarzyszenie Polskich Barmanów i nawet ostrzegaja przed takimi kursami na swojej stronie www.
Jakie sa opinie na ten temat ?
Bede bardzo wdzieczny za jakies informacje i opinie od osob ktore siedza w temacie.
Z gory dziekuje. -
Anonim
Już wszystko tłumaczę jeśli interesuje Cię komponowanie drinków to powinieneś zgłośic się na kurs Pro Bar Workshop gdzie po koleji poznaje się alkochole i uczy technik ich komponowania
Jeśli zaś interesuje Cię praktyczny wymiar pracy za barem to polecam kurs standartowy gdzie rzeczywiście się pracuje na barwnikach ale pozwala to na nie ograniczoną ilośc cwiczeń co pozwala dojśc do wprawy pozdrawiam zajrzyj na stronę http://www.msbis.com -
† GrimReaper †
Faktycznie jak ktos chce sie nauczyc drinkow tylko dla siebie to powinien isc na Pro Bar Workshop.....super sprawa. standarowy kurs barmanski jest nastawiony na prace za barem wiec na uzytek wlasny sie nie oplaca....zreszta na zwyklym kursie masz tylko barwniki a na pro bar masz "tylko" same alkohole.....ale cena tez jest inna....... za kurs 900zl a za pro bar 1500-1800zl ..... ja tam sie staram wybrac na pro bar workshop jak uzbieram troche kasy :) .....osoby po kursie zwyklym placa polowe; D -
***G®ejs***
Jeśli chodzi o Stowarzyszenie to: Tak, ta szkoła jest uznawana przez SPB..... jako niedościgniona konkurencja :) hahaha!! -
-
Dreddy
Wielkie dzieki za info.....teraz ewentualnie pozostaje zebranie kasy niestety.... -
Anonim
coś się zmieniło w szkole od zeszłego roku ? zamierzam jeszcze raz przystąpić... -
Kisiel
-
M.
a ja zapisałam sie na kursik i zaczynam od 19...
wszystko bylo ok, az doczytalam sie ze jest egzamin praktyczny... i tak- sesja sie skonczy i przyjdzie egzamin z drinów :D
no cóż... chciało się byc barmanką trzeba będzie pocierpieć nieco :)
jak wyglądają godziny dodatkowe, mogę sobie przyjść pomiksować nieco bez problemów czy trzeba jakoś się umawiać z kimś dodatkowo?
jak ludzie, którzy prowadzą?
pozdrawiam, Madzik -
Anonim
-
Anonim
Madzik siedzieć możesz zawsze, jeśli tylko nie ma zajęć. Generalnie od 12 do 17 nie powinno być żadnego problemu. Ja tam nawet śniadania i obiady jadam i nikt mnie jakoś nie wyprasza więc pełen luz:) -
M.
coraz bardziej podoba mi sie to miejsce skoro tak mowicie :) kurcze, obawialam sie ze bedzie kiepsko i kurs jak kurs sztywnie prowadzony by tylko brac kase... a tu prosze wyglada ze to beda niezwykle 2 tygodnie :DD -
Anonim
-
Anonim
Kurcze w tym tygodniu nie udało mi sie zapisać. Myslicie ze jeszcze moze mi sie udac zapisac na kurs 19? -
Anonim
witam, widze ze jest tu sporo osob ktore sie dobrze orientuja w tym jak funkcjonuje ta szkola...i mam pytanie do was- czy jako osoba nie majaca wczesniej do czynienia z barem ani robieniem drinkow moge sie zapisac na taki kurs? jaka jest roznica miedzy zwyklym kursem a tym Pro Bar Workshop? i ktory wedlug was jest dla takiej osoby jak ja lepszy? I co do tej ceny za PBW-mowicie 1500-1800, od czego to zalezy?
pozdrawiam :D -
Anonim
Na pewno powinnaś się zapisac na kurs podstawowy. PBW zrób jeśli ta Cię naprawdę wkręci. Możesz zapisac się na kurs nie mając żadnego doświadczenia po to jest kurs byś się mogła wszystkiego nauczyc:) a warto ukończyc kurs w MSBIS -
-=P@jd4=-
-
Kathleen
Czyli z tego co rozumiem, jezeli chce pracowac w zawodzie to lepiej kurs podstawowy, tak??
Chce isc na kurs od wrzesnia i najchetniej to tak jak popatrzylam zrobilabym wszystkie na raz ^^. Ale trzeba wybrac jeden.... -
Hustle
Dlaczego jeden?:) poprostu dowiedz sie jakie są terminy i poukładaj sobie kursy jeden po drugim:) -
Kathleen
No narazie chce wszystko po kolei. Poza tym z kasa tak dobrze nie jest :P -
-=P@jd4=-
z tego co slyszalem to po zrobieniu barmana masz promocne na probar :P
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne