MSBiS [732]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Nowy barman- zmora stałej załogi, przedmiot żartów, obiekt do wykorzystywania. Każdy musi to przejść, więc może pomóżmy sobie i ostrzeżmy najświeższych co może ich spotkać ze strony nie zawsze solidarnej braci barowej;) Zapraszam również do wpisywania swoich BABOLI, które poczyniliście, a których nie chcielibyście powtórzyć...

WRAVEN! Jeśli temat nie zaliczy przynajmniej jednego posta w tyg.- kasować temat bez dyskusji- śmieci tu nie chcemy;)
    Zaczynamy!
  • Anonim

Na początek kilka przestróg/porad dla "świeżaków". Jako starsi (stażem) barmani lubimy "pytać" o następujące rzeczy:
    - "Przynieś z kuchni robaki do tequilli! Już!"
    - "Dlaczego to espresso NIE jest na lodzie???"
    - "Szuraj na kuchnie po jabłko adama"
    - "Podpal ten soczek, będzie miał smaka..."
    - "Pokrój te cytryny w kostkę"
    - "Obierz kokosa"
    - "Wyciśnij proszę sok z czarnej porzeczki"
    - "Dziś jest promocja: 9 kawa gratis- powiedz gościom."
    - "Policz słomki, owoce i herbaty"
    - "Spytaj szefa kiedy idzie do domu"(znaczy się podpadliście:( )

Bez sensu? Może. Dlaczego więc prawie 100% skuteczność? Nie wiem dlaczego, ale na początku każdy jest zestresowany i nie koniecznie myśli racjonalnie a raczej stara się robić co mu mówią:) Nawet jak dacie się nabrać na jakiś równie beznadziejny dowcip(nie mówiłem, że mamy poczucie humoru tylko że jesteśmy złośliwi:P ) nie obrażać się tylko nauczyć się troszkę śmiać z siebie- życie barowe biegnie wtedy znacznie łatwiej;)
  • Anonim

Hey ja tak trudno pierwszy raz nie mialem bylo spoko:P
  • Anonim

Pamiętam jak kelnerki biedaczki biegały po całym Foksalu szukając robaków do tequili; D .. ..
  • Anonim

mi kazali podac cappucino w przezroczystej szklance, wytrawny wermut w kieliszku do czerwonego wina
  • Alex

A dziewczyny to chyba mają jeszcze gorzej... :/
  • AIN'T MY BITCH

ja miałem liczyć kostki w lodziarce ale się ni nabrałem i wybuchłem śmiechem :D
  • Anonim

chlopaczkowi kazali przyniesc bąblownice do napojow z lokalu obok.. wrocil z wężem ogordowym..
  • Alex

>t.a.b.s. napisał
    >chlopaczkowi kazali przyniesc bąblownice do napojow z
    >lokalu obok.. wrocil z wężem ogordowym..

buahahahaha :D:D:D
  • 100json

Moj ulubiony numer (na ktory z reszta sam tez sie nabralem) to mierzenie temperatury wody do mopowania - wiekszosc swiezakow po meczacej zmianie nabiera sie idealnie :P
| |

http://www.msbis.com   MSBIS grono dla Tych co Kurs Patryka ukończyli, starają się ukończyć bądż b...

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki