Międzywydziałowe Studium Gospodarki Przestrzennej w SGGW [421]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marta

w imieniu kandydatow na MSGP-SGGW prosze o wszelkie informacje na temat uczelni, kierunku, zajec, profesorow;) , egzaminow, imprez itd itp... bedziemy bardzo dźwięczni starszym kolegom; -)
  • Kuba

Musicie odpowiedziec sobie na jedno zajebiscie wazne pytanie "Co chcecie w zyciu robic"

Uczelnia to chyba wie kazdy najlepsza rolnicza w Polsce; p

kierunke specyficzny miedzywydziałowe studia maja to do sibie ze trzeba sie troche nachodzic po campusie,ale dzieki temu ma sie zajecia z elitą wykłądowców na SGGW; )

Ilosci zajec jak narazie nie odczułem,wrecz przeciwnie zobaczymy co bedzie dalej. jak lubicie rysowac to kierunek jak najbardziej, jesli ktos sie meczy z tym to naprawde moze mu sie nie chcieć (jak mi)....

wiecej pisac ja na jeden raz mi sie nie chce.
  • mgr inż. Flo

Dodam, że nasza Gospodraka(sic!) przestrzenna jest najlepsza w Warszawie bo najstarsza! Nie wierzcie tanim imitacjom z UW czy SGH. Z tym rysowaniem to się nie bójcie bo jeden prof. powiedział że my rysować nie umiemy a i on nas tego nie nauczy. A kierunek jest świetny. No i imprezy są fajne zwłaszcza że kilka osób mieszka w akdemiku
  • novy

ekhem a na czym polega gospodarka przestrzenna?? Bo ja to sie moge tylko domyslac ale to wszystko... :)
  • Anonim

Ja też się ciągle domyślam a studiuję 2.rok; )
    Może do końca studiów się dowiem ...
  • Kuba

Na gospodarowaniu przestrzenią, przynajmniej żyje w takiej świadomości...a co to jest przestrzeń i jak ją zdefiniować to dowiesz sie na wykładzie z rysunku w pierwszym semestrze :)
  • Anonim

Skorzystaj z opisu naszego dziekana a się dowiesz :]
    http://www.msgp.sggw.waw.pl/
    Ale ogólnie kierunek bardzo fajny i bardzo przyjemny :)
  • Anonim

Kiedyś miła pani prowadząca śmieszny taki przedmiot (czyt. duzo tu takich:) ) powiedziala: 'ee fajna ta wasza gospodarka, mozna naprawde sporo skorzystać, jednak latwo bedzie sie co po niektorym przeslizgnac'. I faktycznie, jak tu sie nie slizgac kiedy nie czuje sie bata na du**:p wszystko mozna zrobic 'pozniej' , sesja to pare dni siedzenia w domu i zakuuuwania z kserowek kolezanek:d Wszyscy tu przemili i przeuroczy (czyt.; ) ) Przy dobrych wiatrach (czyt. na campusie zawsze przeciagi sa) mozna okroic plan do 2 goora 3 dni w tyg :P to tyle z punktu widzenia lesera/ów, jezeli jednak ktos ma duzo samozaparcia (czyt. sporo zetonow do automatow z kawa) to na wykladach duzo sie doWiE :) jest sznasa ze wytrzyma tez te naprawde nuuudne i dluugie (czyt. duzo tu takich;p)
    Ps. http://www.msgp.neostrada.pl (fotki i filmiki ze studiowania sobie na msgp; )
  • novy

no to zes mnie teraz zmobilizowal :-) czyli stwierdzasz ze nie ma to jak studia :-D ja wiedzialem ze to studia dla mnie :-)
  • Kuba

gdybym miał wykłady w jakiejs normalnej stali i krzesłą miał jak w bibliotece mógłbym chodzić,ale nie moge wysiedziec 2 godzin na auli...ani sie połozyc ani skulic wole jednak pospac w domu.
  • Anonim

Hmm.. no nie powiesz mi, że wykłady z historii architektury nie są ciekawe ? :P
  • Kuba

Może i są,ale na żadnym jak narazie nie byłem. Więc do końca nie moge tego stwierdzic....chyba włąsnie teraz jest wykład z GiK :|
  • Marta

no wlasnie koledzy, widze ze zaczynacie mowic o zyciu studenta :D i o studiowaniu; )
    to jak jest naprawde na tych wykladach? taka straszna nuda? a moze znajdzie sie interesujacy przedmiot, na ktorym nie bedzie sie przysypiac?
    a i chcialam jeszcze zapytac czy jaka matma jest? na jakim poziomie i czy duzo ludzi ma z nia problemy?
  • olsz

buahahahaha,MATMA,Kuba slyszysz?
    kurde,kto u nas nie mial przejsc z matma i kto nie pamieta Śliwki<lol>
  • Marta

aha, rozumiem - nie dobrze; ) a Śliwka to kto taki :>
  • mgr inż. Flo

Pań Śliwka to nasz idol. prowadzi ćwieczenia z matmy z taką pasją, że tylko patrzeć i płakać pozostaje....jak przyjdziesz to zobaczysz
  • Kuba

Nie wiem czy my byliśmy tacy głupi z tej matmy czy Śliwka tak ją prowaził,ale problemy miała połowa roku,całe szczescie wsystko skończyło poprawianiem kolosów i egazaminów,ale toczmyy sie dalej....

Ciekawy wykład..............hmmmm moze i Kartografia byłaby cieakwa gdyby nie na 8.00 w czwartek i to,że to samo jest na ćwiczeniach,które wg mnie są ciekawe...kurde tak naprawde to nie było ciekawych wykładów chyba że ekonomia i socjologia w I semestrzekiedy to pogrywalismy ostro w kropki,a i na matmie rzadko kto kimał,bo nikt nic nie rozumiał....

Tekst z ćwiczeń z matematyki:

-Co to za dwie pionowe kreski??
    -To jest moduł
    -Aaaaa (twarz nieskalana myślą)
  • Agata

Nie ma co ukrywać jesteśmy na uczelni rolniczej i należy się spodziewać zajęć z tej tematyki np: Podstawy rolnictwa 3 sem. a potem jeszcze podobno ekonomika rolnictwa :(
    Ale wykład z łąkarstwa ciekawy bo dobrze prowadzony. Problem z wykładami nie leży w tematyce tylko niestety w wyładowcach, którzy są hmm nieco monotonni. Ale od biedy da sie wytrzymać.
    Przedmioty głównie półroczne- wyjątek infrastruktura obszarów wiejskich. Ciekawsze np ćw z geodezji ( no i ćw terenowe :))) oraz z Systemów Informacji Przestrzennej
    Na historii architektury główny problem to znaleźć sie na tym samym poziomie abstrakcji co prowadzący :] Geografia ćw jeśli traficie na Macka to czysta przyjemność!!
    Teledetekcja i fotogrametria zwana czasem "telemele"- trzeba sie jednak trochę skupić. No i przedmioty z szeroko pojetego zakresu państwa i prawa jak do tej pory 3 ale czeka nas więcej- uczyć sie radze wcześniej niż na 2 dni przed egzamem bo są nawet warunki :(
    to tyle doświadczeń studentki 2 roku MSGP
  • Kuba

Kolos z prawa z wiedzy nabytej przez TV na 3, na wykład nie chodze bo jest za wczesnie,a poza tym jest piekielnie nudny...jak ktos troche kuma i ogarnia prawo to nie powinien miec wiekszych problemow z prawoznastwem..

No Ja bym musiał sie ostro spalic, żeby znaleźc sie na jego poziomie abstrakcji...a jescze za tydzień jedną plansze placu trzeba oddać,a Ja jeszcze w lesie gęstym i ciemnym, a tu juwenalia.....będzie ciężko
  • Marta

nareszcie matur czas sie skonczyl :) i teraz nastal czas picia i odprawiania modlow zeby sie dostac na 'jakies' studia... a moze ktos ma jakies plany ciekawe na wakacje ? ja mam 4,5 miesiaca na odespanie, imprezy i wiele takich i innych zajec; ) ktos cos zaproponuje, by wypelnic ta luke w mej czasoprzestrzeni?? :>

'jakies'- czytaj te jedyne; )
| |

Grono studentow gospodarki przestrzennej sggw

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)

Tagi