Muse [2184]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • LadyRebel

...gdyby Muse zdobyła porażającą popularność w naszym pięknym kraju, zostałaby postawiona we wszelakich Radiach Eska, Radiostacjach i innych Vivach w jednym szeregu ze sławami pokroju the Rasmus,Linkin Park etc. etc., zaś hoże nastolatki biegałyby do szkoły z plecakami pełnymi naszywek z ich logo. Niestety, los ten spotyka powoli Placebo,ale jak narazie chociaż Muse trzyma się dzielnie :)
  • Anonim

Muse po Absolution zyskało naprawdę sporą popularność w tym kraju, niestety...
  • LadyRebel

Jest szansa,że nikomu nie będzie się chciało sięgnąć po poprzednie płyty (zreszta ja osobiście nie natknęłam się w Polsce na żadną poza Absolution oraz Origin Of Symmetry). Jak dla mnie Absolution jest najbardziej komercyjną i najmniej interesująca ze wszystkich.
  • aksak

showbizz w Pl nie wyszła Hulabaloo zresztą też. A co do niepopularności to nie wiem czy to takie fajne, bo bardzo trudno w ogóle gadać z agencjami o ich ewentualnym koncercie w naszym polskim kraju;(
  • Anonim

[ showbizz w Pl nie wyszła ]

Nieprawda, wyszła.
  • aksak

no co ty? jaki ma numer katalogowy? bo ja szukałam dość długo i w Pl nie kupiłam...
  • Anonim

Na numerach katalogowych się nie znam :D Kupiłem dość dawno, jakoś tak w okolicach wydania/pojawienia się u nas OoS'a, w warszawskim empku na Marszałkowskiej. OIDP, jakiś czas temu gdzieś jeszcze ją widziałem, dam znać. Na pewno nie był to przypadek, widziałem ją na przestrzeni lat; ) co najmniej kilkadziesiąt razy w kilkunastu miejscach :)
  • Yorrrick

showbiz z taką panią na okładce jest?

jeśli tak, to w trafficu w wawie widziałem.
  • LadyRebel

Tak,z panią na okładce. Ale poza Wawą (albo i poza Traffic w ktorym jest wszytsko) z tego co wiem Muse jest niemalże nieosiągalny (poza wersja Absolution).
  • nickkk

showbiz widzialem juz nie raz (w Wawie)... Watpie zeby zdobyli jakas wielka popularnosc w naszym kraju, bo dla wiekszosci osob ich muzyka jest za ciezka...zwlaszcza album absolution, ktory jest najpopularniejszy, wiec watpie zeby po nim siegali po starsze albumy...
  • Pata

Pomimo nieobecności w badziewnych radyjkach Muse JEST popularnym bandem w naszym kraju. Co więcej, mogę was zapewnić, że ci sami DJe z tych radyjek, co puszczają Sarę Connor i inne wołające o pomstę do nieba przypadki, w domu słuchają Muse i bardzo się z tym identyfikują. A w Radiostacji Muse też kiedyś puszczali, jak jeszcze była normalnym radiem. Założę się, że gdyby Matt & co przyjechali tutaj na koncert, byłoby takie samo szaleństwo, jak w przypadku Placebo.
  • LadyRebel

Ale to jest popularność klasy wprost proporcjonalnej do tego,co prezentują sobą muzycy z Muse. Pozaradiowe gusta DJów nie mają tu nic do rzeczy. Chyba powinnam była zacząć wątek od definicji słowa "popularność " w moim ujęciu. Uważam bowiem,że słowo to zawiera podtekst negatywny i nie jest bliskim zamiennikiem frazy "znani i lubiani".
  • DO THE BAMBI

z jedenj strony to super ze nie sa popularni, ale z drugiej wcale nie jest tak dobrze, bo to zmniejsza szanse na koncert w polsce... :(
  • vixen

no i to najwiekszy problem w Polsce rzdko kiedy zdarzają sie fajne kocerty zagranicznych grup (za to avril przyjeżdża <sic!>)
    ja tez widziałam showbiz, w Empiku;].
    Traffic ostatnio strzasznie drogi sie zrobił
  • DO THE BAMBI

zerifek ma racje....strasznie drogo
  • LadyRebel

Bo nie mają konkurencji :)
  • vixen

w media markt jest taniej (chociaz tem płyty tez drożeją)
    a traffic przesadza ja kupiłam sobie 'is this it' za 56.99 a teraz kosztuje 74.99... i dziwią sie że kwitnie kopiowanie płyt
    polecam stereo.pl tam jest teraz chyba najtaniej
  • Anonim

showbiz kupiłam w trafficu w warszawie, może ktoś to przemycał przez granicę w podwójnym dnie swej wielkiej torby czy coś, ale mam.
  • Anonim

ja trafilam na Muse dzieki moim dwum kumplom ktory do tej poty jestem bardzo wdzieczna. i czyba moj dlug wdziecznaosci nigdy nie zostanie splacony.
    a przez to, ze plyty absolution sluchalam podczas jednego z nejleprzych momentow mojego (krotkiego) zycia, muse do konca pozostanie dla mnie czyms wielkim...
  • LadyRebel

Zazdroszczę kumpli, w moim gronie (he he...) o Muse wiedzą tylko ci,których z nim zapoznałam...
| |

No cóż, wielki zespół, słabo jednak znany w Polsce. Nie zachęcają was 2 nagrody w tegorocznym...

Fotki

Miejsca grona (0)