- 1
- 2
-
Anonim
w tym roku ruszaja prace nad ekranizacja slynnego broadway'owskiego (dwie inscenizacje 1982r i 2003r) musicalu 'NINE'...
podjeli sie tego tworcy kinowego 'Chicago'...
jak na razie znane sa dwie glowne role:
A.Banderas, ktory wystapil juz w roli Guido na Broadway'u w 2003r i Catrine Zeta Jones, ktora w rywalizacji pokonala m.in. Demi Moore
mowi sie, ze do obsady dolaczy jeszcze Michelle Pfeiffer...
premiera kinowa zapowiadana jest na 2008r
musical mysle, ze nie kazdemu przypadnie do gustu...
muzyke napisal Maury Yeston, a to juz mowi samo za siebie... klasyka dominuje...
jesli ktos chcialby posluchac:
http://www.youtube.com/watch?v=mZDx...
nagranie z Tony Awards, wykonanie A.Banderas, utwor Guido's Song -
Anonim
-
Anonim
wstepne info o obsadzie
Daniel Day - Lewis - Guido Contini (Javier Bardem zrezygnowal)
Marion Cotillard - Luisa Contini
Penelope Cruz - Carla
Sophia Loren - Matka Guido
pojawia sie rowniez Nicole Kidman i Judi Dench
premiera kinowa dopiero 11.12.2009r :-( -
Anonim
-
-
Anne Juliette
-
Anonim
ale co super ??
mnie wcale to nie cieszy... obsada znakomita, ale czekac do 11.12.2009... mam nadzieje, ze bedzie warto, bo zapowiada sie dobra produkcja...
-
Anonim
a co ciekawe, ze walka o role byla i jest zacieta... :-) jak widac, same znane nazwiska... ja tylko zaluje, ze Banderas nie zagra Guido... taka sama sytuacja jest jak przy Upiorze, a szkoda :-( -
Anonim
zapraszam !!! http://grono.net/forum/2147422/0/ :-) -
anne mai
-
Anonim
>anne mai napisała:
>ZWIASTUN:
>
> http://www.youtube.com/watch?v=9bzB...
>
>premiera w Polsce - 25.grudnia
świetny zwiastun !! -
Alexandrine Marie Madeleine
Widać już na pierwszy rzut oka, że film kręcą twórcy "Chicago". Pewnie ze względu na bardzo podobne ujęcia. -
Anonim
-
Anonim
Złote Globy 2010 - nominacje dla NINE
Best Motion Picture - Musical Or Comedy
(500) Days Of Summer
Watermark Pictures; Fox Searchlight Pictures
The Hangover
Warner Bros. Pictures; Warner Bros. Pictures
It's Complicated
Relativity Media, Scott Rudin Productions; Universal Pictures
Julie & Julia
Columbia Pictures; Sony Pictures Releasing
Nine
The Weinstein Company/Relativity Media/Lucamar Productions/Marc Platt Productions; The Weinstein Company
Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy
Sandra Bullock – The Proposal
Marion Cotillard – Nine
Julia Roberts – Duplicity
Meryl Streep – It's Complicated
Meryl Streep – Julie & Julia
Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical Or Comedy
Matt Damon – The Informant!
Daniel Day-Lewis – Nine
Robert Downey Jr. – Sherlock Holmes
Joseph Gordon-Levitt – (500) Days Of Summer
Michael Stuhlbarg – A Serious Man
Best Performance by an Actress In A Supporting Role in a Motion Picture
Penélope Cruz – Nine
Vera Farmiga – Up In The Air
Anna Kendrick – Up In The Air
Mo'nique – Precious: Based On The Novel Push By Sapphire
Julianne Moore – A Single Man
Best Original Song - Motion Picture
"Cinema Italiano" – Nine
Music & Lyrics By: Maury Yeston
"I See You" – Avatar
Music By: James Horner and Simon Franglen
Lyrics By: James Horner, Simon Franglen and Kuk Harrell
"I Want To Come Home" – Everybody's Fine
Music & Lyrics By: Paul McCartney
"The Weary Kind (Theme From Crazy Heart)" – Crazy Heart
Music & Lyrics By: Ryan Bingham and T Bone Burnett
"Winter" – Brothers
Music By: U2
Lyrics By: Bono
http://www.goldenglobes.org/nominat... -
Alexandrine Marie Madeleine
Przesłuchałam całą ścieżkę z tego musicalu i muszę powiedzieć, że jest okropnie nudna, skupili w tym filmie tyle gwiazd tak naprawdę, a żadna nie ma dla mnie charakterystycznego głosu, choć znając życie, film będzie nakręcony z takim rozmachem, że i wszyscy muzykę pokochają. -
Kino Atlantic
Jedyne w Warszawie pokazy przedpremierowe filmu ,,Nine – Dziewięć’’ już w najbliższy weekend!
Kino Atlantic zaprasza na jedyne w Warszawie pokazy przedpremierowe filmu "NINE Dziewięć" w sobotę 16.01 o 21:00 i w niedzielę 17.01 o 20:30.
Reżyser najlepszego musicalu ostatniej dekady - obsypanego nagrodami „Chicago" (m.in. 6 Oscarów i 3 Złote Globy w 2003 roku), które przywróciło dawną świetność temu gatunkowi filmowemu - powraca z jeszcze bardziej imponującym zestawem gwiazd w musicalu „Dziewięć".
Guido, światowej sławy egocentryczny reżyser filmowy, próbuje uporządkować swoje życie prywatne i odzyskać utraconą wenę twórczą. W zmaganiach z problemami pomaga mu - i przeszkadza - grono kobiet jego życia: zdradzana żona Luisa, kochanka Carla, przyjaciółka Lily, dziennikarka modowa Stephanie, muza Claudia oraz duch jego matki (w tej roli jak zawsze boska Sophia Loren). „Dziewięć" to ekranizacja uhonorowanego nagrodą Tony musicalu, zainspirowanego mistrzowskim obrazem „8 i 1/2" Federico Felliniego.
Przed projekcją zapraszamy do udziału w konkursach z atrakcyjnymi nagrodami.
-
Karusia
Nine generalnie muszę przyznać, że mi się podobał :) Może nie tyle fabuła, która była miejscami meeegaaa nudna, ale piosenki świetne, zwłaszcza Kate Hudson, po której bym się takiego głosu nie spodziewała oraz Fergie, której rola to wprost geniusz! W sensie ta chwila, w której Fergie występuje i caluuuśki układ choreo <3 -
Maja
Mi sie strasznie podobal. Chociaz poczatek byl troche nudy i wystraszylam sie, ze bedzie to jakiś gniot ale pozniej sie rozkrecilo i jestem zachwycona. Tak, piosenka Kate Hudson byla genialna, do teraz jej slucham. -
Anonim
Mi najbardziej podobała się Fergie i piosenka "Be Italian",może dlatego ze była przedstawiona w klimacie Moulin Rouge ,a to mój ulubiony musical.
Bardzo podobała mi się tez Marion w piosence "My husband makes movies"
Ogólnie film zrobił na mnie wrażenie :) -
Fleur
Jak dla mnie było w nim za dużo z "Chicago" - aż za bardzo widać tą samą rękę, przy czym Ch. było lepsze. Muzyka fajna, zwłaszcza "Be Italian", choć nie podobała mi się w niej charakteryzacja Fergie (ale zawsze można zamknąć oczy). -
Stara Wiedźma
na bogów kinematografii, ten film to totalny gniot. Myślałam, że umrę z nudów, czułam się jakbym oglądała kiepską przeróbkę Chicago...
W ogóle cały zamysł musicalu mi się nie podobał. Piosenki nudne i naciągane, fabuła bez sensu, ten film absolutnie nic nie wniósł do mojego życia. Miałam wrażenie, że wszystko to jest robione na siłę.
- 1
- 2