-
.:: Alicja ::.
chodzi mi jednak o tą pierwszą wersję Metra. było to zapewne coś niesamowitego..niestety mi nie było dane widzieć tamtego pierwszego składu, bardzo żałuje, ale wszystkie piosenki są świetne, a z opowiadań wnioskuje, że było to nie małe wydarzenie. zamieśćcie tu swoje posty, jeśli widzieliście, lub w jakiś sposób interesuje was ten musical. -
Anonim
musical jest the best!!! ZNam cała płyte na pamięc... też niestety nie mogłam zobaczyc pierwszej wersji, żałuje..ale byłam juz 5 razy:P -
Anonim
metro. to było coś. prawdę mówiąc nie było w Polce nigdy lepszego musicalu i pewnie jeszcze dłuuuuuuuugo nie będzie. pierwszy sklad: gorniak, groniec, janowski, milowicz...w kongresowej to było co innego. ogromna scena, a w buffo sa ograniczeni i nie moga pokazac tego co kiedys. nowy sklad...hmm...to nie to. chodzi mi o glowne role. urbanska dobrze tanczy, ale warunki glosowe ma kiepskie. zupelnie nie przemawia do mnie jej gra i spiew. januszom chyba słon na ucho nadepna. -
Martuśka:)
Pierwsza wersja metra nie była grana w kongresowej tylko w teatrze dramatycznym na duzej scenie ( tam jest obrotówka) i scenografia byla duzo bardziej rozbudowana i wiecej tancerzy bylo i wogle swietan była. ja moze nie wiele pamietam bo yłam twdy malutka miaam jakies 5latek nie pamietam nawet ile i byłam wtedy prawei na kazdym spekatklu bo moj tata grał:) a co do obecnej obsady to nie slo nadeptnal nauchu janusza tylko to sie nazywa promowanie swojej dziewczyny przecie zjozefowicz jest z urbanska i to juz od dluzszego czasu:]
ale teraz zaczeł garc zosia nowakowska i ona jest swietna w roli anki -
-
Anonim
Świetnie, że masz taki konatk z tymi ludzmi... wiesz wszystko..super:) Szkoda, że ja nie mogłam być na pierwszej obsadzie:( -
no tez sie ciesze bo sa fajni:)
ale wiesz co obsada nowa tez jest fajna bo teraz wszyscy a przynajmniej wiekszoc to bardzo młodziludzie tak srednio 17lat maja:) i sa naprawde dobrzy -
Anonim
wime..ja tam lubie wszystki obsady:) najwazniejsza rzecza dla mnie jest muzyka ktora kocham..znam cala plytke, nawet dzis mnie natchnelo i caly dzin sluchalam metra:P -
.:: Alicja ::.
ja też mialam chyba 5 lat jak grali metro. ode mnie z rodziny chyba wszyscy byli...nie wzieli mnie bo myśleli że nic nie zrozumiem :'( chlip chlip a teraz bardzo żaluje. Też znam wszystkie piosenki na pamięć :> nowa obsada nie jest zła, ale klimatu takiego nie ma...jak się porównuje piosenki z pierwszego Metra jednak czuć różnice.. -
Anonim
Ehh Metro kocham.......
"Swiat sie zmienia padają mury otwierają się granice. Teatr też sie zmienia. Niezmienne pozostają tylko marzenia. Marzenia młodych ludzi - nasze mazrenia." -
Anonim
racja, racja.w dramatycznym. moj blad :-P. józek jest z nataszka to wiemy ale uwazam ze to nie oznacza ze ma jej dawac glowne role we wszystkich przedstawieniach! panna tulli putli..zenada. -
Anonim
ja miałem ok 5 lat jak byłam na premierze w 1991. niewiele zrozumialam ale muzyka mowi sama za siebie i potrafia ja poczuc nawet dzieci. -
♥ panna Nonszalancja
ja byłam na METRZE pierwszy raz, jak miałam lat 6/7, jeszcze było w Dramatycznym, i byłam zachwycona
teraz zachwycona nie jestem, ani natasza, ani Józefowiczem, a zosi jeszcze nie widziałam, chciałabym
widziałam za to wczesniej Wyrąbkiewicz i naprawde była świetna...tylko Jana od czasów Roberta nie widziałam dobrego ani razu... :( -
Anonim
Też byłam na jednej z pierwszych wersji, bardzo mi się wtedy podobało, tak bardzo że od tamtej pory byłam jeszcze trzy razy i pewnie jeszcze nie raz pójdę :P Uważam osobiście że jest to jeden z najlepszych musicali na świecie, nie tylko polskich ale i zagranicznych. METRO IS THE BEST!!!!!!!!!! -
Anonim
Ja niestety nie mam porównania bo na metrze byłam w buffo i jestem zachwycona i zakochana w tym musicalu. I się zastanawiam jaka musiałam być 1 wersja skoro mówicie, że te nowe są gorsze o wiele:)
Pozdrawiam -
Sin
Metro widzialam 3 razy i mi sie bardzo podobalo pewnie pojde jeszcze raz; ) a ze nic za to nie palce bo jestem z buffo to heh :D pozdroffki; ) -
petronela
jestem totalna maniaczka muzyki z metra,kazda piosenke wielbie z osobna i na swoj sposob. znam je oczywiscie wszystkie na pamiec.
pierwsza obsada to musialobyc cos. robert janowski, katarzyna groniec i powalajaca edyta gorniak. a te jej wokalizy? nikt juz ich tak nie pozwtorzyl. tylko pogratulowac! -
Anonim
-
*OLciA* :D
No ja niestety byłam tylko trzy razy... Nie pobije was. Ale jeśli chodzi o piosenki to wszystkie znam na pamięć. Która według was jest najlepsza? Ja kocham "Szybę" i "Na strunach szyn"... Moge słchać do upadłego =) -
DiAnA
-
ja tez je lubie:) a na metrze byłam juz sama nie wiem ile razy ale duuuuuuuzo w koncu od premiery trpche czasu mineło- 14 lat:) teraz tez byłam i w pon i we wtorek:) coprawda we tworek siedział sobie pd scena ale byłam:P