Musicale [3422]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marcel

Webber, tworząc ten musical po ogromnym sukcesie, jaki odniosły Koty, dowiódł, że jest genialnym artystą. Niestety, widziałem tylko filmową wersję. Ale razem z koleżanką zakochałem się w niej po uszy... Pozdrawiam; )

Pitiful creature of darkness, what kind of life have you known...
  • Martuśka:)

trak to fantastyczny musical. zapraszam wszystkich do domu kultury srodmiescie na smolnej 9 tam grany jest teraz nowy spekatkl (recital) Kuby wociala (spiewa i gra tez w romie). nazywa sie to "phantom of the opera czyli upior w operze" połaczone sa pisenki z upiora jezus christ super star i cats w orginalnych aranzach no i spiewaja oryginalny tekst. polecam naprawde bardzo fajny spektakl;) aha no i oczywiscie poniewaz to jest mała scena to tanczy tylko dwojka tancerzy ale i tak sa swietni:d
  • ola

a kto tańczy?
  • Martuśka:)

raczej nie znasz.. Roch Alończyk z Kabaretu 41 z domu kultury srodmiescie i Zuzia Zielińska z Teatru Bez Kota z Dorozkarni ( pani instruktor:))
  • Marta Woźnica

oo, ja też polecam spektakl.. Kuba i Marta to wspaniałe głosy, choreorafia super to wszystko uzupełnia.. no i muzyka.. tu komentarz niepotrzebny..wielkie rzeczy na małej scenie :) można zapomnieć o całym świecie.. czekam na 14, 15 maja!!
  • >>>Melmi<<<

Widziałam film "Upiór w Operze" i uważam, że był niesamowity. Gerard Butler jako upiór stworzył cudowną aurę wokół sibie, która jeszcze bardziej przyciągała mnie przed ekran kinowy.
  • Marcel

No właśnie! Złośliwi twierdzą, że Butler śpiewał tak, jakby był pijanym marynarzem, który dopiero co wylazł z tawerny... :] W każdym razie, coś urzekającego było w tym lekko zachrypniętym głosie... :P
  • >>>Melmi<<<

Popieram. Gerry był niesamowity. Odnosiłam momentami wrażenie, że śpiewa tak od niechcenia, ale to sprawiało, że jeszcze bardziej mi się podobało to wykonanie.
  • Anonim

Jestem zachwycona filmem i muzyką. Ciągle tego słucham =)
    Która piosenka wam się najbardziej podobała?
  • Marcel

The Point of No Return
    Down Once More/Track Down This Murderer

Punkt kuliminacyjny. Piękny.

I już.
  • Anonim

właśnie!
    Najlepszy jest "The Point of No Return" oraz "Music of the Night".

Cieszę się, że znalazłam to grono. Recenzje The Phantom of the Opera były niesprawiedliwe... Wątpiłam czy znajdę ludzi, którzy tak jak ja są zauroczeni tym wspaniałym musicalem!
  • Anonim

Cieszę się, że jesteście!!!
  • >>>Melmi<<<

Nie jesteś sama. Ja bardzo lubię Upiora i nie patrzę co piszą subiektywne oceny recenzetów:)
  • harry (not so solo)

aaaaaaaah ... tak ... prawda prawda ... Upiór w Operze (film oczywiście) jest fantastyczny *___* Uwielbiam "Music of the Night" , "All I ask of You" i motyw tytułowy *____* wogóle, to mają grać Upiora w Romie (sezon 2006/2007) ... oczywiście będę pierwszym, który pobiegnie na casting :DDDD choćbym nawet miał grać jakąś kępkę trawy, albo jakiś zgrabny pomniczek xDDDD
  • >>>Melmi<<<

No to już trzymam za Ciebie kciuki Harry;)

Jeżeli to co mówisz to prawda. To świetnie. Cieszy mnie ta sprawa. Lubię ten musical.
    Na casting raczej nie pójdę, bo kogo miałabym zagrać?
    Pieska Charlotty?!

• Anonim

czy ktoś wie kiedy upiór wkroczy do sklepów?
  • >>>Melmi<<<

Z tego co słyszłam to w maju ma wyjść edycja dwupłytowa:D
    No to Gandziu czekamy:D:D:D
  • Anonim

bardzo niecierpliwie...
  • Marcel

Osobiście boję się o te dwupłytowe wydanie. No bo skoro wydaje Monolith, to jaką możemy mieć pewność, że polskie wydanie będzie zbliżone do oryginalnego? Poza tym, z tego co wiem, to w maju lub czerwcu ma się ukazać, ale wydanie z licencją na wypożyczanie (czyt. droższe). Wersja do sprzedaży detalicznej ma się pojawić dopiero we wrześniu...
  • >>>Melmi<<<

Czego się obawiasz? Przybliż mi pardziej swoje przypuszczenia czym się będzie różnić, bo za bardzo nie wiem

Do września nie wytrzymam:D
| |

MUSICAL - typ współczesnego widowiska muzycznego, którego głównym elementem strukturalnym jest...

Fotki

Miejsca grona (0)