Musicale [3422]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • pauls

Oglądaliście może? dla mnie świetny film i muzyka tez super! co o nim myślicie?
  • La Esmeralda

Albo najlepiej "Jesus Christ Superstar" :D

Film boski i zgadnij co...? Gdynia też wystawiała; >
    Byłam, widziałam, zachwyciłam się i płaczę że już zdjeli...
  • Dev-Kosiarz umysłów

Chorzów też wystawiał. I tez mi się podobało. Zwłaszcza Janusz Radek jako Judasz i Janusz Kruciński jako Piotr.
  • Magdzik

i Chorzów nadal wystawia....:)
    cudowne przedstawienie..
    byloby mi trudno porównywnać filmy ze spektaklami i wybrąc ktory film a ktory spektkal mi sie najbardzije podobal... no c o do filmów to chyba ten z 73(jeśli się nie myle) roku bo tez z 2000 ccos mu brakowało...
    a co do muzyki z filmu to nie wiem jestem oczywiscie Chorzowska werjsą zachwycona chociażJudasz gdyński chyba bardziej mi sie podobał... ale werjsa Gospel po prostu spokojna wyciszajaca i magoincza w sobie:)
  • pauls

ja co prawda nie widziałam spektaklu ale mam filmik na DVD i wg mnie świetny film choć szczerze mówiąc były lepsze, ale ten też jest świetny. ale jakaś taka zupełnie inna wizja Jezusa wg mnie. a co do piosenek to strasznie mi sie podoba pieśń Mari Magdaleny "Don't know how to love him" i jeszcze taka "We love you Jesus" chyba, taki refren.
  • Magdzik

>PADNIĘTA napisała:
    >ja co prawda nie widziałam spektaklu ale mam filmik na
    >DVD i wg mnie świetny film choć szczerze
    >mówiąc były lepsze, ale ten też jest
    >świetny.

a o którym filmie mówisz?????? tzn. jaki masz na dvd:)
  • myszka-chan

Ja się zamierzam wybrać na JCS do Chorzowa jak mi kasy starczy...

Moja mama kiedyś widziała JCS w Londynie... strasznie jej wtedy zazdrościłam.
  • Dev-Kosiarz umysłów

Ja jej teraz też zazdroszczę.

Magdzik, a kto gra teraz Piotra? Nadal Janusz??? A Judasza??
  • I wanna cookie^^

gdyńska wersję widziałam wielokrotnie i jestem wielką fanką, chorzowską mam tylko do słuchania [jak i zjakies 10innych wersji z całego świata:P]
    kocham ten musical:)
    och Janusz Radek jako Judasz poprostu idealny^^
  • pauls

>Magdzik napisała:
    >>PADNIĘTA napisała:
    >>ja co prawda nie widziałam spektaklu ale mam filmik
    >na
    >>DVD i wg mnie świetny film choć szczerze
    >>mówiąc były lepsze, ale ten też jest
    >>świetny.
    >
    >a o którym filmie mówisz?????? tzn. jaki masz na
    >dvd:)
    >

No bo tak w teatrze to niestety nie widziałam ale jak byłam na zakupach (z mamą) to ona to wypatrzyła (DVD). ja nawet niewiedziałam co to jest! a potem jak to obejrzałam to normalnie myślałam że oszaleje, bardzo mi sie podoba! ale słyszałam u koleżanki jakąś wersje piosenki Mari Magdaleny "I dont know how to love him" i szczerze mówiąc w filmie bardziej mi sie podobała! ale tamta też była bardzo ładna, tylko moim zdaniem ciutke gorsza!

• Magdzik

>Devojce - liryczny innowierca napisała:
    >Magdzik, a kto gra teraz Piotra? Nadal Janusz??? A Judasza??

Nie nie gra już Janusz... św. Piotra gra Darek Niebudek :) i jest rewelacyjny w tej roli no możę mało obiektrywna jestem:) ale bardzo mi się podoba...
    Dev to przyjeżdzaj do Chorzowa:)co za problem:)-od razu na dwa spektakle:) a propos grane są 23 i 24 maja(tutaj dwa w jeden dzień:)):))

>Cosette napisała:
    >Ja się zamierzam wybrać na JCS do Chorzowa jak mi
    >kasy starczy...

Jak będziesz się wybierać to daj znać to jakoś sie zgadamy co do biletów także:)

>PADNIĘTA napisała:
    >No bo tak w teatrze to niestety nie widziałam ale jak
    >byłam na zakupach (z mamą) to ona to
    >wypatrzyła (DVD).

ja pytałam z ktorego roku widzialas JCHS bo sa dwie wersje filmowe:)
  • pauls

no cóż w tej chwili niewiem bo ta płytka jest porzyczona! ale juz niedługo napiszę :)
  • Anonim

Majstersztyk! Doskonale zakreślone tło religijno- etyczne a muzyka, na czele z psychodelicznym rockiem boska. Świetne sceny tańca i wokal zwłaszcza Judasza, Marii Magdaleny i Jezusa.
  • Kml.

teatr rozrywki z chorzowa wystawia "jcs" 9 czerwca o godz. 20.00 w warszawie w parku sowińskiego :). bezplatny wstep :). ide :).
  • Róża

ja tez:) szkoda, ze poniedzialek, ale to nic:)
  • ola

12 czerwca w czwartek Jesus Christ Superstar na Canal+ o 22:20 :)
  • Magdzik

09 .06.2008 godz.20:00
    JESUS CHRIST SUPERSTAR z Teatru Rozrywki w Chorzowie
    Amfiteatr Sowińskiego w Warszawie
    wstęp wolny
  • Kml.

byłam :). janusz radek, balcar i ... kryspin z "tylko tancz" - co prawda, tylko epizod, ale ...zawsze :). milo było ogladać finaliste . akustyka byla potworna, nie slychac bylo słow, ktore spiewali, dopiero na zewnatrz amfiteatru, ale wtedy nie widac ruchu na scenie :D:D. nie wiem, dlaczego dxwiekowcy nawalili. bylam tam na nie jednym koncercie i akustyka byla bez zastrzezeń. to bylo ostatnie przedstawienie "jcs" w wykonaniu chorzowa, szkoda :(.
  • Phea

W drugim akcie nieco się poprawili akustycznie.
    Ja JCS nie przepadałam, ale po usłyszeniu polskiej wersji aż do teraz nie mogę się pozbyć z głowy niektórych fragmentów :)
    Ładnie było, ładnie.
  • ancymon.

moim zdaniem dźwiękowcy spartolili robotę,często wyłączały się mikrofony. uważam,że "jezus" trochę za bardzo krzyczał,a szkoda,bo warunki głosowe miał. nie wyciągał też w górnych partiach. judasz bardzo fajnie,maria magdalena też.najlepiej wychodziły duety i sekwencje chóralne,gorzej solówki. no i oczywiście wspaniała piosenka heroda,moja ulubiona w wersji angielskiej a teraz także polskiej :D
    generalnie rzecz ujmując,nie zawiodłam się, mimo że byłam tylko na drugim akcie :)
  • 1
  • 2
| |

MUSICAL - typ współczesnego widowiska muzycznego, którego głównym elementem strukturalnym jest...

Fotki

Miejsca grona (0)