Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Renfri Niefrer

Za pewne slyszeliście o cięższych brzmieniach...Jeśli takowe także Was oczarowały to piszcie!
  • Anonim

black metal? ten co jest wojną?
  • Renfri Niefrer

Wojną? Tak bym muzyki nie określiła. Najwyżej ludzi spierających się o 'prawdziwość' różnych gatunków metalu można nazwać wojującymi.
  • kisiel

zaiste o ciezszych brzmieniach coponiektorzy tu slyszeli, powiedzialbym nawet ze slyszeli je; )

ale szczerze sie przyznam ze to co z tamtych okolic do mnie dociera jest w wiekszosci (jak dla mnie) kiepskie, choc nie gardze mocniejszymi brzmieniami

no i przyznaje ze niewiele tego bylo, nawet bym tytulow nie byl w stanie powtorzyc
  • Renfri Niefrer

Nie gardzisz cięższymi brzmieniami,ale co z tamtych okolic to keipskie było(:?Ciekawa opinia..Nie gardzisz, ale jest kiepskie...Nie poznałeś wsyztskiego to nie wiesz (: No, ale niestety jak tytułów nie pamiętasz nei moge stwierdzić czy to faktycznie był black
  • Grono.Net

ja jak kolega kisiel; ciężkie brzmienia owszem w wielu odmianach, jednak blacki pobieżnie i raczej bez przekonania; znawcy mogą mnie śmiało zwyzywać za ignorancję; bywa, że rozbawi mnie cradle of filth, 10 lat temu bałem się bathory, samaela lubię już nowe - niezbyt blackowe rzeczy, te takie klawiszowo gitarowe dark łejwy (passage najbardziej, choc epka rebellion też dobra była); spodobał mi sie utworek "progenies of the great apocalypse" by dimmu borgir, ale z dystatnsem do tego; nie ma co patosem urzeka; a tak poza tym znosny bywa aborym, choc bardziej ta cała elektronika, niz te szybkie a niezbyt urozmaicone deptanie podwójnej; a jak lubisz ciężary sprobój dillinger escape plan z "calculating infinity", meshuggah "chaosphere" i strapping young lad 'city"; polecam, pozdrawiam
  • Grono.Net

Sprobujcie Carpathian Forest & Gorgoroth ja wole Death ale te kapelki daja rade no i Lunaris - Cyclic.
  • kisiel

jakos nie przepadam za jakimis brzmieniami elektronicznymi w metalu ogolnie.. nawet jakichs klawiszowych wstawek zwykle nie trawie

wole klasyke; )
    tzn klasyczne brzmienie
  • Anonim

Co to jest Black Metal?
  • Anonim

black metal jest wojną!

http://pepeusz.prv.pl/black_metal_j...
  • Mechanik Jerzy Kudelski

Klasyczne zdjęcie :)
  • Renfri Niefrer

Z http://animestore.neostrada.pl/pics... to ściagnąłeś?Albo ja nie widze albo ten obrazek nie ma przesłania.
  • Renfri Niefrer

Opinia o Carpathian Forest & Gorgoroth spowodowana ich wspolnym wystepem w polsce z Carnal Forge i Hate na oddatek?(:
  • NoktowizoR

nie wiem... nie pije krwi ani wody swieconej, nie nosze krzyza w zadna strone, nic generalnie nie robie w tym temacie wiec sie na black metalu nie znam... czasem tylko dla kurazu czytam sobie teksty niektorych bandow...zabawnie jest :D :D

szczegolnie polecam tych panow http://www.swiatogor.prv.pl/
  • Grono.Net

zdjęcie z rowerem bardzo klawe :] a stronka Szatanowców od Noktowizora się nie otwiera...
    kiedyś kolega mi pokazywał stronkę, gdzie było 10 most ridiculous photos of black metal bands, to było mocne :D
    może ktoś zna linka?
  • Renfri Niefrer

Nie da się otworzyć tej strony o 'satanowcach' a wogole black to nei ejst satanizm=P
  • Anonim

Rocka i Hard Rocka słycham od dziecka (mam dużo starszą siostrę a sam nie jestem bardzo młody wiec to chyba dużo wyjaśnia), za Black Metalem nie przepadam, drażni mnie ten wokal. Ale ostatnio zacząłem słuchać muzyki z klimatów i okolic Ghotic (chyba tak się to pisze).
    Klimatyczna muzyka z ciężkimi gitarami i klawiszami które moim zdaniem dodają klimatu. A kapelki: Therion, Tristania, Ataraxia, Mortis, Mcbeth i moja ulubiona kapelka Nightwish. Klimaty muzyczne zmieniają mi się regularnie co miesiąc :)
  • Grono.Net

szatanowcach, a nie satanowcach :p; i wielki fanie/ fanko blacku - dystansu, ja błagam! nikt tu nie utożsamia blacku z satanizmem, choć niewątpliwie to "wyznanie" jest częstym elementem natchnienia artystów z tej półki muzycznej; ale nie posądzaj mnie proszę o taką ignorancję, jak wynika z Twej wypowiedzi... może nie jestem znawcą satanizmu, ale też nie idiotą :] pozdrawiam serdecznie

p.s. te kapelki metalowe z okolic doom/gothic bywają fajne: kiedys namiętnie katowałem się paradise lost (od shades of god do draconian times), my dying bride i anathema (bylem na koncercie w 1996 :)), a także amorphis, theatre of tragedy itp.; polecam wymienione

p.s. 2. dlaczego oni tak śmiesznie malują twarze?
  • Renfri Niefrer

Czyje twarze smiesznie maluja? Chyba nie swoje=P To raczej nei blackowcy..no moze manson ,ale on znany z roznych wybrykow lubi zwracac na sibie uwage;) A koles ze zdjęcia wklejonego przez Pepeusza jest hmm..nie znam go=P W black metalu nie chdozi o to zeby ubrac sie na czarno i pomalowac...;)
  • Grono.Net

może nie chodzi o to, ale sporo widziałem zdjęć blackowych kapelek w make upach biało-upiornych; a swoją drogą to co w tym chodzi?