• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wilgotna pela

to taki zespol studenckich ciot manifestujacych swoje obrzydzenie do swiata i wykazujacych znudzenie konformizmem. czy slyszal ich ktos z tej jakze elitarnej spolecznosci forumowej, czy to nie zdarza sie wam ?
  • Grono.Net

ale zabłyszczałeś...
  • kapitan-sova

slyszalem i zaluje
  • wilgotna pela

powaznie ? jestem w takim razie z siebie dumny.
  • kurten

nasmieszniejsze jest to ze niby kontestuja konsumpcje i bezrefleksyjny zywot a sami sa na wikcie duzej wytworni bez ktorej promocji o ckod zlamany chuj by nie slyszal. a to ze nie potrafia grac, maja beznadziejne teksty i wokaliste to juz na marginesie calkiem.
  • Bartek

Tak. Podjarka dla bachorów. Muzyczny fast food dla tych, którzy wcześniej nie skumali całych dekad punka.
  • wilgotna pela

heh ja mysle ze to dosc przewrotne ze sa w bmg. zreszta nie byli tam od samego poczatku. gdyby sami wydali ta plyte pewnie tez bylo by chujowo. przypomina mi sie szczecinski "wlochaty"; p
    grac umieja, wirtuozami nie sa, to fakt. co do tekstow i wokali to juz kwestia gustu. osobiscie uwazam ze i jedne i drugie sa nienajgorsze.
  • kurten

dla mnie w ogole wiekszosc kapel punkowych to szit i hochsztaplerka(vide sex pistols ktorych organicznie nie cierpie) zdarzaja sie perelki takie jak pere ubu czy buzzcocks ale to kropelki w morzu chlamu.
  • wilgotna pela

yeah starcze. ale mylisz sie - z pankiem to akurat ckod ma malo wspolnego. z pankiem zaangazowanym i mean. z tym ktorego cale dekady ty juz skumales :asd
  • kurten

punk zaangazowany to mnie wlasnie zawsze mierzil najbardziej. infantylne teksty strasznie. wole jak juz kawalki traktuja o czym innym(vide buzzcocks liryka milosna;)
  • Bartek

jasne, że ma mało wspólnego, bo to taka muzyczna masłowska... masłowska też ma nie wiele z literaturą wspólnego :)
  • kurten

a jesli chodzi o takie okolopunkowe klimaty to zespol dismemberment plan jest dla mnie absolutnym mistrzostwem swiata. polaczenie punka, funku, rocka i elektroniki. genialne melodie, rytmy i teksty. palce lizac. jeden z najbardziej tworczych zespolow zeszlej dekady. szkoda ze malo kto go kojarzy.
  • wilgotna pela

maslowskiej akurat nie dzierze :)

wg ciebie to jest chujowe?

100 lat

choc szedłem sto lat
    i byłem juz blisko
    to nagle zrobiło sie krzywo i ślisko
    i z rąk mi wypadło
    i z ust mi pociekło
    zrobiło sie kiepsko
    zrobilo sie piekło

choc biegłem bez przerwy
    przez sto nocy i dni
    i prawie juz mogłem
    w srodek sam wskoczyć
    ściemniło sie nagle
    i zrobił sie dół
    a cała ulica rozpekła sie wpół

koguty zapiały
    i baba uklękła
    pies zaczął ujadać
    jak więzień na mękach
    zapałka mi zgasła
    i skończył się świat
    a byłem tak blisko!
    a szedłem sto lat!
  • kurten

a z maslowska sie nie zgodze. owszem dziewczyne przywlaszczyly sobie pisma kobiece ale ma zajebiste czucie jezyka. naprawde utalentowana dziewoja(przez "wojne..." nie przebrnalem ale fragmenty nowej ksiazki sa zajebiste)
  • Bartek

Ja kojarzę aczkolwiek w kwestii punka zaangażowanego mam odmienne zdanie, choć bardzo Cię Kurtenie szanuję. Zależy oczywiście od odbiorcy i jego poglądów, ale zaangażowanie na scenie punk/hc jest szczere i najczęściej w sprawy pozytywne.
  • kurten

dobry tekst. podoba mi sie. i nie traktuje o wszechocnej wladzy kapitalu jak widzisz. to tekst nieideologiczny. o tym wlasnie mowilem
  • kurten

co to jest armia?
  • kurten

tez cie burt szanuje;) ja nie napisalem ze zaangazowanie jest nieszczere. ale czesto dobre checi nie wystarcza. ideologiczne teksty przewaznie sa plaskie i infantylne niestety
  • Bartek

No dobra, płaskie i infantylne, ale szczere. Weźmy taki "Głód" Dezertera
    "codziennie z głodu na całej ziemi
    umierają tysiące ludzi
    lecz tych którzy mają pełne brzuchy
    zupełnie to nie obchodzi"
    :)))
    Wiadomo, że brzmi trochę nie ten tego, ale sens ogólny tego kawałka jest zrozumiały. Że ludzie bezmyślnie wyrzucają jedzenie. Punk to nie poezja śpiewana w końcu co nie? A Patyczak śpiewa, że jest punkiem i w ramach walki ze schematami lubi laski z małymi cyckami. To jest po prostu taka estetyka. Zaś na przykład teksty Grabaża są jak najbardziej lotów wyższych.
  • kurten

no tekst brzmi...slabo;) grabaz przyznam dobry teksciarz ale tez raczej glodujacych dzieciach z afryki nie pisze. muzycznie jednak pidzamy nie cierpie.
  • 1
  • 2
| |

Nowa, stara, dobra i zła.

Fotki

Miejsca grona (0)