-
prizmunth
Tak sie zastanwiam jak duze grono jest w polsce ludzi sluchajacych jescze tej muzyki
nie chodzi mi tu o sluchanie od czasu do czasu bo od czasu do czasu mozna tez radia posluchac czy muzyki powaznej
produkcje z lat 93-99
z takich wytworni jak Tresor , Mosquito , Sativae , Drought ... Predicaments ...
Poniewaz nu skul techno jest specyficzna muzyka i albo sie ja lubi i slucha albo sie nie lubi i nie slucha nic pomiedzy nie ma -
Grono.Net
hmmm.....jak bylem mlodszy to na tresora bylem mega mega zajawiony-globus mixy mam do dzis i slucham ich z wielka checia,podobnie ma sie sprawa z true spirit-tj tresor 185-pikna rzecz
czasem wracam do vogla i lidella-ale to nie to samo co lata temu-pozdro -
Anonim
hmm minimale umarly jakos tak bez zadnego echa :( a szkoda..w glowie i na plycie brzmia u mnie kliki sutekha..kasetki z setami tobiasha shmidta do tej pory siedza w mojej wiezy :)))
w tej chwili jako,ze slucham sobie setow w ramach nokia dj cup tylko jeden zachaczal o minimale a szkoda..koles zaczal bardzo milo od rozlupania mi czaszki jakims modulowanym dzwiekiem szalejacym w czestotliwosci,ktora czule dosc mocno w srodku glowy :) ale potem plynnie przeszedl do micro houseow, electroclickow i w sumie te niby rozne gatunki od minimali uzupelnione vocalami tez brzmialy calkiem calkiem..
gdzie sie podzialy clickacze i plumki w muzie????
tesknie za takimi brzmieniami a nie gra sie ich chyba w polsze zbyt czesto..
rozmawialem z krisbem na ten temat w sobote i powiedzial jedno,ze minimale ewoluowaly w brzmienia bardziej eksperymentalne,ktore sa na maxa trudne dla przecietnego odbiorcy i stad nagla cisza w eterze o tych jakze fascynujacych dzwiekach :\ chyba malo osob faktycznie slucha experimentali..mam tylko jednego zagorzalego fana wsrod moich znajomych..sam do nich nie naleze bo nie ma w tej chwili u mnie czasu na kontemplacje muzy :( a szkoda.. -
prizmunth
Ja osobiscie staram sie na jak najwieksze rozpowszechnianie tej muzy
Gram nu skul minimal gdzie tylko moge; ]
znaczy w Luzztrze > minimalne poniedzialki
fakt ze takie rzeczy jak Ibrachim Alfa przykladowo sa bardzo ciezkie dla wiekszej grupy ale mimo wszystko stoje twardo przy swoim i Vogle , Alfy , Shmidty , Landstrumy , Jamie Lidell , Dave Tarrida goszcza w moich setach non stop
5.11 @Luzztro 2h nu skul techno zapewnione :>
-
-
Anonim
-
prizmunth
-
haloon
nuskule pokochalem jak w gliwicach w nitro pitbulle z poznania grali, a krzyska wogla to w ogole love od zawsze.i brudnego paku i neila i miami vice; o -
haloon
-
prizmunth
NO widze ze ujawniaja sie Nu skulerzy :)
Oprocz Vogla ktory jest poza konkurencja; ]
Moimi faworytami sa Subheadzi :)! -
Anonim
aa pitbule tak tak :] minimalnie lepszy temat sie zrobil od innych :))) -
Anonim
nu skool ? :|
wole old skool
np.
Bam Bam - Where's Your Child
http://housemusik.dk/forum/viewtopi... -
Anonim
shelmahh--tak sie zastanawiam,czy ten set to nie moj,bo w sumi sporo poclickalem,choc technicznie set kulal troche....
a slyszall ktos Mosquito 23?Nie moge sie doczekac kiedy rece na tym poloze,"Stickybudz" mnie roznioslo na kawaleczki. -
Anonim
u mnie to poczatki zabawy z vinylami;] i muzyka electroniczna:]
fakt, ze minimale i experimentale sa juz u mnie rzadziej grane;p, ale wracam czesto do nich na roznych kameralnych melanzach dla melomanow..;>
youngman 13 ze scandinavi, chyba jedna z pierwszych odjechanych plytek, ibi alfa msq 13/decode your self;> si beg msq 17, tresorek 174, baby ford/ sacred machin, terrida -playing the game kill, co tam jeszcze ze staroci;)) sie uzbieralo... z source records/ kompilacja opensource.code z akufenem, sutekh, jelinkiem, brinkmannem..
nie brakuje chrisa jacksona, twerka potem chyba polknalem backgrounda 004-futuristic experiments->mocna pozycja z akufenem, goeffem whitem, sutkhiem..., kompilacje clicks&cuts
szit to to co pamietam..;] pozniej kanzelramty weszly mocno, chyba morgenstern, pozniej heil paranoid dancer i kowalski! live, heiko laux, i przyszla pora na perlona;>
stare dobre dzieje, a to wszystko za sprawa takiego kolektywu jak minimalna prawda, dzieki nim/gigi*reck*pejot*pete bull*sienkiewicz*krisb*petros*/ wpierdolilem sie w ten caly balagan i przeszedlem taka edukacje electroniczna/ tak chyba kiedys nazwali cykl imprez;0)
pozdro dla w/w dj
a tak poza tym, teraz i tak w kazdej kupowanej plytce szukam elementow minimalowych;]
-
Anonim
auster:))) dobrze,ze wymieniles minimalna prawde jako inspiracje :)))
niezapomniane czasy i niezapomniane klimaty..to przez nich to wszystko..szkoda,ze znikneli z rdst :(((
dsort: slyszalem Twoj mix chyba,ale nie Twoj mi chodzilo :))) koles mial inna ksywe.. -
Anonim
-
prizmunth
NO pewnie nie mozna zapominac o minimalej prawdze dla mnie tez byla jedna z inspiracji w tym kierunku
a pittbull & joanna hilly :>
hmmm
MSQ sa swietne ! tak samo jak Scandinavia rec's
A Neue Heimat 13 ? same hity nu skulowe ! -
Anonim
szelm:
zastanawiam sie i zastanawiam, gdby nie imprezy minimalmej i rdst, to wlasciwie prawie nikt nie robil wtedy takich imprez w waraszwie, echoplex ale sporadycznie, takze czapki z glow;> -
Anonim
-
haloon
"inteligentne techno-do-tanca" bedzie miec jeszcze swoje 5 min, 100 % ludziom w koncu znudzą sie hałsy lub turbo-techno (schranz) napierdalanki :> chce posluchac jeszcze kiedys na parkiecie, tej ciszy miedzy dzwiekami.......wiecie o co leci; )) -
Anonim
mysle,ze czeka nas jeszcze dobra pompa z ostra mieszanka tekhouse/acid/elctro, co powoli widac na co poniektorych labelach;]