Muzyka [1004]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • prizmunth

Tak sie zastanwiam jak duze grono jest w polsce ludzi sluchajacych jescze tej muzyki
    nie chodzi mi tu o sluchanie od czasu do czasu bo od czasu do czasu mozna tez radia posluchac czy muzyki powaznej

produkcje z lat 93-99
    z takich wytworni jak Tresor , Mosquito , Sativae , Drought ... Predicaments ...

Poniewaz nu skul techno jest specyficzna muzyka i albo sie ja lubi i slucha albo sie nie lubi i nie slucha nic pomiedzy nie ma
  • Grono.Net

hmmm.....jak bylem mlodszy to na tresora bylem mega mega zajawiony-globus mixy mam do dzis i slucham ich z wielka checia,podobnie ma sie sprawa z true spirit-tj tresor 185-pikna rzecz
    czasem wracam do vogla i lidella-ale to nie to samo co lata temu-pozdro
  • Anonim

hmm minimale umarly jakos tak bez zadnego echa :( a szkoda..w glowie i na plycie brzmia u mnie kliki sutekha..kasetki z setami tobiasha shmidta do tej pory siedza w mojej wiezy :)))

w tej chwili jako,ze slucham sobie setow w ramach nokia dj cup tylko jeden zachaczal o minimale a szkoda..koles zaczal bardzo milo od rozlupania mi czaszki jakims modulowanym dzwiekiem szalejacym w czestotliwosci,ktora czule dosc mocno w srodku glowy :) ale potem plynnie przeszedl do micro houseow, electroclickow i w sumie te niby rozne gatunki od minimali uzupelnione vocalami tez brzmialy calkiem calkiem..

gdzie sie podzialy clickacze i plumki w muzie????

tesknie za takimi brzmieniami a nie gra sie ich chyba w polsze zbyt czesto..

rozmawialem z krisbem na ten temat w sobote i powiedzial jedno,ze minimale ewoluowaly w brzmienia bardziej eksperymentalne,ktore sa na maxa trudne dla przecietnego odbiorcy i stad nagla cisza w eterze o tych jakze fascynujacych dzwiekach :\ chyba malo osob faktycznie slucha experimentali..mam tylko jednego zagorzalego fana wsrod moich znajomych..sam do nich nie naleze bo nie ma w tej chwili u mnie czasu na kontemplacje muzy :( a szkoda..
  • prizmunth

Ja osobiscie staram sie na jak najwieksze rozpowszechnianie tej muzy
    Gram nu skul minimal gdzie tylko moge; ]
    znaczy w Luzztrze > minimalne poniedzialki
    fakt ze takie rzeczy jak Ibrachim Alfa przykladowo sa bardzo ciezkie dla wiekszej grupy ale mimo wszystko stoje twardo przy swoim i Vogle , Alfy , Shmidty , Landstrumy , Jamie Lidell , Dave Tarrida goszcza w moich setach non stop
    5.11 @Luzztro 2h nu skul techno zapewnione :>
  • Anonim

prizm:czemu nie przyslales seta? :) szkoda szkoda
  • prizmunth

jakos ominelo mnie infoo o wysylaniu setow na ten event; ]
  • haloon

nuskule pokochalem jak w gliwicach w nitro pitbulle z poznania grali, a krzyska wogla to w ogole love od zawsze.i brudnego paku i neila i miami vice; o
  • haloon

i justina berkovi i tobiasa schmidta; )))) hłihłi
  • prizmunth

NO widze ze ujawniaja sie Nu skulerzy :)

Oprocz Vogla ktory jest poza konkurencja; ]
    Moimi faworytami sa Subheadzi :)!
  • Anonim

aa pitbule tak tak :] minimalnie lepszy temat sie zrobil od innych :)))
  • Anonim

nu skool ? :|

wole old skool
    np.
    Bam Bam - Where's Your Child

http://housemusik.dk/forum/viewtopi...
  • Anonim

shelmahh--tak sie zastanawiam,czy ten set to nie moj,bo w sumi sporo poclickalem,choc technicznie set kulal troche....
    a slyszall ktos Mosquito 23?Nie moge sie doczekac kiedy rece na tym poloze,"Stickybudz" mnie roznioslo na kawaleczki.
  • Anonim

u mnie to poczatki zabawy z vinylami;] i muzyka electroniczna:]
    fakt, ze minimale i experimentale sa juz u mnie rzadziej grane;p, ale wracam czesto do nich na roznych kameralnych melanzach dla melomanow..;>
    youngman 13 ze scandinavi, chyba jedna z pierwszych odjechanych plytek, ibi alfa msq 13/decode your self;> si beg msq 17, tresorek 174, baby ford/ sacred machin, terrida -playing the game kill, co tam jeszcze ze staroci;)) sie uzbieralo... z source records/ kompilacja opensource.code z akufenem, sutekh, jelinkiem, brinkmannem..
    nie brakuje chrisa jacksona, twerka potem chyba polknalem backgrounda 004-futuristic experiments->mocna pozycja z akufenem, goeffem whitem, sutkhiem..., kompilacje clicks&cuts
    szit to to co pamietam..;] pozniej kanzelramty weszly mocno, chyba morgenstern, pozniej heil paranoid dancer i kowalski! live, heiko laux, i przyszla pora na perlona;>
    stare dobre dzieje, a to wszystko za sprawa takiego kolektywu jak minimalna prawda, dzieki nim/gigi*reck*pejot*pete bull*sienkiewicz*krisb*petros*/ wpierdolilem sie w ten caly balagan i przeszedlem taka edukacje electroniczna/ tak chyba kiedys nazwali cykl imprez;0)
    pozdro dla w/w dj
    a tak poza tym, teraz i tak w kazdej kupowanej plytce szukam elementow minimalowych;]
  • Anonim

auster:))) dobrze,ze wymieniles minimalna prawde jako inspiracje :)))

niezapomniane czasy i niezapomniane klimaty..to przez nich to wszystko..szkoda,ze znikneli z rdst :(((

dsort: slyszalem Twoj mix chyba,ale nie Twoj mi chodzilo :))) koles mial inna ksywe..
  • Anonim

no to ladnie; ] wszyscy znajomi tu siedza; ]

shelmahh pozdro :D
  • prizmunth

NO pewnie nie mozna zapominac o minimalej prawdze dla mnie tez byla jedna z inspiracji w tym kierunku
    a pittbull & joanna hilly :>
    hmmm

MSQ sa swietne ! tak samo jak Scandinavia rec's
    A Neue Heimat 13 ? same hity nu skulowe !
  • Anonim

szelm:
    zastanawiam sie i zastanawiam, gdby nie imprezy minimalmej i rdst, to wlasciwie prawie nikt nie robil wtedy takich imprez w waraszwie, echoplex ale sporadycznie, takze czapki z glow;>
  • Anonim

echoplex,patricia,phase 909 :) minimalna :) czapki z glow :)
  • haloon

"inteligentne techno-do-tanca" bedzie miec jeszcze swoje 5 min, 100 % ludziom w koncu znudzą sie hałsy lub turbo-techno (schranz) napierdalanki :> chce posluchac jeszcze kiedys na parkiecie, tej ciszy miedzy dzwiekami.......wiecie o co leci; ))
  • Anonim

mysle,ze czeka nas jeszcze dobra pompa z ostra mieszanka tekhouse/acid/elctro, co powoli widac na co poniektorych labelach;]