Muzyka [1004]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • nowa lepsza oliwia

No-Man Together We're Stranger
    Roger Waters Amused to Death
    Pink Floyd The Final Cut

co typujecie?
  • Arseniq

Dla mnie ever bedzie
    Joy Division - Closer
    jeszcze ze staroci
    Bauhaus - Burning from the Inside
    z nowszych Ashes Cropus Billa Laswella
    moze jeszcze Coil - Music to Play in the Dark
    i boska Diamanda (ale to w dalszej)
  • tola t.

generalnie PortisHead...kazda...i zawsze...
  • aaricia

Miles Davis ... KInd of blue... trzeci utwor... jest najbardziej smutny a jednoczesnie pocieszajacy. co tu duzo mowic, genialny.
  • -=dżony_tomala=-

tak, portishead...kojarzy mi się z najgorszym dniem mojego życia...
  • Anonim

nie lubiwe smutnych płyt za bardzo...

portishead...ale słyszałem smutniejsze tylko tytółów nie pamiętam...

Oliwia skoncz z tymi 'smutnymi' tematami bo zaczynam się o ciebie martwić; )
  • cocoshka

dla mnie Moby...z nielicznymi wyjątkami....
  • Basebox

hmmm smutne piosenki...

clawfinger - i guess i'll never know....
    melancholijny noon z bleak output
    troche coldplay tez jest smutny (szczegolnie na tej pierwszej plycie)

no a ostatnio to slucham smutnych amatorskich produkcji naszych polakow... w tym wykonawczyni co zwie sie liya...
  • nowa lepsza oliwia

Arseniq-- In The Flat Field jest o wiele gorsza IMHO.....
  • haloon

'surripere' autechrów (przynajmniej te pierwsze 5 minut zanim zaczyna sie kocioł - robi wrazenie ), a z calkiem innej beczki -> William Orbit "Barber's Adagio for a string" :> jakos tak na mnie to działa..... []
  • haloon

miala byc płyta :))
  • ianca

Arseniq - Closerem dolowalam si ekiedys skutecznie pol roku by po pewnym czasie dojsc do wniosku ze przestalo to na mnie w ten sposob dzialac.. moze inne plyty JD..
    Curtis mial niesamowita umiejetnosc spiewania prostych rzeczy w przejmujacy sposob.. innym wokalistom nie udalo by sie w ten sposob zaspiewac "transmission" ze naprawde banalnie prosty tekst nabiera znaczenia ..
    poza tym, cjak codzi o smutne piosenki - to
    mega dołująca jest "Time" Pink Floyd. i"Cut Here" The Cure, "Last exit for the lost" Fields of Nephilim, no i - oczywiscie! - Janis Joplin, np. "Work me lord" "Kozmic blues" ,
    Bush "In a lonely place" ...Therapy "Hell belly" i inne.. sporo tego jest ..
  • nowa lepsza oliwia

PŁYTA najsmutniejsza miała byc; oPPP nie tam jakies pojedyńcze piosenki
  • anabella

Ballad Collection (by X-Japan). Kto zna ten sie ze mna zgodzi; )
  • Anonim

plyta...hm...ta przy ktorej wyplakalam zapas swoich lez na cale zycie...tytulu nie zdradze.
  • Ufo aka Juggalo

to fajnie :)
    zna3 problem z puakaniem masz juz rozwiazany; )

ja nie mam takiej, zeby byua smutna, nawet dark ambienty mnie nie smuca, zna3 zawieszaja jak wszystkie ambienty, ew.melancholia, ale nie smuca...tak wiec nie mam (a moze jestem zbyt optymistycznie nastawionym czUowiekiem, zeby rusaUo w niedobrom strone? :))
  • Anonim

Enio Moricone - The Mission
  • Anonim

a wlasciwie to Ennio Morricone - brr, chyba czas isc spac :)
  • Grono.Net

generalnie mogwai czy tam ewa braun np; )
  • Arseniq

Droga Oliwio - wlasnie pierwsza plyta Bauhaus nie wydaje mi sie taka smutna, moze oprocz utworku "Nerves" - gdzie Angole chyba poznali polski idiom 'grac na nerwach'. Za to "Burning from the Inside" jest strasznie dolujaca - z tym Who killed Mr Moonlight albo She's In Parties albo Hope - moze muzycznie nie do konca ale jakos takim strasznym smutkiem to napawa. To takie moje osobiste odczucie.