-
poruszony został wcześniej wątek nowego prezydenta USA , który niestety - przeszłość i poglądy ma iście lewackie . Pytanie : czy jego rządy mogą w jakiś sposób mogą wpłynąć na politykę w Polsce ?
Wypowiadajcie się -
beny
Niestety USA ma duży wpływ na politykę innych państw i siłą rzeczy odczujemy wpływ nowego prezydenta tegoż państwa, to tylko kwestia czasu..niestety. -
Obywatel Piszczyk
Owszem, rządy Obamy będą miały wpływ na polityczną sytuację w Polsce - odkąd w Polsce mamy tzw. "d**okratyczny" ustrój, będzie tak zawsze, obojętnie kto będzie prezydentem USA czy Polski.
Nie wróżę mu wielkiej kariery, jednak nie przez wzgląd na kolor jego skóry czy czerwoną przeszłość lecz ze względu na jego wiek i rozeznanie. Ten człowiek jest po prostu za młody by rządzić tak wielkim mocarstwem, jakim są Stany Zjednoczone. Przy jego wykształceniu (które choć nieco podkoloryzowane, mimo wszystko należy do wysokich) sprawdziłby się jako prezydent Monaco, czy innego małego państewka - nie zaś jako prezydent USA!
Kryzysu gospodarczego nie pokona, gett zamieszkanych przez czarnoskórych i latynosów w osiedla willowe nie zmieni - szybko się na nim przejadą jego nawet najbardziej zaciekli zwolennicy.
Ave Recesja! :) -
Rafał Korepetycje matma fizyka
rozsądna wypowiedź posła Artura Górskiego nt Buraka Obamy. W linku na dole w małym okienku
http://www.tvn24.pl/-1,1572363,0,1,... -
-
przesadził może z tym końcem cywilizacji ale nie widzę w tym nic skandalicznego ani rasistowskiego
-
Świerszczu
Nie przesadził - to był nawet zbytni optymizm. Cywilizacja kończy się stopniowo co najmniej od 1968.
Inna sprawa to hipokryzja pisiaków - jak to ktoś ma takie poglądy jak Górski to czemu jest sprzedajnym żigolo demokracji (czyt. posłem) ? -
Górnik
mnie to zdziwiło, że to przeszło w USA, tam był zawsze ten jebany kapitalizm, a tu remont lewactwa na świecie -
Anonim
>Świerszczu napisał
>Inna sprawa to hipokryzja pisiaków - jak to ktoś ma takie
>poglądy jak Górski to czemu jest sprzedajnym żigolo
>demokracji (czyt. posłem) ?
Górski (do spółki z Kurskim) pełni taką rolę w PiS jak Palikot w PO i Senyszyn w SLD, każde z nich ma za zadanie przyciągnąć poparcie specyficznej niezbyt licznej grupy wyborców. mnie tam półśrodki nie zadowalają. -
OczkO
usa od zawsze rzadzila masoneria i rzadzic bedzie !
tego nikt nie zmieni