Narciarstwo [4312]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

na jakim sprzecie mykacie?
    ja osobiscie mykam na RC4 i bardzo fajnie sie na nich myka
    a buty mam fischer'a F9000 race ti

w polaczeniu z nartami daja doskonale wlasciwosci trakcyjne
    po prostu czujesz kazda nierownosc stoku...
  • the ?

atomic sl:11 + buty salomon xwave 8 :D i jestem zadowolony....doskonale mi sie jeździ
  • Marcin

Atomic SL9 06/07 + Neox 412 + Atomic MX11.

Nie mam dużego doświadczenia narciarskiego, ale te narty to dla mnie coś wspaiałego, moge na nich skręcać jak chce, same sie sluchaj, na poprzednich carvingach (head C-120) mogłem jeździć swobodnie tylko średnimi i długimi skrętami, przy krótkich nie ma tej płynności jak na SL9.

Dodam jeszcze, że nie testowałem tej konfigracji w komplecie tj. buty kupiłem niedawno, poprzednie już nie dawały rady do tych nart.
  • Anonim

Salomon Streetracer 60 z wiązaniami C711 i buty Salomon Performa 7.0

Z nart niestety nie mogę być zadowolony, ale wtedy gdy kupowałem cały sprzęt zapłaciłem za niego 1400zł, więc nie stać by mnie było nawet na Atomici SL 9.

Moje salomony są przede wszystkim za miękkie. Porównywałem z Atomicami SL 9, Fischerami RX 8 i Fischerami S400, każde z nich były o niebo lepsze od moich.
  • Baranek

poprzednie sezony to atomic beta carv 9.18
    a teraz mam dynastar speed omeglass + lange world cup 130
  • the ?

>Baranek napisał
    >poprzednie sezony to atomic beta carv 9.18
    >a teraz mam dynastar speed omeglass + lange world cup 130

no to sie przesiadłeś....z malucha do ferrari =D ... jezdzilem na tych dynastarkach....cudowne narty
  • Anonim

narty: atomic sl11
    wiazania: neox 412
    buty: salomon costam :)
  • Maciej

a ja se mykam na salomonkach ccrossmaxach V12; ]. rok temu je wypozyczyłem i tak mi sie dobrze jeździło ze sobie tydzien temu je kupiłem; ]
  • Anonim

>Beatles napisał
    >na jakim sprzecie mykacie?
    >ja osobiscie mykam na RC4 i bardzo fajnie sie na nich myka
    >a buty mam fischer'a F9000 race ti
    >
    >w polaczeniu z nartami daja doskonale wlasciwosci trakcyjne
    >
    >po prostu czujesz kazda nierownosc stoku...

ej sory ale jak "czujesz kazda nierownosc stoku" to chyba znacz ze jezdzisz na jakis strasznie miekkich szmatach:P
  • tomski

na razie nie mam sprzętu; -/ sprzedałem i jeszcze nie zanabyłem nowego. mam nadzieje że będą to nartki dynastar LEGEND 8000
  • Baranek

muggin napisał:
    >no to sie przesiadłeś....z malucha do ferrari =D ... jezdzilem na >tych dynastarkach....cudowne narty

powiem ci ze te atomiki nie były takie złe.
  • Marzyciel

Fisher Rc4,ale jakiś nieco starszy model.. mimo,że kupione przed ostatnim sezonem. Buty Alpine,ale nawet nie znam nazwy modelu.. Właśnie się rozglądam z jakimiś nowymi butami,bo te już troche mają za sobą.
    Zastanawiam się też nad wymianą nart,ponieważ te mają duży promień skrętu,a ja w tym roku robie pomocnika instruktora i wolałbym jakieś slalomki.. Może ktoś chętny na wymiane :) ?
  • .:rado:.

>tomski napisał
    >na razie nie mam sprzętu; -/ sprzedałem i jeszcze
    >nie zanabyłem nowego. mam nadzieje że
    >będą to nartki dynastar LEGEND 8000

Tommy, rany julek! Zostałeś bez nart??? To na czym Ty będziesz jeździł w Val Thorens? W razie czego weź rower; ) zważając na obecne warunki śniegowe, a nóż widelec może się przydać...

moja kolekcja:
    Atomic Metron B5
    Atomic Supercross SX11 M
    Dynastar Omeglass 64
    Volkl P40 F1

• Anonim

moja kolekcja to imitacja drewnianych nart z lat 8o a moze nawet 70 no i cala kolekcja nart sezonu 2007 ze strony http://www.my-dynastar.com
  • kOza

Zapomniałeś powiedzieć Tomskiemu żeby Twin tipy kupił:)

U mnie jest Rc4 WC RC+ X-wave9 na wiazaniach Fr12 freeflex, w przyszlym sezonie kupuje cos nowego do pary:) nie wiem co jeszcze... ale dEX nie wykluczam TT
  • tomski

>Zapomniałeś powiedzieć Tomskiemu żeby Twin tipy kupił:)

:DD
    już mi to mówił. a legendy mają lekko podwinięty tył; )
  • tomski

>Tommy, rany julek! Zostałeś bez nart??? To na czym
    >Ty będziesz jeździł w Val Thorens? W razie
    >czego weź rower; ) zważając na obecne warunki
    >śniegowe, a nóż widelec może się
    >przydać...
    >
    sam sie nad tym bardzo intensywnie zastanawiam :(
    ;)
    Pozdrawiam, mam nadzieje ze do Soelden problem bedzie rozwiazany; -)
  • How can I love you?? :*:*

fajnie że znacie się na nartach lecz ja chcę sobie kupi jakis fajny sprzęt lecz nie znam się na tym>????/ ratunku może mi ktos pomóc????? będę wdzieczna:)
  • Anonim

Ile lat jeździsz? Jak jeździsz??
  • Anonim

to nie wazne, kup twintipy
| |

Zjazdowe, biegowe, tourowe, ski-alpinizm, telemark i wszystko inne co wiąże się z tym bardzie...

Fotki

Miejsca grona (1)