- 1
- 2
-
Złotnic
Mam nordici po 5 sezonach tylkowejściowe i obecnie sa juz do dupy niestety mimo ze wygodne, ale achillesa nie trzymaja w ogole. Jakie teraz fajne buty mozna kupic, slyszalem ze Langi sa niezle, moze jakies inne pomysly?? Dzieki z gory za pomoc -
Anonim
osobiscie polecam dalbello tanie i ja jestem zadowolony (ale to zalezy do czego) na początku jezdziła na nich tylko kadra włoska ale teraz są chyba coraz bardziej populare w "profesjonalnym swiatku" -
agn_i
langi są niezłe ale zazwyczaj wąskie, na wąską stopę i szczupłą łyde. i b. twarde, te z tych lepszych. mi w tym sezonie moje langi zmasakrowały kostki... i tez próbuję coś kupic, ale jestem załamana bo z moim rozmiarem 22,5 nie mam zbyt wielkiego wyboru... proponują mi w sklepach juniorskie; )). może ktoś wie gdzie jest duży wybór i fachowa pomoc...? (oprócz ski teamu, troche przereklamowany;).
czytałam że te nowe fishery somatec są śmieszne, całkiem w porzo. czy ktos wie cos o tym?
-
Anonim
si, ja tez mam langi. i to sa moja najlepsze buty, ale ciezko je sie odpina jak juz sie zejdzie zmasakrowanym ze stoku -
-
GEHENNA
Z tego co mi wiadomo na na Fishery Soma trzeba się po prostu przestawić. U niektórych początki bywają trudne, długie i bolesne, z tego co mówią ich właściciele, to są zadowoleni. Problemy pojawiają się równiez przy zakłądaniu, ale jak widać nie są na tyle duże, by zniechęcić do siebie narciarzy.
Podkreślam, że mówię to co twierdzą ludzie, którzy mają fishery. Sama mam langi. -
keinA
nie wiem, czy wiecie, ale np z testów NTNu bardzo wyraźnie wynika, że najlepsze są nordici, potem fishera.. Sama mam nordicę tak jak moja rodzina i baaardzo sobie chwalę te wysokie modele.. -
GEHENNA
-
Grono.Net
Jeździłam na dalbello przez kilka dobrych lat ale jak każdy but, rozchodzi się. są bardzo wyodne, ale niestety zimne. To są buty dla ludzi którzy jeżdżą turystycznie, są b.miękkie. sama też poszukuję teraz buta, wysokiego, ciepłego twardego(80). podtrzymuję czyjeś pytanie, gdzie warto kupić buty i żeby nie był to ski team?
pozdrawiam wszystkich! -
Anonim
nordici tez sa spoko, ale i tak langi najlepsze:) tylko nie salomony! przerabialam je 2 razy i jakos nie mam zaufania do tych butow, ale narty salomona sa jak najbardziej -
Przemek
NTN śmiga na fisherach bo mają dobre zniżki;) A ja bardzo polecam Atomic'i. Terelacyjjne i niemalże idealne anatomicznie!! Nie znam nikogo kto by na Atomica nażekał!! No ja może czasami nażekam ale mam GS 11 FOAM i są to buty żeczywiście raczej do ścigania niż d jazdy ale mimo to oferują o wiele większy konfort niż np. Nordiki czy Langi!! -
GEHENNA
Myślę że NTN dostaje zniżki na to, co im się aktualnie podoba... =) Zauważyliście że w langach czesto odpadają klamry? Ale mimo to bardzo podobają mi się te buty. -
Przemek
Do mojej nogi Langi nie pasowały ze wględu na szeroką skorupę i niewygodną pięte. Ale but to bardzo specyficzny i osobisty wybór!! -
Madź
ja mam buty Salomona...
jeżdzę już na nich kilka sezonów...
są wygodne, nie męczą nóg :)
polecam :)
-
mateusz teperek
A ja proponuje nie nastwaiac sie na jakis konkretna marke, model butow. Isc do sklepu, poprzymierzac wiele par. Kazdy ma inna stope kazdemu co innego pasuje. FREAK napisal ze ATOMICI sa bardzo dobre, ja z kolei rozmawialme z gosciem ktory buty sprzedaje i powiedzial mi ze w tym sezonie zrezygnowal z atomicow bo slabo zchodzily, ludzie marudzili ze sa niewygodne. Mysle ze latwiej doradzic z nartami, bo bardziej liczy sie ich charakterystyka, ale buty zeby byly wygodne i odpowiednio twarde :) Osobiscie mam LAngi jezdzi mi sie rewelacyjnie, z tym ze musze je odpinac na wyciagu, bo w przeciwnym razie po kilku zjazdach stopy bola :/, ale jesli chodzi o precyzje, tzrymanie nogi to nie umiem sobie wyobrazic lepszych butow :D pzdr! -
GEHENNA
Ależ wywód, Mati, jeszcze w komplexy wpadnę! =P Wiele osób kupuje za duże buty, dlatego twierdzą, że są wygodne, ale nędznie się jeździ. -
Anonim
wszystko zalezy od przeznaczenia bucikow. ja kupujac zalozylem sobie stosunek trzymanie stopy/komfort rowno 60%/40% . wybor padl na lang'a comp 120MF. trzymaja rewelacyjnie, jednak tak jak mowil moj przedmowca po kazdym zjezdzie obowiazkowo odpinam je zeby uniknac bolu stop. w czasie jazdy wszysko jest OK, nie uwieraja nic z takich rzeczy. -
Czendler
A co sądzicie o butach Technica ? Ja za rok chyba sobie zakupie te pomarańczowe.... -
Rafi
hmm mialem kiedys langi i uwazam ze bardzo fajne budziki tylko maja pare mankametow sa to twarde buty nie do wszystkich stop pasuja ale bardzo fajnie sie w nich jezdzi teraz zmienilem na Rossignolki i jestem bardzo bardzo zadowolony sa to tez tware buciki i trzymaja super naprawde polecem a swoja droga dlaczego nikt wczesniej nie poruszyl tematu rossignoli szok polecam te buciki szczegolnie serie race -
Anonim
co do tecnica, a konkretnie diablo magnesium,
http://www.tecnica.com.pl/narty/kol... mialem okazje mierzyc je zimą i musze powiedziec lezaly nan stopie super. tak wiec dla mnie wygoada tych butow to 10pkt/10.
ciekawe jak sorawuja sie w terenie...
-
paula
- 1
- 2