Narciarstwo [4312]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • I see

hej! szusuję zaledwie od dwóch sezonów, ale złapałam bakcyla. Dotychczas wypożyczałam albo pożyczałam narty od znajomych, ale mam plany mieć teraz własne. Może wiecie, gdzie można kupić narty dobrej jakości i stosunkowo rozsądnie cenowo. Jakie narty byście mipolecili...jeźdzę zaledwie dwa sezony, ale chciałabym narty kupić tak, aby starczyły na dłużej. Wielkie dzieki za opdowiedź;)
  • ■ Cookie Monster ■

w ciemno moge ci zaproponowac narty slalomowe. wlasnie takie daja najwiecej frajdy i przyjemnosci z jazdy.
  • Anonim

http://www.maks.pl
    jeszcze zostały chyba jakies na dobrych promocjach
  • ■ Cookie Monster ■

eeetam mask.
    totalna amatorka + wysokie ceny...
    jak chcesz kupic dobre narty po przyzwoitej cenie to jedz na mangalia 4 albo studencka.
    firmy maja swoje konta na allegro.
    np http://www.allegro.pl/show_user_auc...
    albo
    http://www.allegro.pl/show_user_auc...
    albo
    albo

i pewnie wiele innych. u nich jest naprawde tanio
  • Anonim

amatorka mówisz,ciekawe ciekawe,chyba nie przesledziłes dokładnie ich oferty np porównując te twoje oferty cenowo z maksem to faktycznie sa korzystniejsze o 50 pln:P wiec nie wiem czy az takie wysokie ceny ma teraz maks.np rc4 sc z fx12 diagonalnymi kosztuja teraz w maksie 1899pln i wiele innych topowych i nie topowych modeli ma teraz dobre ceny obnizone nawet od 1 do 1.5 tyska
    wiec ja spokojnie tez polecam maksa
  • ■ Cookie Monster ■

jak wszystkie mega markety i MAKS tez sie ratuje obnizkami na koniec sezonu. te ceny z allegro nie zmienily sie od grudnia, zatem w styczniu mogles kupic ta sama narte ponad 1k PLN taniej niz w MAKSie.
  • Anonim

no zgadzam sie zgadzam
    ale kolezanka chce teraz kupic narty wiec takze mozna jej polecic maksa bo ceny juz teraz są niskie.
    w grudniu bym jej nie polecił ale teraz jak juz są w miare przyzwoite ceny to czemu nie, sprzet taki sam jak w tych sklepach typowo narciarskich
  • ■ Cookie Monster ■

ale w tych sklepach typowo narciarskich/specjalistycznych bedzie miala bardziej profesjonalna obsluge i ceny mimo wszystko lepsze niz MAKSie
  • Czendler

Ski Team mial dobre ceny po promocjach.
  • mateusz teperek

a ja atomic sl9 polecam :D skiteam z wiazaniami 1600 zlociszy, nie wiem na ile cena wyda Ci sie rozsadna ale niestety na niezly sprzet trzeba troszke wylozyc :/
    Pozdrawiam!
  • Anonim

no nie wiem czy sl9 będa odpowiednia narta dla kogos kto jedzi zaledwie dwa sezony:>
  • ■ Cookie Monster ■

mocno taliowana slalomka jest duzo lepszym wyborem od amatorskiego allround`a.
    zeby nauczyc sie jazdy na krawedzi potrzeba narty o radykalnym promieniu. na takiej narcie latwiej wyczuc krawedz....
    a sl9 jest miekka i nie potrzeba duzej sily i predkosci zeby zaczela sie wyginac.
    osobiscie radze kupic fischer race sc, atomic sl9, dynastar omeglass64, dynamic VR27 !!!...
    i moj faworyt Volkl P60
  • Anonim

nie no kurde bez przesady.sl9 ostaecznie moze i sie nadaje bo nie jest az tak twarda ale p60??????p60 dla kobitki co ledwie dwa sezony jedzi,przeciez ta narta wymaga siły i umiejetnosci
    a wiem co mówie bo miedzyinnymi jezdze tez na tych nartach
  • miss M.

panie monster, jeżeli chciałes wymienić wszystkie topowe modele nart, jakie udało ci sie zapamietać, to gratuluję, bo osiągnąłeś swój cel!! Ale teraz przeczytaj jeszcze raz co napisała autorka tego tematu i zastanów się, czy aby na pewno odpowiedziałeś na zadane przez nią pytanie?

Jeżeli chodzi o narty... na początku, gdy nie wiesz, jakiej marki narty chciałabyś kupić, najlepiej pójść do sklepu, gdzie znajdziesz wiele firm. W ten sposób unikniesz latania po całym mieście. Z tego co wiem, obsługa w ski teamie jest kompetentna i na pewno Ci doradzi lepiej, niż ktokolwiek na tym forum.

pozdr
  • ■ Cookie Monster ■

pani marto,
    myli sie pani. na tym forum oprocz mnie jest jeszcze kilku instruktorow oraz osob, ktore na nartach znaja sie duzo lepiej niz "specjalisci" ze SkiTeamu. nie ujmujac obsludze tego marketu (BTW napewno jest lepsza od obslugi w Decathlonie czy GoSporcie) musze stwierdzic, ze sa to ludzie, ktorzy w zimie wiekszosc czasu spedzaja wlasnie w sklepie.
    czesto sa bardziej teoretykami niz praktykami.
    maja wyuczona gadke, z ktorej sami pewnie nie rozumieja wiele.

taki pan w sklepie poczatkujacym radzi kupic allroundy, ktore zdaniem moim i wielu osob sa duzo gorszym wyborem od miekkiej slalomki
    np. atomic sl9, ktora mozna kupic juz za 1600PLN a to zupelnie nie jest wysoka cena, jezeli chodzi o sprzet narciarski.

pozostaje przy swoim. niech kupi atomica sl9
    a daje slowo, ze bedzie sie jej super jezdzilo.

EOT?
  • Anonim

ja nadal jakos nie jestem przekonany ze to bedzie odpowiedni sprzęt dla kolezanki,zaplaci te 1600,bedzie miała dobra narte i co z tego??jesli nie bedzie w pełni mogła wykorzystac jej wszytkich zalet:>
  • ■ Cookie Monster ■

ale taka narta rownie dobrze nadaje sie do nauki, jest na tyle miekka, ze i poczatkujacy z nia sobie poradzi. no a za rok nie bedzie musiala kupowac nowej narty ...

osobiscie przekonolem 3 osoby do zakupu race sc i wszystkie bardzo dobrze sobie z nia radzily. jedna z nich juz po paru zjazdach jezdzila carvingiem. na co dowod mam w postaci filmu. mowie tutaj o pierwszej bohaterce filmu (agnieszce)
    a film jest np tutaj http://enpe.pl/fcurving.html
    moge rowniez podac linka do wersji divx (40MB)
  • Anonim

ja poprosze tego linka:)
  • ■ Cookie Monster ■

• mateusz teperek

Ja tez uwazam ze sl9 nie jest wcale trudna, do nauki jazdy carvingowej- bardzo dobra. Z autopsji wiem ze nie ma co bawic sie w jakies malo taliowane nartki. Nie sdze zeby na ''latwiejszych'' nartach dalo sie zjechac cietym skretem, bez zeslizgiwania sie nartek. Jak sie uczyc to pozadnie- czytaj skretem carvingowym; ) A tak BTW Wesolych Swiat wszystkim!!!!
| |

Zjazdowe, biegowe, tourowe, ski-alpinizm, telemark i wszystko inne co wiąże się z tym bardzie...

Fotki

Miejsca grona (1)