-
Ally
Hey!
Planuję kupić nowe nartki w tym roku. Uczylam się jeździć klasycznie, nie carvingowo. Nie mialam nigdy carvingów i nie wiem ,czy chcialabym mieć. ALe slyszalam, że można dostać twarde carvingi do szybkiej i adresywnej jazdy, taką wlaśnie preferuje. Wybieram się na gieldę narciarską, co mi poradzicie? -
mateusz teperek
-
mateusz teperek
dobra ide spac, nie czekam na odpowiedz :P jesli krotkie, nie jezdzisz polodzie i nie zamierzasz startowac w zawodach to ja atomici sl9polecam za 1699z wiazaniami, -
Ally
Dzięki.
Zdarza się, że jeżdże po lodzie, bo dużo go na polskich stokach. Ale owszem, lubię krótkie skręty :) -
-
ღ Lily ღ
no ja w takim ukladzie jakies slalomki moze.... choc nie wiem czy sl9 na dzien dobry, ale w sumie moze byc.
osobiscie jezdze na gigantkach, jakies takie glupie przyzwyczajenie i nie lubie sie przestawiac, ale w Twoim wypadku jak mowil kolega sl9 atomic albo moze fisherki rc4? jak dla mnie sa porownywalne.
kwestia gustu. -
Anonim
ja osobiscie doradzal bym elan slx; )
ale moze byc zbyt wymagajacy, ale cena bardzo przystepna jak na te klase
pozdrawiam -
Anonim
a ja powiem tak. skoro nie jezdzilas nigdy na carvingach i zawsze tylko klasycznie, to raczej nie polecam przesiadac sie na narte z promieniem kolo 11, bo to bedzie bardzo duzy szok. moze cos takiego pol na pol np. jakies atomici sx9 albo fischerki rx8. -
Mateusz
ej... nie to ze bym byl jakims specjalistą ale to, gdzie dziewczyna jeździ (polska/ alpy) ma ogromne znaczenie. Moim skromnym zdaniem gigantki na polskich stokach nigdy nie pokażą co tak naprawde potrafią, i potencjał rc4 na przykład nigdy nie zostanie do końca wykożystany, na poslkie, zmuldzone, i słabo przygotowane trasy chyba lepsze by były narty z klasy skiercross... (tych co sie znaja prosze o weryfikacje) -
Anonim
chyba pisalem o tym samym w poscie wczesniejszym :) bo sx i rx to nic innego jak narty skiercrossowe, tylko w lzejszych wersjach niz zawodnicze... -
Anonim
ja jezdze na rc4 i musze powiedziec ze jest to narta naprawde wymagająca. wydaje mi sie ze nie warti jej sobie kupowac jesli sie nie ma w planie wyjazdow w za granice.
tylko prosze sie mną bardzo nie sugerowac bo mogę sie mylic
pozdro
-
Anonim
Agniunia nie kumam :)))) czemu nie warto ??? :) prosze wytlumacz :))) -
Anonim
Jak zaczynasz jeździć na nartach i preferujesz krótkie skręty. To mogę polecić na początek Hedy The Big Easy, promień skrętu to dla 150 - 9.44:) Nartki tanie poniżej tysiąca... z płytą Tiroli... -
młody
Rossigniol Zenit.
Fajna i bardzo przyjemna nartka dla początkujacych carvingowców :-) -
Anonim
-
kasiiia :P
a ja polecam Atomici :) kupiłam w tamtym roku i super się na nich jezdzi :) pzdr for @ll; ]
-
kOza
a jakie kupilas.... nie wszytskie sa dobre chociaz przyznam ze np gs:11 sa najlepsze w swojej grupie moim zdaniem -
ja mam skromne... C:7; ] reddddd; ) i musze przyznać, ze nie narzekam; ) -
kOza
-
jak dla mnie super; ) i nie myśle o ich zmianie przez najblizsze sezony; ) a teraz co najwazniejsze bede je mogła zabrac do Wrocka a stamtąd juz niedaleko w gory; ) ładny sezon sie zapowiada :P -
Tlen
Ja się szkoliłem na Headach The Big Easy. Narty godne polecenia. Teraz mam Blizzardy Firebird XO3 i jestem zadowolony. Najlepiej wziąć nowe ponieważ jest na nie gwarancja. Jedne już połamałem. Ale w ramach gwarancji dostałem nówki sztuki. Stwierdzili wadę konstrukcyjną.