Narciarstwo [4312]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Hej,

chciałabym pojechać na narty do Włoch.

Czy ktoś z Was ma może przetestowane jakieś dobre miejsce z rozsądnymi cenami i mógłby mi doradzić?

Z góry wielkie dzięki
  • WOJTEK

val di sole
  • zizu

val di fiemme
  • Anonim

val di sole kiepskie, val di fiemme troche lepsze, cortina d'ampezzo najlepsza :)
  • ChrustAA

Wlasnie jak z ta cortina?
    Nie jest przereklamowana? Nie podbijaja na maxa cen tam?
    MAm zamiar sie tam wybrac w lutym to napiszcie cos weicej
  • Anonim

przereklamowana
  • WOJTEK

czemu val do sole slabe?
  • Anonim

Jak dla mnie Sestriere i inne dolinki połączone wyciągami - San Sicario, Sauze d'Oulx z możliwością przejazdu do Francji - Claviere. Jeżeli dobrze trafi się z warunkami to jest na prawde spoko. No i okres free ski...
  • Anonim

dlaczego slabe? nie napisze ci jednego konkretnego powodu. po prostu wg mojej opinii sa duzo fajniejsze miejsca. bylem w val di sole 2 razy i ani marilleva/folgardia ani madonna mnie nie zachwycily. aha... i tlok na stokach (byc moze wynikalo to z wloskich ferii w tym czasie - nie wiem) i masa polakow (chyba jest to w polsce najpopularniejszy region wloski)
  • Anonim

Co do Val di Sole... Byłem dwa razy w Madonnie z przejazdami na Marilleve i Folgaride i w sumie było ok. Byłem tam pod koniec marca no i nie było źle. Całkiem sporo tras. Na Groste zawsze można pośmigać bo są warunki no i dwie trasy męczyć kilka godzin (przynajmniej mi się nie nudziło :P). Jedyny problem to to, że po 12 może robić się juz nieprzyjemnie - śnieg zaczyna robić się mokry, miejscami bardzo, co w rezultacie daje muldy na prawie każdym bardziej stromym odcinku, ale można jakoś przemykać. A z kolejkami nie jest tak tragicznie. Praktycznie wszędzie kanapa 6-cio osobowa i nawet jeżeli widzimy spory ciąg ludzi, jest to góra 5 minut stania.
  • WOJTEK

>Joey napisał
    >dlaczego slabe? nie napisze ci jednego konkretnego powodu.
    >po prostu wg mojej opinii sa duzo fajniejsze miejsca. bylem
    i wszystko jasne :)

>w val di sole 2 razy i ani marilleva/folgardia ani madonna
    ja bylem 5 razy...

>mnie nie zachwycily. aha... i tlok na stokach (byc moze
    >wynikalo to z wloskich ferii w tym czasie - nie wiem) i masa
    i nie trafialem na zadne tlumy, a bylo to freeski; )

>polakow (chyba jest to w polsce najpopularniejszy region
    >wloski)

sporo tam polakow, ale czy to jest minus?

• ChrustAA

minus i to na maxa.
    Zawsze jak jest jakas draka na stoku czy cos to okazuja sie byc polacy (i robia nam straszna opinie) :<
    Nawet ruskie tak sie nie zachowauja
  • Anonim

dla mnie to jest minus. jakos wolalbym stojac w kolejce slyszec rozmowy po wlosku a nie "kurwa, patrz jaka dupa", "kurwa, ja pierdole"... itp. 1 ze tacy robia nam wlasnie straszna opinie, a 2 ze jak stoisz obok takich w kolejce to az wstyd ci sie samemu odezwac po polsku i przyznac ze jestes polakiem. Jednak wole za granica miejsca gdzie polakow sie nie spotyka.
  • Bartek

powiem tak:
    byłem kilka razy w fal di fiemme, dwa razy w val di fassa, raz w val di sole, raz w alta valtellina. Wszędzie jest super i warto jechać, jednak val di fassa leży przy sella rondzie, a to jest najlepsza rzecz jakiej doświadczyłem jeżdżąc na nartach. Można oczywiście skoczyć do innej dolinki położonej w okolicy i zwiedzać sąsiednie doliny na jednym skipasie bez wypinania nart, co umożliwia nam właśnie sella ronda
  • WOJTEK

E tam, ja tam rozumiem chlopcow, ze im sie dziewczynki podobaja :)
    Prawda jest taka jak napisal Bartek... jak chcemy jezdzic to wszedzie sie da, wszedzie jest dobrze...
    Ja tam wole jak sa polacy, bo mozna przynajmniej na wyciagu porozmawiac, a jesli kogos poznamy to utrzymywanie kontaktow jest o wiele latwiejsze...
  • Dominika

no właśnie też planujemy ze znjomymi wyjazd do Włoch, probem w tym, że grupie są osoby o różnym stopniu zaawansowanie. możecie poleciś miejsce gdzie są różnorodne trasy?czyli dla każdeg coś dobrego :-)
  • Bartek

val di fiemme- tam nauczyłem się jeździć na nartach w wieku kilku lat właściwie, wróciłem tam po kilku latach umiejąc jeździć i stwierdziłem, że są też trasy odpowiednie dla zaawansowanych. poza tym wydaje mi się ze w ostatnich latach jeździ tam mało ludzi, co spowodowane jest katastrofą kolejki na Alpe Cermis w Cavalese kilka lat temu. Akurat wtedy
    tam byłem na nartach, mimo wszystko polecam.
  • rox..

Ja wielokrotnie byłam w Val di Fassa i uważam, że było naprawde dobrze. Stoki są dobrze przygotowane. W Val di Sole również byłam, ale nie specjalnie mnie urzekły tamtejsze warunki i ilość Polaków.

Z całego serca naprawde gorąco polecam Val do Fassa.
  • katarzyna

val di fiemme i okolice
  • Anonim

Cortina !
| |

Zjazdowe, biegowe, tourowe, ski-alpinizm, telemark i wszystko inne co wiąże się z tym bardzie...

Fotki

Miejsca grona (1)