Narty & deski [6584]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • SMок любит Питер

chciałabym zrobić jakiś zimowy kurs na jakis papierek uprawniający do nauki dzieci na koloniach..
    co to będzie?
    gdzie i kiedy można wyjechać na taki wyjazd?
  • kOza

:) a umiesz jeździć na nartach . . . ?!

http://www.pzn.pl lub http://www.sittn.pl

tam masz wszystkie info niezbedne do robienia papierów, jaki stopien co moze i tak dalej ...

pzdr
  • SMок любит Питер

hehe..:)
    jasne, że umiem-KoChaM (gratis);)
    dzięki bardzo,a może ktoś sie ze mną wybierze:D;)?
  • ***BANDZIOR***

Ja też mam zamiar zacząć zdobywać uprawnienia, dlatego w tym roku jak praca i kasa pozwoli to chciałbym wybrac sie na kurs kwalifikacyjny bo o tego sie zaczyna.Kasiulka:) troche wiem cos o tym, jest spoko szkola narciarska nzywa sie "śmig" w szczyrku i z pewnych względów wiem że jest ok i poza tym w szczysrku sa całkeim fajne trasy dobre aby wszystkimi stylami pojezdzic.Wim bo z nimi jezdzilem ale nie jako uczestnik szkoły... Pozdrawiam
  • wolan

w Szczyrku Stanisławscy są lepsi :-)
    a co do tras... śniegu zazwyczaj brakuje, armatek to raczej nie używaja, bo mają stary typ od -7 w dół mogą sypać... a o ratrakach to już zapomnieli...
    i to nazywasz dobrymi trasami?
  • SMок любит Питер

co do szczyrku to własnie pomijając te ich wybiórcze stosowanie ratraków i armatek to uwielbiam tam jeżdzić-chyba z sentymentu:)
    ojej, ja nie zauważyłam jak miło zostałam nazwana- Kasiulek:)))) hihi ładnie całkiem:)))-miło mi:)))
  • wolan

no ja też tam lubie jeździć i ostatnio co sylwestra tam jestem :]
  • SMок любит Питер

heh..ja jeździłam tam od dziecinstwa na świeta - wyjeżdżalismy rodzinką pare dni wczesniej-karnety nawet były tańsze! zero tłumu!:))
    teraz czasy sie zmieniły-rodzice w trakcie rozwodu a czasu na narty coraz mniej...
    eh..ale to już do innego tematu:)
    co jeszcze dodać-tak miło jak cie pan wsadza na orczyk;)))
  • ***BANDZIOR***

Może Stanisławcy lepsi nie moge ocenić ale jak tak mowiesz niech bedzie.Pamietam ze jak zawsze byłem rano na stoku znaczy o 8 to było pusto a do 11 jak ludzie sie złazili to juz tak sie wyjezdilem ze mogłem nawet w tym tłumie jezdic.W tym roku byłem na week w Kluszkowcach.Tam wogle sa dwa albo trzy wyciagi ale jak raniutko sie wbilem to byl zajebiscie ubity stok nie smigany i mozna bylo troche posalec na jedynej "sciance".:)
  • wolan

no Kluszkowce fajne - byłem tam rok temu na samego sylwka na stoku - super zabawa :-D
    a na Szczyrk znalazłem recepte... lokalni instruktorzy z grupa mogą na gacie wchodzic bez kolejki :) ale kurcze wolę skrzyczne :/
  • Motyl

ja polecam papierki ministerstwa edukacji narodeowej i sportu .... sa lepsze bo panstwowe a nie związkowe i nie trzeba co 3 lata jezdzic i uzupełniac .... tylko zdajesz raz i masz zglowy !
  • wolan

to w końcu masz te MENiSowe, czy PZNowskie papiery?
  • kOza

ty się chyba już wolan wypowiadałeś co do papierów MENisu :D:D:D
  • wolan

a nawet nie pamiętam... ale co to ma do rzeczy? :)
  • kOza

wyrażałeś swoj niepochlebny stosunek do ins. MENisu (chodzi mi o umiejętności) :D
  • wolan

no nie pamiętam, ale ponoć łatwiej zrobić te papiery. i mniej wiedzy jest do przyswojenia.
  • kOza

no łatwiej jest z całą pewnością wystarczu tydzień i masz papier :] a w PZN sam PI trwa 2 -2,5 tyg:]
  • SMок любит Питер

a można sobie i jedne i drugie zrobic?
  • aga

pewnie, ze mozna. ja polecam zrobinie najpierw w pzn a samego instruktora juz w menisie. bedziesz umiala super jezdzic i zrobisz szybko papier, ktory jest wazny chyba dozywotnio. w pznie naprawde trudno zrobic ten kurs czlowiekowi, ktory nie mieszka pod kasprowym :((((( no chyba, ze jestes szczesciara z tych okolic.
    pozdrawiam
  • kOza

eee tam . . .