-
SMок любит Питер
chciałabym zrobić jakiś zimowy kurs na jakis papierek uprawniający do nauki dzieci na koloniach..
co to będzie?
gdzie i kiedy można wyjechać na taki wyjazd? -
kOza
:) a umiesz jeździć na nartach . . . ?!
http://www.pzn.pl lub http://www.sittn.pl
tam masz wszystkie info niezbedne do robienia papierów, jaki stopien co moze i tak dalej ...
pzdr
-
SMок любит Питер
hehe..:)
jasne, że umiem-KoChaM (gratis);)
dzięki bardzo,a może ktoś sie ze mną wybierze:D;)? -
***BANDZIOR***
Ja też mam zamiar zacząć zdobywać uprawnienia, dlatego w tym roku jak praca i kasa pozwoli to chciałbym wybrac sie na kurs kwalifikacyjny bo o tego sie zaczyna.Kasiulka:) troche wiem cos o tym, jest spoko szkola narciarska nzywa sie "śmig" w szczyrku i z pewnych względów wiem że jest ok i poza tym w szczysrku sa całkeim fajne trasy dobre aby wszystkimi stylami pojezdzic.Wim bo z nimi jezdzilem ale nie jako uczestnik szkoły... Pozdrawiam -
-
wolan
w Szczyrku Stanisławscy są lepsi :-)
a co do tras... śniegu zazwyczaj brakuje, armatek to raczej nie używaja, bo mają stary typ od -7 w dół mogą sypać... a o ratrakach to już zapomnieli...
i to nazywasz dobrymi trasami? -
SMок любит Питер
co do szczyrku to własnie pomijając te ich wybiórcze stosowanie ratraków i armatek to uwielbiam tam jeżdzić-chyba z sentymentu:)
ojej, ja nie zauważyłam jak miło zostałam nazwana- Kasiulek:)))) hihi ładnie całkiem:)))-miło mi:)))
-
wolan
-
SMок любит Питер
heh..ja jeździłam tam od dziecinstwa na świeta - wyjeżdżalismy rodzinką pare dni wczesniej-karnety nawet były tańsze! zero tłumu!:))
teraz czasy sie zmieniły-rodzice w trakcie rozwodu a czasu na narty coraz mniej...
eh..ale to już do innego tematu:)
co jeszcze dodać-tak miło jak cie pan wsadza na orczyk;))) -
***BANDZIOR***
Może Stanisławcy lepsi nie moge ocenić ale jak tak mowiesz niech bedzie.Pamietam ze jak zawsze byłem rano na stoku znaczy o 8 to było pusto a do 11 jak ludzie sie złazili to juz tak sie wyjezdilem ze mogłem nawet w tym tłumie jezdic.W tym roku byłem na week w Kluszkowcach.Tam wogle sa dwa albo trzy wyciagi ale jak raniutko sie wbilem to byl zajebiscie ubity stok nie smigany i mozna bylo troche posalec na jedynej "sciance".:) -
wolan
no Kluszkowce fajne - byłem tam rok temu na samego sylwka na stoku - super zabawa :-D
a na Szczyrk znalazłem recepte... lokalni instruktorzy z grupa mogą na gacie wchodzic bez kolejki :) ale kurcze wolę skrzyczne :/ -
Motyl
ja polecam papierki ministerstwa edukacji narodeowej i sportu .... sa lepsze bo panstwowe a nie związkowe i nie trzeba co 3 lata jezdzic i uzupełniac .... tylko zdajesz raz i masz zglowy ! -
wolan
-
kOza
-
wolan
-
kOza
wyrażałeś swoj niepochlebny stosunek do ins. MENisu (chodzi mi o umiejętności) :D -
wolan
no nie pamiętam, ale ponoć łatwiej zrobić te papiery. i mniej wiedzy jest do przyswojenia. -
kOza
no łatwiej jest z całą pewnością wystarczu tydzień i masz papier :] a w PZN sam PI trwa 2 -2,5 tyg:]
-
SMок любит Питер
-
aga
pewnie, ze mozna. ja polecam zrobinie najpierw w pzn a samego instruktora juz w menisie. bedziesz umiala super jezdzic i zrobisz szybko papier, ktory jest wazny chyba dozywotnio. w pznie naprawde trudno zrobic ten kurs czlowiekowi, ktory nie mieszka pod kasprowym :((((( no chyba, ze jestes szczesciara z tych okolic.
pozdrawiam -
kOza