Narty & deski [6584]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rychu

Jeżdżę na desce od jakiegoś czasu i postanowiłem nauczyć sie trików ale jest jeden problem bardzo boje sie upadków i mi nie wychodzi nie wiem jak pokonać strach.Gry staje na rampie i chce zjechać zaraz sie denerwuje a gdy jeż zjeżdżam nie wykonuje triku tylko ze strachu zeskakuje z deski i jestem na siebie wściekły.

Pytanie dla dobrych skejtów jak pokonaliście swój strach przed trikami?
  • d[O_o]b

ja zawsze powtarzam sobie stare chińskie przyslowie:
    "jebać to"
    działa
  • Anonim

raz się żyje
  • d[O_o]b

też dobre ale na deske nie działa..
  • Anonim

>d[O_o]b napisał
    >też dobre ale na deske nie działa..

jeżeli mowa o dużych rampach to i owszem bardzo dobrze się sprawdza.
  • marny

>d[O_o]b napisał
    >też dobre ale na deske nie działa..

działa, działa, tylko możesz mieć tak, że jest ciemno, jasno, ciemno, jasno, ciemno i po 4 dniach się budzisz na ortopedii; )
  • d[O_o]b

w ten sposob to wszystko dziala :D
    juz nawet oklepane 'skus baba na dziada' x]
  • Kniaz Jarema

a ja bym po prostu sugerował jakieś ochraniacze. się człowiek czuje pewniej.
  • Rychu

Ochraniacze sobie ostatnio kupiłem i myśle że jeśli powiem sobie "jebać to" to pomoże mi to :)
  • Anonim

ochraniacz nie uratuje cie od zlamania... zasada jest taka ze jak nie myslisz o tym ze sie wyrabiesz to wtedy bedzie spoko
  • Kniaz Jarema

bedzie spoko. I bedziesz miał wtedy duużo czasu do myslenia, leżąc i patrząc w sufit/ miałem tak/. Ludzie róbcie wszystko z głową !
  • Anonim

yyy no to chyba kazdy ma troche oleju i nie czuje sie skaczacym malpiszonem, sa granice... w koncu istnieja prawa fizyki... ale jak mniej wiecej wiesz jak w teori to zrobic czy na batucie to na sniegu bedzie chill
  • KrzysiO

najpierw 2 razy przemyśl jak to ma wyglądać przejedz 2 razy przez rampe albo obok niej a potem sprobuj wykonać trik nie myśląc ze się wywalisz bo jak się zawachasz to najczęściej się rozjebiesz

a jebac to tez bardzo dobrze działa
  • Lisek

>KrzysiO napisał
    >najpierw 2 razy przemyśl jak to ma wyglądać przejedz 2
    >razy przez rampe albo obok niej a potem sprobuj wykonać
    >trik nie myśląc ze się wywalisz bo jak się zawachasz to
    >najczęściej się rozjebiesz
    >
    >a jebac to tez bardzo dobrze działa

tak popieram obejrzenie rampy a nad mysleniem nad skokiem ...hm nei da sie przewidziec jak wszystkiego...... ja mowie :
    "jak sie jeb#c to bez gaci"
  • KrzysiO

>Lisek napisał

>tak popieram obejrzenie rampy a nad mysleniem nad skokiem
    >...hm nei da sie przewidziec jak wszystkiego.....

nie mówie o przewidzeniu jak się wywalisz tylko o tym co nalezy zrobic kiedy się wybic jak skręcic ciało kiedy złapać deske którą częścia snowboardu wylądować na railu itd
  • Kniaz Jarema

lub na nartach tyłem czy przodem lądować ^^ . też warto wiedzieć.
  • KrzysiO

hahaha albo na spontana zobaczymy co wyjdzie skoczysz z obrotami i zobaczymy czy wyjdzie 180 czy 360:D czy najgorsze 450:D
  • <AleXander>

Mam Freeaylówki i wtym roku chciałem spróbowac czegos nowego.
    Ale niezbyt niebepiecznego jakies pomysły??
  • KrzysiO

to zależy co już umiesz jeśli nic i dopiero zaczynasz 1050 jest dobrym pomysłem :D
  • Kniaz Jarema

a ja bym proponował chwilowo zostawić skocznie i pobawic się w zjazdy po extra głębokim śniegu. bezpieczne i jaki fun ! tylko dobry % nachylenia żeby był..
  • 1
  • 2