-
Gie A eN dE Zet I U
dla mnie rozpierdala właśnie Nas is Like, ale jeszcze Get Down, Under the Bridge, i ogólnie cała płytka Ilmatic! -
Gorzka
A ja też Nas is Like , It' Ain't Hard To Tell a z nowej Just A Moment.I jeszcze lubie tą z Nasem co podkład PCP zrobili do Uciuany Giecik tylko jak to kurde się nazywa??:) -
simply J.
j abardzo lubie cale dwie plyty street's disciple, a z nich kawalki american way, these are our heros, bridging the gap, just a moment i streets disciple -
Sylwia
Ja lubię najbardziej utwóry: "one mic", "get down" i "made you look" :] -
-
aa
one mic - mistrz!!! made you look tak samo... a ostatnio just a moment - super chyba na zawsze w mojej pamięci zostanie, bo został puszczony imprezie dj'a qberta'a jak był w wawie. niestety w trakcie imprezy dowiedziliśmy się o śmierci JPII:( i po minucie ciszy ten kawałek został puszczony i poświęcony papie... -
aa
no i jeszcze got yourself a gun, kawałek z lauren hill no i oczywiście kawałek który mamy w tytule naszego grona -
Gie A eN dE Zet I U
-
Anonim
Just A Moment z Quanem jest poprostu tak rozpierdalający, że wymiękam, mogę go słuchać nooon stop...
Poza tym One Mic, Street Dreams, If I Ruled The World z Lauryn.... -
Anonim
jak miło że ktoś założył grono o Nasie :D....w sumie myślałem że będziemy o nim pisać na gronie o QueensBridge ale spoko :D, wkleje swoją wypowiedź z tamtego grona:
"w sumie ubóstwiam jego wszystkie kawałki ale ten największe to:
NY state of mind
Memory Lane
Gotta Luv it
One mic
Ether
Another day in projects
2nd childhood
Nas is like
If I ruled the world
The message
Dance
Thugz Mansion
Bridging the gap
War
Just a Moment
....jeśli chodzi o Nasa to tak mniej więcej o wielu zapomniałem napewno i jedynie dopisze :)"
Peace Out :D
-
ck
dlaczego w topicu jest slowo 'jeszcze'....
raczej caly czas... odkad sie pojawily :) -
Anonim
-
ciężka historyjka...
The Message, Street Dream ogólnie ta płytka "it.was.written" była na wielkim spasie, ale tak samo "Ilmatic", "Stillmatic" bez kitu NAS to mistrz!!! -
Rucka | Hultaj Nr 1
oo 2 takie same tematy sa...to nie bede jeszcze raz tych kawalkow wypisywac,powiem,ze w tym momencie leci Some Of Us Have Angels ,tez dobry,pozdrowki -
##
Słuchajcie/Czytajcie Nas nagrał tyle świetnych kawałków ( i wciąż nagrywa) ,że trudno jest wybrać najlepszy... Ja pozostaje przy swoim i twierdzę,że najlepszym jego kawałkiem jest 'Got yourself a gun' !! Made you look,I'm a villian, Last real nigga alive , You won't see me tonight, If I ruled the world , Hey Nas oraz trueschoolowy GET DOWN itp.itd:D
A propos co myślicie o beef'ie 50 Centa na Nasa??Czyżby to nie było pod publikę ?? ... -
Anonim
ten kawalek pcp co zerzneli od nas'a nazywa sie Oochie Wally...a tak na serio to zostal on wykonany nie przez nas'a tylko przez jego ziomow z qb czyli Braveheart's.!! i pochodzi z kompilacji qb finest- queensbridge the album...
a co do ulubionych kawalkow nasa to juz duzo bylo wymienionych ale nie zauwazylem hate me...dlatego go dodam:) -
mooooving on
Ja ogólnie cały czas jaram sie całą płytą "illmatic" i "it was written". Każdym kawałkiem po kolei. To jest esencja Nasa. W kolejnych płytach słychać już te zmiany w stylu adekwatne do upływu czasu. "God's Son" fajnie mi sie kojarzy bo akurat słuchałam namiętnie tej płyty non stop w czasie pobytu w NYC :) Z utworów to poza klasykami które już zostały wymienione powyżej, uwielbiam The World Is Yours i The Message. Wogóle ciężko sie sprecycować. On jest naprawde genialny i jak dla mnie to każdy jego utwór jest arcydziełem. Wciąż nie mogę uwierzyć, że niedługo będzie w Warszawie a ja zobaczę go wreszcie na żywo.
Pozdro dla przedmówcy, starego znajomego; ) -
Anonim
Smokin`
Find Ya Wealth
You`re Da Man
Life We Chose
Nas Is Like
We Will Survive
Represent
If I Ruled The World
One Love
One Mic
2nd Childhood
Take It In Blood
Gimme Yours na płycie Az
Pozdro Marcinek; D
-
kuba.golas
-
Anonim
bo go w sumie mało ludzi zna.....chyba pojawił się tylko na Illmaticu na 10 rocznice wydania......on the real, all You crab Niggaz know the deal; D
Peace Out :D
-
kuba.golas