-
Przerzucilem sie na Facebook.
hello, pytanie skierowane do tych co juz tam sa, a nie do tych co bywaja - jak ja:)
co slyszeliscie/wiecie o new school university? -
Agata Tomata
Czesc Krzysiu,
Tu Agata Dabrowska. Pisze do Ciebie, bo dowiedzialam sie od Karoliny Gruszki, ze jestes swiezo upioeczonym newyorczykiem, czyli tak jak ja (od pazdziernika 2004). Wyslalm do ciebie zaproszenie, ale moze nie skojarzyles co zacz... w kazdym razie myslalam o piwku w najblizszy piatek (czyli juz jutro) lub w sobote. Nawet nie wiesz jak sie ucieszylam, ze jestes w NYC. Musimy sie koniecznie zobaczyc. Nie mam ani twojego maila, ani tel. wiec podaje ci moje namiary: agatadabrowska@yahoo.com i komorka: 212 365 8029. Jak mozesz. to najlepiej zadzwon do mnie, bo ja prawdopodobnie do pon. nie bede miala jeszcze stalego dostepu do internetu.
Caluje i sciskam i nie moge sie doczekac - dosyc to smiesznie, ze nie widzialam cie w realiach warszawskich przez ostatnie chyba 2 lata, a tutaj jestesmy oboje w wielkim jablku...
No dobra, koniec tego pisania, po prostu zadzwon do mnie i sie umowimy :)
-
Anonim
-
Anonim
do New School University zapisalo sie paru moich znajomkow i ...niezle im odpierdzielilo. Przeszli na hinduizm i sa "oswieceni" ale to moze byc tylko przypadek:))) JUz przedtem byli pojechani ale fakt, ze czesto powoluja sie na nauki NSU gloszac swe b. kontrowersyjne wywody:)) -
-
~RuD@~
-
Me
-
hinduizm? hmm...raczej mi nie grozi...jesli juz to baduizm; )
a po wczorajszym dniu moge powiedziec, ze balagan maja tylko troche mniejszy niz w polskich dziekanatach..ech... -
deadkennedy
eee podzwiwiam za odwage..ja sie tu boje zostac:p
i nie wiem co zrobic -
back to reality; ))
moze rzucic jakis przykladowy cennik przykladowego kursu na przykladowym uniwerku??? to moze ogolne bardzo pytanko i prosba; ) wiem ze cenny sa roznorodne ale np jak jest tam gdzie wy studiujecie...mnie najbardziej interesuja kierunki zwiazane w mediami... jeden semest ...jak drogi/tani moze byc??? -
madzie, wejdz sobie np na te strone: http://scps.nyu.edu/ - masz tu kursy, na ktore mozna isc na nyu. sa o wiele tansze niz taki zwykly rok lub dwa na studiach, tyle ze nie mozna dostac na nie wizy studenckiej. na new school jest fajny program "media management certificate", ale tez nie dostaniesz na to wizy studenckiej. tyle ze to wszystko to sa graduate programs chyba (musisz miec skonczone studia jakies - chyba:))
http://www.nsu.newschool.edu/03_dep... - kursy na new school -
back to reality; ))
-
back to reality; ))
a znasz jakies kursy na ktore uniwerek przyzna vise studencka??? czy wogole jest taka mozliwosc??? dzieki wielkie za pomoc -
generalnie nie dostaniesz wizy studenckiej na poszczegolne kursy, takie jak np sa na NYU. musisz byc full time student czyli miec minimum 3 klasy w semestrze = 9 kredytow. na new school jest np chyba jeden kurs ktory daje prawo wizy studenckiej, cos zwiazanego z filmem. to wszystko jest na stronach trzeba sie tylko dokladnie i cierpliwie wczytac bo nie zawsze jest to jasno objasnione - powodzenia:)