-
kotbury
Zastanawiałem się kto z gronowiczów (a jest ich ponad 32000) jest związany z agencjami pozarządowymi.
Ja jestem stałym wolontariuszem PAH w Wawie.
A wy? -
Karolka
A ja Cię po prostu pozdrawiam; )
Bo - uff! - właśnie wróciłam z w/w miejsca, wypiłam kawę i zaczynam się zastanawiać: a skąd ja o tej porze skombinuję notatki na jutrzejsze kolokwium? -
kotbury
Dzień Dobry((-: Tak własnie myślałem, że będziesz pierwsza!((-:
Masz może jakiś pomysł, jak dotrzec do większej liczby gronowiczów? Może przez ogłoszenia?
Też Cię oczywiście pozdrawiam serdecznie(-; -
Karolka
Dobry wieczór :)
Tak, myślę, że reklama na tablicy ogłoszeń może być skuteczna i napędzić nam wyznawców.
A jeśli nie, to trzeba będzie sięgnąć do bardziej drastycznych środków (-: -
-
deney
heh, nie agencjami, a organizacjami pozarzadowymi; )
Fundacja Komunikacji Spolecznej/ wawa .... juz prawie 3 latka....
a teraz pisze tez pracke mgr dosc znacznie o temat zachaczajaca:)
pozdrawiam:) -
kotbury
witam Cię deney(-: Masz rację chyba się za bardzo rozpędziłem(-: powinno byc "organizacjami"
nigdy szczerze mówiąc nie słyszałem o takiej fundacji i bardzo miło mi ją poznać (przeszukanie google:-).
Swoją drogą, zastanawiałem się własnie kto projektuje, promuje i pozyskuje fundusze na kampanie społeczne!
Ściągnałem sobie nawet plik excelowski z wybranymi kampaniami (mam nadzieję, że nie masz mi za złe:-P). Nie miałem pojecia, że takie duże firmy jak Saatchi&Saatchi i Leo Burnett tworzą projekty do takich przedsięwzięć... -
deney
zrobienie kampanii spolecznej tak naprawde wymaga wspolpracy sporej ilosci organizacji i wielu, naprawde wielu ludzi...
fachowcy od wybranego problemu, ludzie z instytutow badawczych, specjalisci od komunikacji (kazda kampanie trzeba - zaleznie od wynikow badana, pozadanego celu spoleczego.... i wielu innych kwestii, np. budzetu;)... ustawic pod odpowedni target, przygotowac komunikat).... pozniej ludzie od kreacji (czyli wlasnie agencje reklamowe - np. Saatchi&Saatchi i Leo Burnett;).... produkcja.... wspolpraca z mediami (gdzies te spoty trzba w koncu poumieszczac, prawda....;).... w koncu ewaluacja....
i cos na pewno pominalem;)
FKS w zasadzie pelni role punktu kontaktowego, pomiedzy organizacjami a profesjonalistami, jednoczesnie wykonujac oczywiscie swoje projekty:) -
wojtek
heeej, to ja też się przedstawię - Wojtek Makowski - polska sekcja Amnesty International. W Amnesty zajmowałem się karą śmierci, edukacją,
Turcją, maratonami, objectorami, Indianami, kobietami, gejami, Chinami i
wieloma innymi rzeczami;-) Teraz jestem w zarządzie, więc w zasadzie zajmuję sie wszystkim;-) -
deney
przepraszam, ale.... dorzuce cos ze swojej dzialki;)
osobiscie postrzegam AI jako jedna z najgorzej skomunikowanych organizacji pozarzadowych...
ja rozumiem prostesty, walka w imieniu czegos, o cos.... ale zawsze brakowalo mi informacji dlaczego to, dlaczego tak i .... po co?
integralnej wizji tej organizacji nie dostregam....o, pardon, kojarzy mi sie .... z pieniactwem. a to niekoniecznie jest w dobrym guscie. -
Zosia
ja tez amnesty ,krkaowska za czasow michala steli,od jakiegos czasu nie zaplacilam skladki:( ale wybieram sie na poczte ,hehe -
Łukasz Bojarski
Od 8 lat Europejska Fundacja Społeczna Godne Życie, Lublin, http://www.fundacja.org.pl
Pozdrowionka! -
Anonim
-
Ola
AIESEC :) Ciekawa jestem, jak postrzgacie ta organizacje?
Pozdrawiam
Ola -
Karolka
Och, ja juz nic nie postrzegam i nie dostrzegam..
ale pozdrawiam wszystkich powyzszych :)
Panie Kocieburybardzokocieburybury, a co Pan taki na nie dla teczowego grona? :) -
Anonim
a witam wszystkim:)
bardzo fajne grono, tylko wlasnie jakos malo uczęszczane..? a szkoda, moze uda sie sciagnac trochę ludzi. a ja sie tez moze przedstawie zgodnie ze zwyczajem:
jannis koasidis
stowarzyszenie "centrum mlodych dyplomatow" dla wszystkich co od dyplomacji, polityki, gospodarki (wszystko miedzynarodowe), wymian kulturalnych, edukacji obywatelskiej...
i nasz wypas miedzynarodowy oboz studencki:
wlasnie dla mlodych ngosowcow - w formule impreza+workshopy+debaty+wszel kie aktywnosci wakacyjne+contact making seminar+mazury+100 osob z calej Europy:)) (http://www.zabinki.pl)
pozdrawiam wszystkich; ) -
serenity
hejka:)
ja z Amnesty International grupa poznanska ( kiedys tczewska ale sie rospadla)
pozdro dla wojtka makowskiego- do zobaczonka w sulejowku na szkoleniu;) -
pau
witam,
wlasnie przed chwilka znalazlam togrono i bardzo sie ciesze, ze takie znalazlam :) chcialam sie przywitac :) doswiadczen z ngo'sami nie mam zbyt wielu, bo poki co dzialalam tylko w jednej organizacji i to studenckiej. ale bardzo mnie to intersesuje i dlatego ciesze sie,ze bede sie tu mogla (tak mysle :) )czegos ciekawego dowiedziec od Was bardziej doswiadczonych :)
poki co, pozdrowionka -
Old School
Pochwalony,
Jest mi bardzo milo,iz rowniez zawitalem tutaj.
Zajmuje sie realizacja celow strategicznych jednego z pomorskich NGO, poprzez nadzor nad działaniami operacyjnymi & 'Zarzadzanie Projektami' w tej organizacji.
Pozdrawiam,
Old School -
Anonim
witam, też się cieszę, że jest takie grono
W wolontariacie mam większe doświadczenie niż w członkostwie w NGOsach. Chociaż teraz jestem w jednym (ale to raczej wspólnota formacyjna niż typowy NGO), właśnie za 2 tygodnie jedziemy z paczkami na Ukrainę:) -
Anonim
Pozdrawiam wszystkich, ja z kolei jestem związany z http://www.fdn.pl i robię tam w opcjach internetowych: dziecko w sieci, sieciaki.
doświadczenie nie pozwala mi zgodzić się z tym zdaniem: "zrobienie kampanii spolecznej tak naprawde wymaga wspolpracy sporej ilosci organizacji i wielu, naprawde wielu ludzi... "
ale rzeczywiście, może są organizacje potrzebujące waszego pośrednictwa; )
i nie rozumiem ataku na AI, sam działałem tam chwilę. jeśli nie rozumiesz po co, jeśli prawa człowieka nie są dla ciebie wartością samą w sobie, to dziwne. a opinię taką: "jedna z najgorzej skomunikowanych organizacji pozarzadowych" słyszałem o fksie; ). myślę, że nie można oceniać poziomu komunikacji organizacji po braku kontaktów osobistych z nimi
Pozdrawiam